Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  23 Mayıs 2026

   URFA'DA MUTLAK BUTLAN OPERASYONU   URFA'DA MUTLAK BUTLAN OPERASYONU   URFA'LI GAZETECİ TAHLİYE OLDU   URFA'LI GAZETECİ TAHLİYE OLDU   URFA-SURİYE İŞBİRLİĞİ   URFA-SURİYE İŞBİRLİĞİ   URFA'DA BİR OTOMOBİL YANDI   URFA'DA BİR ARAÇ YANDI   URFA'DA CAZ RÜZGARI   URFA'DA CAZ RÜZGARI   EKREM GERGİNCİ-URFAPRESS RÖPORTAJI   EKREM GERGİNCİ-URFAPRESS RÖPORTAJI  



Site İçi Arama

Röportaj

EKREM GERGİNCİ-URFAPRESS RÖPORTAJI

 URFAPRESS yazarı Ekrem GERFİNCİ-URFAPRES.NET Röportajı..

Anket

URFASPOR 1.LİG'E ÇIKARMI?
EVET
HAYIR

Günün Manşetleri

YENİ UFUKLARA YELKEN AÇMAK..

URFA'DA MUTLAK BUTLAN OPERASYONU

GERGİNCİ-URFAPRESS RÖPORTAJI

URFA'DA BİR OTOMOBİL YANDI

URFA'DA MUTLAK BUTLAN OPERASYONU

EKREM GERGİNCİ-URFAPRESS RÖPORTAJI

URFA'DA CAZ RÜZGARI

EKREM GERGİNCİ-URFAPRESS RÖPORTAJI

URFA'LI GAZETECİ TAHLİYE OLDU

YENİ UFUKLARA YELKEN AÇMAK..

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Çok Tolantı,Çok Fotograf,Sıfır Çözüm!

 

Şanlıurfa’daki Sivil Toplum Kuruluşları STK dendi mi aklınıza ne geliyor? Sosyal sorumluluk mu? Toplumsal fayda mı? Yoksa sadece tabela dernekleri mi? Hadi gelin, Urfa’daki STK'ların içler acısı haline birlikte göz atalım!


Öncelikle, Şanlıurfa'da bir STK açmak istiyorsanız bilmeniz gereken birkaç kural var. Birincisi, adınızın sonuna “Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği” ekleyin. Olmadı mı? O zaman “Kültür ve Eğitim Vakfı” yapın, o da mı olmadı? En garantilisi: “Bilmemne Platformu” koyun, kimse sorgulamaz!

Şanlıurfa'daki STK’ların büyük bir kısmı gerçekten önemli misyonlar taşıyor. Ama bazıları var ki, amca, dayı, halaoğlu kadrosu ile tam bir aile şirketi gibi işliyor! Yönetim kurulu mu dediniz? Hemen bakalım: Başkan, başkanın kuzeni, başkanın yeğeni, başkanın komşusu, başkanın kirvesi … Bir tane bile “STK ne işe yarar?” diyecek adam yok, ama olsun, tabelada yazıyor ya!


Şanlıurfa'da bazı STK’lar gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için mücadele ediyor. Ama bazıları var ki, gelen yardımları önce kendi ceplerinden geçirip, kalanı dağıtıyor! Yardım kolileri var, ama içinde ne var bilinmez. Dışına büyük harflerle yazılmış “Bağış” kelimesi olmasa, ne işe yaradığını anlamayacağız! Ve tabii ki, yardım dağıtımı sırasında en az 50 farklı açıdan fotoğraf çekiyor bizim Şanlıurfalı başkanlar.Paylaşımın altına da klasik yorum: "Her şey Urfa için!"


Urfa'daki STK’ların olmazsa olmazı: Toplantı yapmak! Ama ne toplantı… Masada kaçak çaylar, börekler, bol bol fotoğraf… Çözüm üretildi mi? Tabii ki hayır!
Ama Instagram, Facebook ve Twitter’da 10 tane paylaşım yapıldı mı? Evet! Ama önemli olan toplantının sosyal medyada paylaşılması.İşte başarı dediğin böyle olur. “Çalışıyoruz” algısını yaratmak şart!

Sonuç olarak Şanlıurfa’daki STK’ların bir kısmı gerçekten güzel işler yapıyor, onları tenzih ederiz. Ama bazıları var ki, “Tabelası var, kendisi yok” tadında bir hayat sürüyor. STK'lar gerçekten topluma faydalı olmak için mi var, yoksa sadece "bazı" kişilere mi fayda sağlıyor?

Ne dersiniz, bende mi bir dernek kursam? Ama önce kirvemi yönetim kuruluna almam lazım!

Ekleme Tarihi: 16 Şubat 2025 07:14

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

YENİ UFUKLARA YELKEN AÇMAK..

 URFAPRESS.NET yazarı Ekrem GERGİNCİ'nin kaleminden.İşte o köşe yazısı:

Köşe Yazarları

Ekrem GERGİNCİ

 

Prof.Dr.Ali Rıza ÖZTÜRKMEN

 

Dr.Gamze Pınar PARMAKSIZ

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Erkan GÖNCÜ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Beyhan KOCAMANEL

 

Deniz TATLI

 

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

MEHMET CANBEYLİ

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  23 Mayıs 2026