Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  10 Ocak 2026

   Adliyede Silahlı Kavga,4 Yaralı Var   Adliyede Silahlı Kavga,4 Yaralı Var   URFA'DA EŞ ZAMANLI UYGULAMA   URFA'DA EŞ ZAMANLI UYGULAMA   URFA'DA ELEKTRİK EYLEMİ   URFA'DA ELEKTRİK EYLEMİ   MİLLİ DAVULCU KADO VEFAT ETTİ   MİLLİ DAVULCU KADO VEFAT ETTİ   URFA'DA ÇOK SAYIDA SİLAH YAKALANDI   URFA'DA ÇOK SAYIDA SİLAH YAKALANDI   URFA'DA SUÇ ORANINDA BÜYÜK ARTIŞ!   URFA'DA SUÇ ORANINDA BÜYÜK ARTIŞ!  



Site İçi Arama

Röportaj

ACILAR HALA TAZE

 Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Şanlıurfa dahil 11 ili vuran bu felaket, milyonlarca vatandaşı etkilerken, on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Anket

URFASPOR 1.LİG'E ÇIKARMI?
EVET
HAYIR

Günün Manşetleri

URFA'DA ELEKTRİK EYLEMİ

URFA'DA ELEKTRİK EYLEMİ

Adliyede Silahlı Kavga,4 Yaralı Var

URFA'DA EŞ ZAMANLI UYGULAMA

URFA'DA EŞ ZAMANLI UYGULAMA

Adliyede Silahlı Kavga,4 Yaralı Var

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Urfa'da Hayvan Hastanesi Açıldı

07 Nisan 2021 03:57

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hastanesinin açılışı Eyyübiye Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hastanesinin açılışı Eyyübiye Yerleşkesinde gerçekleştirildi. 



 










 Şanlıurfa'da Tam Teşekküllü Hayvan Hastanesi Açıldı









Açılışa, Şanlıurfa Vali Vekili ve Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye İlçe Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Akbaş, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcıları, kamu kurum kuruşlarının temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, basın mensupları, akademisyenler ve intörn öğrenciler katıldı.




 




Saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan programda, protokol üyeleri birer konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmalarda Şanlıurfa ilinin hayvancılık potansiyeli ile Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi hakkında bilgiler verildi. 




Yaklaşık 20 yıl süresince yetersiz altyapı ve fiziki imkanlarla klinik hizmeti vermiş olan ve eğitim binasına oldukça uzak kliniğin, Akçakale yolu genişletme çalışmaları kapsamında yıkıldığını belirten Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Denek; “Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Hayvan hastanemizin oldukça kötü durumda olan yolunun yapılmasında, eğitim binamızın dış cephe boyasının yenilenmesinde, eğitim binamızda dezavantajlı ve yardıma ihtiyacı olan öğrencilerimiz ile vatandaşlarımızın kullanabilecekleri asansör yaptırılmasında ve ayrıca hayvan hastanemizin peyzaj alanlarının yenilenmesinde fakültemize desteklerini esirgemeyen Eyyübiye ilçe Belediye Başkanımız Mehmet Kuş’a ve meslektaşımız olan Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a eğitim konusunda göstermiş oldukları duyarlılık ve vermiş oldukları desteklerden ötürü Fakültem ve şahsım adına teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.




Şanlıurfa ilinde birçok komplike hastalıklarla ilgili çözüm noktasında herkesin uğrak yerinin Veteriner Fakültesi olduğunu belirten Haliliye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Canpolat; “Bizler şu anda belediye başkanı olarak sizlere hayatınızın her yönünde hizmet etmeye gayret ediyoruz. Mensubu bulunduğum Veteriner Hekimliği adına başta rektörümüz olmak üzere hocalarımız ve öğrenci kardeşlerimiz ile birlikte çalışmaktan gurur duyacağımı, hayvancılığı geliştirmenin adına her türlü işlemi yapacağımı belirtmek istiyorum” dedi.




