Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Haliliye Belediyesi Ve Sn.CANPOLAT..

 

HALİLİYE BELEDİYESİ VE MEHMET CANPOLAT

31 mart yerel seçimleri üzerinden 1.5 aylık bir süre geçti. Bizanstan kalma bir hastalık gibi gelenek haline getirdiğimiz tebrik ve teşekkür faslı nihayet sona ermiş olacak ki artık yeni belediye başkanlarımızı sahada, hizmet alanında görmekteyiz.

Bugüne kadar başta sayın B.B.Başkanı olmak üzere merkez ilçe belediye başkanlarımız hakkında en ufak bir söz ve kelime kullanmadık. Çünkü henüz icraatlarına tanık olmamıştık. Bu nedenle “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz- Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde” sözü gereği erken yorumda bulunmadan makul bir süre geçmesinin daha uygun olacağı düşüncesiyle sabırla beklemeyi tercih ettik.

Yapılan icraatlar görüldükçe kuşkusuz görüş ve düşüncelerimiz ileride daha çok netleşecektir. Ancak itiraf edeyim ki; Haliliye Belediye Başkanı sayın Mehmet Canpolat daha şimdiden dikkatimizi çekmeye başladı. Açıkça ifade etmek gerekirse; sayın başkan hakkında taşıdığımız endişeler giderilmiş, kafalardaki soru işaretleri yavaş yavaş silinir olmuştur. Bu nedenle; “artık konuşma zamanı gelmiştir” diyerek bugünkü köşe yazımıza ilk olarak sayın Başkanımız Mehmet Canpolat’ı misafir ermeyi uygun gördüm.

Gecikmeli de olsa öncelikle sayın başkanımıza burada tebriklerimi iletiyor görevinde başarılar diliyorum.

Kısaca görüş ve düşüncelerimizi arz etmek gerekirse,

Gözlemlediğim kadarıyla sayın başkanımızda böbürlenme ve kibir yok. Halka tepeden bakma gibi bir huya, mizaca asla sahip değil. Bilakis halka güler yüzle yaklaşan, alçak gönüllü, mütevazi, herkesi kucaklayıcı bir karektere sahip.

İlçenin sorunlarını masaya yatırıp aciliyet arz eden temizlik, haşerelerle mücadele, eğitim, sağlık gibi önemli hususların yanı sıra kırsal alandaki yol çalışmaları dahil olmak üzere daha pek çok alanda halka hizmet etmek için kolları sıvayarak adeta zamanla yarışmakta. Gittiği her mahallede halkın sevgi ve teveccühüne mazhar olan başkan Canpolat mesai mefhumu gözetmeksizin günün her saatinde halkın arasında olup sorunları dinlemekte.

Kısa süre içersinde kayda değer en önemli icraatları arasında şimdilik “tasarruf tedbirleri” ne riayet etmesini görmekteyiz. Bilindiği üzere tasarruf olmadan yatırım olmaz. Yatırım olmadan da hizmet olmaz. İsraf ve savurganlıktan kaçınmak başarının temel unsurudur. Atılan bu adımı son derece memnuniyet verici olarak görmekteyiz.

Sayın başkanımıza akıl ve yön vermek üstümüze vazife değildir. Ancak şu kadarını söyleyebiliriz ki uzun ve meşakkatli bir yolda yürümektedir. Unutulmamalıdır ki başarı “ekip” işidir. Ekibiniz sizi düşünen, mahçup olmanızı istemeyen, çalışkan dürüst kişiler ise, siz başarılı olursunuz. Bunun aksi ise hüsrandır, mağlubiyettir. Ferdi çalışma ve gayret hiçbir zaman istenilen sonucu vermez. Bir ağaç dalları, yaprakları, çiçek ve meyveleriyle vardır. Belediye bünyesindeki kısım müdürlükleri, şefler, amirlikler ve tüm personel sizin eliniz, kolunuz, uzvunuzdur. Evindeki muslukta su akmayan kenar mahalledeki bir aile arızadan sorumlu kısım müdürünü veya arıza ekibindeki işçiyi tanımaz ismini bilmez. O aile sadece belediyeyi yani belediye başkanı olarak sizi bilir sizi sorumlu tutar. O nedenle “ekip ruhu” önemlidir. Ekip oluşturulurken de eğitim ve uzmanlık alanına dikkat etmek gerekir. Eğitimsiz eş, dost, tanıdık, akrabadan ziyade eğitimi yüksek kalifiye elemanlara öncelik verilmelidir. Gelişmişlik, kalkınma ve sorunlara çözüm ancak bu şekilde olur.

Hizmet müşteri odaklı olmalıdır. Diğer bir ifadeyle müşteri memnuniyeti ön planda tutulmalıdır. “Bugün git yarın gel” düşünce ve alışkanlığı artık unutulmalı ve çöpe atılmalıdır. Yerel yönetimlerde asıl amaç halka hizmettir. Belediyeler bu imkan ve fırsatlara sahiptirler. Yeter ki elde mevcut imkan ve fırsatlar yerinde değerlendirilsin.

Yapılan işlerin uzun ömürlü olmasına dikkat edilmelidir. Mesela Atatürk Bulvarındaki Novadapark’ın önündeki karo fayans döşemesi (önceki yönetimde) bir yılda üç defa değiştirildi. Amacımız kimseyi eleştirmek veya kötülemek değil. Sadece örnek vermek istedim.

Gecekondu ve kötü yapılaşmaya kesinlikle izin verilmemeli. Gerektiğinde imar çalışmalarına hız verip yeni yerleşim alanları oluşturulmalıdır. Vizyon sahibi sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket edilmelidir. İnsanlar artık bir şehirde huzur, emniyet, estetik aramaktadır. Sanatıyla, kültürüyle yaşayan canlı şehir özlemindedir. Ayrıca Merkezi hükümet ile yerel yönetimler arasındaki iyi ilişkiler ve diyaloğa önem verilmelidir. Zira hizmetlerin daha seri şekilde gerçekleşmesinde bunun büyük faydası olacaktır.

Tabi ki anlatılacak daha çok şey var. Netice olarak;

Belediye başkanı “şehremini” demektir. Yani şehrin emanet edildiği güvenilir kişidir. O nedenle çalışkan, dürüst, adaletli, ilkeli ve şeffaf olması gerekir. Sayın başkanımızın bu vasıflara ziyadesiyle sahip olduğu inanç ve düşüncesindeyiz.

Açık yüreklilikle ifade etmek gerekirse; başkanlık ateşten bir gömlektir. Herkes kolay kolay giyemez. Fedakarlık ister, cesaret ister. Şairin dediği gibi “mukaddes bir yüke hamal, hamallık ki sonunda ne rütbe var ne de mal” hitamına mazhar olan sayın başkanımıza bu kutlu yolda başarı dileklerimizi sunarız.

URFAPRESS.NET

Ekleme Tarihi: 20 Mayıs 2019 07:23

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024