Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

URFA SİYASETİNDEKİ HADSİZLİK..

 

Uzun zamandan beri köşemi ihmal etmiş,yazılarımı yazmıyordum..

Fakat ülkenin siyasi ve ekonomik şartlarında sessiz kalmayı bir Türk vatandaşı olarak kendimde eksiklik olarak gördüm..

Son günlerde yerel seçimler münasebetiyle sosyal medya başta olmak üzere medyada bazı insanlar boy göstermeye başladılar..Bu da beni rahatsız etti,geçtim klavyenin başına ,bende kalavye kahramanlığı yapayım dedim ve başladım..!!!

Türkiye son on yılda neredeyse her sene bir seçim yapıyor. Her seçimin ciddi bir maddi masraf ve ciddi bir zaman israfına sebep olduğu herkesin malumü. Bu durumun da baş sorunumuz olan ‘’Kültürel ve eğitim ‘’eksikliğinden kaynaklandığını kabul etmemiz gerekiyor.


31 mart mahalli seçimlerine kısa bir süre kalmışken Türkiye genelinde ve Urfa’da seçim çalışmaları ve özellikle adaylık için çok erken olmasına rağmen aday adaylığı sahasının çok canlı olduğu gözlenmekte.


Konu bu olunca hem Urfa’da hem de Türkiye genelinde liyakata göre hareket etmemek ve haddini bilmemezlik özelliği zirve yapmış durumda. Haddini bilmemezlik; ülkemizin içinde bulunduğu en ciddi şahsiyet sorunu olarak can sıkıcı boyuta ulaşmış durumda. Hemen herkes; kendini bulunmaz Bursa kumaşı ve yeri doldurulamaz biri olarak görüyor. Çok geniş bir insan kesimi her işin altından fazlasıyla kalkabileceği zehabına kapılmış . Hani nerdeyse elinize mikrofon alıp sokağa çıksanız ve ‘’Büyük Şehir reisliğine aday’’ olurmusunuz diye bir röportaj yapmaya kalksanız soruyu sorduğunuz on insandan dokuzu; bu işe layık olduğunu ve yükün hakkından gelebileceğini söyleyecektir size.


Dünya kalkınmışlık endexi olarak kullanılan; enerji kullanımı oranı, eğitim seviyesi ortalaması, enerji ve kağıt kullanımı oranları gibi; haddini bilmek oranının da ciddi bir gelişmişlik göstergesi olması gerektiğini düşünüyorum. Mahalli yayın organlarının kapısını aşındıranlar,basın toplantısı ile serbest aday olduğunu partilerden aday yapılmak için randevu alınması gerektiğini duyuranlar, talip olduğu önemli görev için kendisinde olmayan vasıflar,deneyim ve bilgi birikimi yerine uçuk kaçık özelliklerini duyurmaya çalışanlar…

Bu olumsuz kişilik özelliği ne yazık ki Türkiye genelinde yaşadığımız ;temelinde ciddi eğitim eksikliğinin ve haddini bilmezlik ayıbının yattığı bir toplumsal sorun olarak gözükmekte. Sıkıntının ulaştığı boyut siyasetçiler,eğitimciler ve toplumun geleceğine kafa yoran düşünen beyinler için önemli bir alarm zilinin çaldığını göstermektedir. Ortalama eğitim düzeyi ortalamasının yerlerde süründüğü bir ülkede insanlardaki bu kişisel öz güven ‘’Cahil cesur olur’’öz deyişini bir kez daha doğruluyor. Ülkemin ve özellikle (belediyecilik manasında çok fazla zaman ve zemin kaybetmiş ) Urfa’mızın ;eğitimli, kabiliyetli geçmiş başarıları ve dürüstlüğünü defatle ortaya koymuş ve bu kutsal görevi bir vatan hizmeti ve ‘’bir cihad’’ olarak gören, bilen insanlara ihtiyacı vardır. Böyle biline.

Bu vasıflarda haddini bildiği için hiç ortalıklarda görünmeyen çok sayıda hemşehrimizin olduğunu kesinlikle biliyorum. Ne güzel söylemiş şair:

Çeşm-i insaf gibi kamile mizan olmaz.

Kişi noksanını bilmek gibi irfan olmaz.
TALİBİ.

Ekleme Tarihi: 31 Ekim 2018 15:24

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024