Üniversitenin Şanlıurfa’nın önemli bir değeri olduğunu ve Üniversiteye sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Eyyübiye Kampüsümüzün uzak bir köşesinde Veteriner Fakültemizin Hayvan Hastanesi bulunuyordu. Ama içler acısı bir haldeydi. Çok kötü durumdaydı. Hayvanlar ve insanlar için sıhhi açıdan uygun bir ortam değildi. Hocalarımızla gerekli istişarelerimizi yaptık. Haliliye ve Eyyübiye İlçe Belediye Başkanlarımızın katkılarıyla hem Veteriner Fakültesi binamız hem de hayvan hastanemiz belirli bir düzene girdi. Şehrimize yakışan da buydu. Ben ümit ediyorum ki bundan sonraki çalışmalarımızda da hem ilin bürokratları hem de belediye başkanlarımız daha fazla destek olurlar. Açılışımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.
Rektör Çelik’ten sonra bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kaytan ise “Üniversite şehrimizin büyüyüp gelişmesi için akademik anlamda fikirleri ortaya koyup yerel yönetimlerle ve mülki amirlerle sorunları ve çözüm önerilerini paylaşmaktadır. Bizler de elimizdeki imkanları bu doğrultuda seferber edip hep birlikte bu şehri arzulanan noktaya birlikte taşımak için gayret göstermekteyiz. Dili olmayan hayvanların dilinden anlayan insanların mekanlarının da güzel olması gerekiyor ki onlara sağlıklı bir hizmet üretebilsinler. Tüm emeği geçenlere Büyükşehir Belediyemiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.




Açılışı gerçekleştirilecek hastanenin ilimize bölgemize kazandırıldığından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirten Vali Vekili Metin Esen; “Şanlıurfa, büyük baş ve küçük baş hayvan potansiyeli ve yaban hayatı olarak yapılan çalışmalarla gelişmekte olan önemli potansiyele sahip bir ilimizdir. Bu vesileyle teknolojik altyapısını tamamlamış hayvan hastanesinin bölgemizde önemli bir hizmeti yerine getireceğine inanıyorum” dedi. 




Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapılarak hayvan hastanesi protokol tarafından gezildi. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. 




Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi: 




Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, 2000 yılında Eyyübiye kampüsünde klinik olarak faaliyetlerine başlamış, ancak fiziki yetersizlikleri ve Akçakale caddesinin genişletilme çalışmaları kapsamında yıkılmıştı. Açılışı gerçekleştirilen Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi 2021 yılının ocak ayında ruhsatlandırma, fiziki ve teknik altyapı ile personel desteği ile mevcut hale geldi. 
Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde pandemi süreci boyunca biyogüvenlik önlemleri alınarak hizmet vermeye başlandı. Bu süreçte öğrenciler için hem staj hem de yüz yüze intörn eğitimi alarak mesleki donanımlarının arttırılması hedeflendi. Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Şanlıurfa ili ve çevresinde tüm hayvan türleri için hizmet verebilen tek Hayvan Hastanesi özelliği taşımaktadır. 
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Prof., Doç. ve Dr. Öğr. Üyelerinden oluşan 10 Öğretim Üyesi, 4 Arş. Gör., 10 Doktora-Yüksek Lisans öğrencisi ile 16 intörn öğrencisi ile profesyonel ve akademik bakış açısı ile teşhis ve tedavi hizmeti vermektedir. Yaklaşık 500 metrekarelik kapalı alana sahip olan hastanede, temel donatıların yanı sıra 3 adet büyükbaş çiftlik hayvanı muayene salonu, 3 adet kedi-köpek-süs hayvanı muayene salonu, tam donanımlı bir adet ameliyathane, teşhis laboratuvarı ile röntgen ve ultrasonografi görüntüleme alanları bulunmaktadır.
Bununla birlikte Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı yapılan protokol kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan, bölgede ve sınır ötesinde kolluk kuvvetlerine patlayıcı, uyuşturucu madde arama ve tespitinde kullanılan dedektör köpeklerin teşhis ve tedavi gibi sağlık hizmetlerini de sunmaktadır. Yakın zamanda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak protokol kapsamında halk sağlığını önemli ölçüde ilgilendiren ve Şanlıurfa ilinde sayıları yaklaşık 20.000-25.000 civarı olan sahipsiz sokak hayvanlarının ileri teknik gerektiren operasyon ve tedavi hizmetlerinin de Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi tarafından verilmesi planlanmaktadır.







Yorum Ekle

Arkadaşına Gönder

Yazdır

Bu Kategorideki Diğer Haber Başlıkları

10.01.2026 05:59 · Adliyede Silahlı Kavga,4 Yaralı Var

10.01.2026 05:36 · URFA'DA EŞ ZAMANLI UYGULAMA

10.01.2026 05:34 · URFA'DA EŞ ZAMANLI UYGULAMA

10.01.2026 05:30 · URFA'DA ELEKTRİK EYLEMİ

10.01.2026 05:28 · URFA'DA ELEKTRİK EYLEMİ

09.01.2026 06:34 · MİLLİ DAVULCU KADO VEFAT ETTİ

09.01.2026 06:32 · MİLLİ DAVULCU KADO VEFAT ETTİ

09.01.2026 06:08 · URFA'DA ÇOK SAYIDA SİLAH YAKALANDI

09.01.2026 06:04 · URFA'DA SUÇ ORANINDA BÜYÜK ARTIŞ!

