Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Ocak 2026

   URFA'DA YAKALANDI   ALTINDAN REKOR ÜSTÜNE REKOR!   ALTINDAN REKOR ÜSTÜNE REKOR!   URFA'DA AKILLI KORİDOR DÖNEMİ   URFA'DA AKILLI KORİDOR DÖNEMİ   URFA'NIN KURA ÇEKİMİ BUGÜN   URFA'DA KURA ÇEKİMİ BUGÜN   ŞARA:URFA BİR SURİYE ŞEHRİDİR!   ŞARA:URFA BİR SURİYE ŞEHRİDİR!   URFASPOR BU HAFTA DA 4'LEDİ   URFASPOR BU HAFTA DA 4'LEDİ   BALIKLIGÖL'DE ÖNEMLİ YAPILANMA  



Site İçi Arama

Röportaj

ACILAR HALA TAZE

 Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Şanlıurfa dahil 11 ili vuran bu felaket, milyonlarca vatandaşı etkilerken, on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Anket

URFASPOR 1.LİG'E ÇIKARMI?
EVET
HAYIR

Günün Manşetleri

ALTINDAN REKOR ÜSTÜNE REKOR!

URFASPOR BU HAFTA DA 4'LEDİ

URFA'DA KURA ÇEKİMİ BUGÜN

URFA'NIN KURA ÇEKİMİ BUGÜN

BÜYÜK SİBER OPERASYONU

BALIKLIGÖL'DE YENİ YAPILANMA

BÜYÜK SİBER OPERASYONU

URFA'DA AKILLI KORİDOR DÖNEMİ

ŞARA:URFA BİR SURİYE ŞEHRİDİR!

URFASPOR BU HAFTA DA 4'LEDİ

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

HAYIR KERMESİ CENNETİ URFA!

 

Şanlıurfa’da bahar gelmiş, havalar ısınmış … Ve tabii ki bir Urfa klasiği daha patlamış: Hayır kermesleri!


Şanlıurfa’da bahar geldi mi, sadece çiçekler açmaz; Topçu Meydanı, Bahçelievler, Haşimiye, her yer bir anda “kermes cenneti”ne dönüşür! Topçu meydanındaki Şehbenderiye Camisi’nin yanındaki boş alan mesela…

Topçu meydanında yürürken bir bakıyorsun, Şehbenderiye Camisi'nin yanındaki boş alan “mini fuar alanına” dönüşmüş. Kadayıf mı ararsın, içli köfte mi, ev yapımı salça veya isot mu … Elde poşet, daldık gidiyorum. Aman dikkat, kaygan zemin: Çiğköfte sıvaması var!

Tabii bu hayır kermesleri sadece midemizi değil, ruhumuzu da doyuruyor(!). Çünkü öyle bir his var ki… “Burası resmî değil, burada alışveriş yapmazsam ayıp olur!” diye düşünüyor insan. Bir de fiyatlara bakıyorsun: Marketin üç katı! Olsun, “Hayır kermesi ” diyerek içimizi rahatlatıyoruz. Ama göz nurunu biraz fazla kaçırmışlar galiba… Şanlıurfa'nın hayır kurumları.

Bir de işin esnaf tarafı var. Bahçelievler mahallesinde Esnaf kardeşim kasada pos cihazıyla boğuşuyor, vergi levhasını camına asmış, yılda dört kez denetim geçiriyor. Kermesteki amcam eldivensiz bir şekilde açık havada, “vergi mi o da ne” diye tavuk sote yapıyor. Haksız rekabet dedikleri tam bu olsa gerek.

Tabii hijyen meselesine hiç girmeyelim. Geçen gün denk geldim, hayır kermesinde satılan dolmalı köftelerin yanında kedi uyukluyordu. Hayvan da gastronomi sever çıktı herhalde. Yine de gönlümüz rahat, Urfalıyız, midemiz güçlü.

Şanlıurfa'da esnaf kan ağlıyor, halk sağlığı tehlikede, kermes adı altında fırsatçılık diz boyu.

Şimdi yetkililere çağrıda bulunalım: Ne olur bir uğrayın da bu “sözde o hayır kermeslerimizi” bir görün. Esnaf rahatlasın, Şanlıurfalılar sağlığını kaybetmesin.

Ekleme Tarihi: 06 Mayıs 2025 05:19

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

BALIKLIGÖL'DE ÖNEMLİ YAPILANMA

 Şanlıurfa'nın gözde turizm mekanı Balıklıgöl platosunda sessiz bir devrim yaşandı.

Köşe Yazarları

MEHMET CANBEYLİ

 

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

Erkan GÖNCÜ

 

Osman Ataman BİNER

 

Beyhan KOCAMANEL

 

Mustafa ARISÜT

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Ocak 2026