Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

URFA BU URFA DEĞİL..

 

Türkiye'nin en Huzurlu Kenti olan Şanlıurfa Suruç ve Ceylanpınar saldırılarının ardından bir anda elde ettiği güzellik ve kazanımlarını kayıp etmeden derhal gerekli önlemler alınmalıdır.

Türkiye çok kritik bir dönemden geçiyor. 7 Haziran seçimleri sonrası Meclis'te Koalisyon aritmetiği ortaya çıkması üzerine sınırlarımızın öte tarafında hareketlilik başladı. Suriye'de devam eden iç savaş, ABD'nin Irak'a yaptığı körfez harekatı sonrası yıllarca kaldıktan sonra Şİİ Lider Maliki'ye Irak'ı bırakarak terk etmesiyle silahlanan İŞİD 'in pisliğini Türkiye temizlemek zorunda kalıyor.

Irak ve Suriye'de üst kimliğin yok olmasıyla mezhep, etnik yapı ve aşiretlerden oluşan çeteler bölgeyi adeta kan gölüne çevirdi. ayrı ayrı üniformalarla silahlanan bu örgütlerin tek hedefi var. Bu hedef ' Ortadoğu'da büyük İsrail Devletini' kurmaktır. İsrail, ABD ve akıl hocaları İngilizlerin uygulamaya koydukları senaryo işliyor.

Bu filmin finansörü ve güvencesi ile İran'dır. İran, son çeyrek asırda İslam coğrafyasında akan Kan'ın tek sorumlusudur. İran, ABD ve İsrail'in en büyük destekçisidir. Katil Beşar Esed 'in bugüne kadar Şam'da kalmasında rol alıyorlar.

Gelelim Urfa'ya...

Ben bir Urfa aşıyım. Urfa konu olunca çok duygusal ve hassas oluyorum. 2011 yerel seçimlerinden sonra Urfa üzerinden gizli eller devreye girdi. Her siyasi ortamda “ Urfa modeli” diye bir model sürekli dile getirildi. O model 'Sünnisi, Alevisi, Türkmeni, Kürdü ve Zazası ile huzur içerisinde bin yıldır kardeşçe yaşamak demekti.

Peygamberler Şehir olması münasebetiyle Manevi -huzur ortamı, ve Kardeşlik bağlarının güçlü olması ile ,'Hizbullah, PKK' başta olmak üzere farklı örgütlerin yıllarca Urfa'da zemin bulamadı.

GAP'ın devreye girmesi, uçsuz bucaksız arazilerin sulanması, sanayi ve Turizme yapılan yatırımlarla cazibeli bir kent olan Urfa özellikle 1990’lı yıllardan itibaren büyük metropolle dönüştü...Türkiye'de en fazla göç alan Kent oldu.

Bu göçle birlikte Aşiretçilik bağı koptu, aile bağları azaldı, ve siyasal bilinç de farklılaştı. Son 10 yılda Urfa çok büyüdü, bu büyümeye karşılık Urfa'yı küçük beyinliler yönetti. Urfa'ya gelen Valiler, Belediye Başkanları, ve Bürokratlar bugün Urfa'nın % 90'ı gecekondulaşmasına yol açtı. Eğitim, sosyal, kültürel , Din ve ekonomik alanda yeterli hizmet ve yatırımların gitmediği Gece-kondu bölgelerinde bugün kontrolü çok zor olan bir 'GENÇLİK' ortaya çıktı.

Bu gençlik 7 Haziran seçimlerinde siyasal değişime imza attılar. Bu gençlik 7 Haziran'da sandığa sahip çıktı ve 2019 yerel seçimleri öncesi bir mesaj verdiler.Bu mesajı halk anladı ancak Siyasiler ve Belediye Başkanları anlamış değiller. Son 20 yılda Urfa gençliğini ihmal eden dönemin Valilerinin, Belediye Başkanları Ahmet Bahçıvan- Fakıbaba ve ekibini, Siyasi iktidarın temsilcileri ve teşkilatlarının büyük bir vebali olduğunu düşünüyorum. Urfa Gençliğinin elden gitmemesi için derhal kollar sıvanmalıdır.

BŞB, Haliliye, Eyyübiye , Karaköprü ve diğer ilçe Belediyeleri bir yıllık 'Lale-çicek, böçek, iftar yemekleri, temsili ağırlama, yurt içi-dışı gezilerine harcadıkları bütçeleri kısarak gençleri kazanmak için yatırımlar ve hizmetler yapmalılar.

Suriye'lilerin sokaklarda daha fazla görünmesinin oluşturduğu olumsuz hava algısının arttığı günlerde Suruç ve Ceylanpınar ilçelerinde yaşanan kanlı baskınlarından sonra Urfa'da halkın üzerinde ki korku - baskı endişe hissedilir derecede arttı.

Türkiye'nin en huzurlu kenti olan, her etnik yapının kardeşçe yaşadığı Urfa'da halkların bir biriyle bir sorunu yok, olamazda, Urfa'da halklar hiç bir zaman karşı karşıya gelemez, bu kardeşliğin devam için tüm Siyasilere büyük görev düşüyor, herkes söz ve söylemlerinde dikkatli olmalılar. Halkın üzerinde ki korku-baskı algısını kırmak gerekiyor.

Vali İzzettin Küçük ve BŞB Celalettin Güvenç ile tüm STK'lara büyük görev düşüyor. En büyük görev ise BŞB Güvenç'e düşüyor. Seçilmiş birisi olan Güvenç, oluşan kaos ortamından halka moral vermek için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Urfa halkının gelecek ile ilgili büyük endişeleri var. Bu endişelerinin neler olduğunu iyi tespit edip, O'na göre önlemlerini almalıdır. Urfa'nın geleceği sadece, yol, su kanal, konut yapmak değildir. Urfa'nın geleceği yeni nesillerin elindedir. Ben bu konuda dilim döndükçe konuşmaya devam edeceğim.

Yeniden görüşmek dileği ile...

Ekleme Tarihi: 26 Temmuz 2015 12:44

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024