09.01.2026 06:02 · URFA'DA SUÇ ORANINDA BÜYÜK ARTIŞ!

09.01.2026 05:41 · URFASPOR İSTANBUL DEPLASMANINDA

09.01.2026 05:29 · ARALARINDA URFA DA VAR!

09.01.2026 05:26 · ARALARINDA URFA'DA VAR

09.01.2026 05:19 · UYARILAR ARKA ARKAYA GELDİ

09.01.2026 05:17 · UYARILAR ARKA ARKAYA GELDİ

09.01.2026 05:14 · UYARILAR ARKA ARKAYA GELDİ

09.01.2026 05:03 · TİMBİR ARISÜT'Ü ZİYARET ETTİ

09.01.2026 03:14 · URFA'DA ÇOK SAYIDA SİLAH YAKALANDI

09.01.2026 02:12 · BUGÜN MECLİSE SUNULACAK

08.01.2026 07:41 · URFA'DA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

08.01.2026 07:05 · URFA'NIN CİĞERİ YANDI!

08.01.2026 07:02 · URFA'NIN CİĞERİ YANDI!

08.01.2026 06:49 · URFA'DA ÖNEMLİ ZİRVE

08.01.2026 06:44 · O BABA HALA BULUNAMADI

08.01.2026 06:41 · O BABA HALA BULUNAMADI

08.01.2026 06:37 · URFASPOR'U ÜZEN ŞOK HABER

08.01.2026 06:25 · ALTIN DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

08.01.2026 04:43 · URFA'DA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

08.01.2026 04:16 · URFA'DA 400 KİŞİ YAKALANDI

07.01.2026 07:56 · URFA'YA KAR YENİDEN GELİYOR

07.01.2026 07:54 · URFA'YA KAR YENİDEN GELİYOR

07.01.2026 07:14 · DİKKAT! TEHLİKE HENÜZ BİTMEDİ

07.01.2026 07:11 · ALTIN GÜNE DÜŞÜŞLE BAŞLADI

07.01.2026 07:05 · SURİYE'DEN GÖÇ YİNE BAŞLADI

07.01.2026 05:57 · VALİLER KARARNAMESİ AÇIKLANDI

07.01.2026 05:45 · ARAÇ MUAYENESİNE ZAM GELDİ

07.01.2026 05:37 · OTOMOBİL TAHLİYE KANALINA UÇTU

07.01.2026 04:17 · DİKKAT! TEHLİKE HENÜZ BİTMEDİ

07.01.2026 03:02 · SURİYE'DEN GÖÇ YİNE BAŞLADI

07.01.2026 02:42 · KUYUMCULARDA NAKİT DÖNEM BİTİYOR

07.01.2026 02:28 · SOSYAL MEDYA YASAĞI GELİYOR

06.01.2026 07:12 · URFA'DA BİR FETÖ OPERASYONU DAHA

06.01.2026 07:10 · URFA'DA BİR FETÖ OPERASYONU DAHA

06.01.2026 06:56 · URFA'DAKİ KAZADA 2 KİŞİ YARALANDI

06.01.2026 06:54 · URFA'DAKİ KAZADA 2 KİŞİ YARALANDI

06.01.2026 05:02 · CİNAYET İŞLEYEN ŞAHIS YAKALANDI

06.01.2026 05:00 · CİNAYET İŞLEYEN ŞAHIS YAKALANDI

06.01.2026 04:38 · "BİR ÜLKENİN ÇÖKÜŞÜ"

06.01.2026 04:20 · KARAKÖPRÜ KARANLIKLAR İÇİNDE

06.01.2026 04:16 · İŞTE URFA'DA GÜNCEL ALTIN PİYASASI



Flash Haber

URFA'DA SUÇ ORANINDA BÜYÜK ARTIŞ!

 Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, 2025 yılında kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında yürüttüğü operasyonların bilançosunu açıkladı.

Köşe Yazarları

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

Erkan GÖNCÜ

 

Osman Ataman BİNER

 

Beyhan KOCAMANEL

 

Mustafa ARISÜT

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  10 Ocak 2026