Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

BAĞIRIYORUM DUYUYORMUSUNUZ?

 

BAĞIRIYORUM DUYUYORMUSUNUZ

Her fırsatta ve nereye gidersem gideyim, çığlık çığlığa Urfa'm diye haykırıyorum neredeyse!

Beni tanıyanlar ve takipçilerim bilir, "Huzur bulduğum yerdeyim" dediğim an hemen"Balıklıgöl"sesleri yükselir. Gerçektende öyle.Huzuru sadece orada bulurum. Bazen dostlarımla, çoğu zaman da yalnız gider, aynzeliha gölüne yüzümü döner çayımı yudumlarım. Kış yada yaz hiç farketmez.yeterki özliyeyim.

Televizyonda gezi programı yaptığım için, Türkiye'min birçok ilinden dostum ve arkadaşlarım olmuştur.Urfa'ya gelmek isteyen beni arayıp, "Gülsüm Hanım Urfa'ya geleceğiz, nerelere gidelim, nerede yemek yiyip konaklayalım" diye sorarlar.Bu beni hem mutlu eder hemde üzer! Urfa'ma misafir gelecek, şehrim kazanacak diye sevinirken, bir yandanda üzülürüm. Yetersiz oteller, fahiş fiyatlar, turizm ve otelcilik konusunda eğitimsiz görevliler, hijyenden yoksunluk gibi daha birçok konulara sıkılırım da sıkılırım.Hatayı onlar yapar mahçupluk duyan ben olurum. Şehrim adına mahçup olurum, insanım adına mahçup olurum.Bir örnek vereyim size, mesela geçenlerde Balıklıgöl'e gittim.Afyon'dan misafirler gelmiş, yer yok otutmaya. Bir garson dahi ilgilenmiyor. Misafirler ayakta! Dayanamadım "buyurun, yanımda oturabilirsiniz" diye masama davet ettim. Çok memnun oldular.Dört bayandı.Teşekkür felan derken tanıştık. Koyu bir sohbete daldık. Bu arada garsonların yapması gerekeni ben yaptım, ne alırsınız diye sordum. Nihayet uzun bir beklemeden sonra bir garson teşrif etti. Siparişleri verdim ve bekliyoruz!
Hâlâ bekliyoruz!
Biz bekliyoruz!
Sabırla bekliyoruz!
Olmadı kalkıp gidip uyardım. "Arkadaşlar lütfen maslarla müşterilerilerinizle ilgilenin, bunlar yabancı, bir misafir demek bin misafir demek, biraz hızlanın lütfen!Ayıp!" dedim.Tamam dediler.
Biz bekliyoruz!
Hâlâ bekliyoruz!
Sabırla bekliyoruz!
Mahcubiyetten yerin dibine girdim. Kirli masalar, dilenen insanlar, " abla siye türkü sölimi,istemisense mendil al, E hade bitene bitene al abla"diye ısrar eden küçücük satıcı veya dilenci çocuklar! Denetimsiz ürünleri üstü açık satan satıcılar! Ne ararsanız yok yok yani. Yine mahcubiyet!
Kedilerin kol gezdiği, hatta maslara tırmandığı, kedi fobisi olanların ciyak ciyak bağırdığı bir ortamda,
Biz bekliyoruz!
Hâlâ bekliyoruz
Sabırla bekliyoruz!
Tekrar kalktım ve sinirle çay ocağına gittim. "Yeter artık gönderin şu siparişleri, yapamıyorsanız belediyeye devredin" dedim.
Nihayet siparişler geldi.Buz gibi çay ve kahveler, sıcak sular!!! Ölürmüsün öldürürmüsün?
Neyse hoş beş edip çaktırmamaya çalıştım bu durumu. Misafirler kalkma hazırlığında hemen gidip hesabı ödedim. "yapmayın tanımıyorsunuz bile bizi, biz öderdik " dediler. "olmaz" dedim."Bizde misafir hesap ödemez.

"Sizce buradaki amacım neydi ?

Ekleme Tarihi: 09 Haziran 2019 07:21

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

SELAM SIDIKA

CANCIĞAZIM.. DİLİNE SAĞLIK.. TESADÜFEN GÖRDÜM.. ALLAHA EMANET OL..
13/06/2019 11:06

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024