Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

BÜTÜN TÜRKLER KARDEŞTİR

 

Bütün Türkler Kardeştir

Bölgede “güç” olma hayaliyle yanıp tutuşan Rusya, 1928 yılında Ermeni nüfusunun sadece % 18 olduğu Erivan’a İran Ermenilerini ve Osmanlı topraklarından gelen Ermenileri de yerleştirerek 20. Yüzyılın başlarında Erivan’daki Ermeni nüfusunu % 70’lere kadar çıkarmıştır.

Rus destekli Ermeni çetelerinin baskıları sonucu Erivan’da yaşan diğer milletlere mensup ailelerin şehri terk etmeleriyle sayısal üstünlük tamamen Ermenilere geçmiştir. 1917 devriminden sonra, 28 Mayıs 1918’de Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti ilan edilmiştir.

Rusya, Türk sınırını illegal bir şekilde kontrol etmek ve maşa olarak kullanmak üzere tarih boyunca Ermenilere desteğini hiç esirgememiştir. Ruslardan aldıkları destek sayesinde Ermeni tarihi kanlı katliamlarla dolmuştur.

Bu katliamların kurbanı her zaman Türkler olmuştur.

1804’de Gence’de Rus İmparatorluk Ordusu himayesindeki Ermeniler 7.000 Türk’ü katletmişlerdir.

1905-1907 yılları arasında Ermeniler, Bakü, Gence, Nahçivan ve Şuşa şehirlerinde ortalama 5.000 Türk’ü katletmişlerdir.

1918’de Ruslar ve Ermeniler, Bakü’de 12.000 Türk’ü katletmişlerdir.

1990’da Ruslar ve Ermeniler, Bakü’de 137 Türk’ü katletmişlerdir.

1992’de Ermeni çeteleri, Malıbeyli, Kuşçular ve Şuşa’da 50 Türk’ü katletmişlerdir.

1992’de Ermeni çeteleri, Karadağ ve Hocavend’de 90 Türk’ü katletmişlerdir.

1992’de Rus ordusu destekli Ermeni çeteciler, Hocalı’da 613 Türk’ü katletmişlerdir.

Ermenilerin Anadolu’da yaptıkları katliamlar içinde en acımasız ve hayasız olanı da hiç şüphesiz Van Gölündeki Akdamar Adası ve Akdamar Ermeni Kilisesinde yapılandır.

1970-1984 yılları arasında Türk diplomatlarına musallat olan özel yetiştirilmiş Ermeni suikastçılar, dünyanın birçok ülkesinde görevi başındaki 31’i diplomat olmak üzere 77 Türk vatandaşını katletmişlerdir.

Ermeni namlularından çıkan Rus menşeli mermilerle bu kadar Türk can vermişken bizim Ermeni ile dost olmamız beklenemediği gibi Ermenilerin de bizlere karşı sevgi beslemeyecekleri tarihi bir gerçektir.

Nitekim, kudurmuş Ermeniler yeniden Türk milletine saldırdılar…

Azerbaycan, Türkiye’den ayrı bir devlet olabilir ama ayrı bir millet değildir. Azerbaycan Türklerinin de Türkiye Türklerinin de damarlarında dolaşan kan Türk kanıdır.

Tarih boyunca Türk kanı dökmeye yeltenmiş olan bütün milletler kendi kanlarında boğulmuşlardır.

Bugünlerde Azerbaycan ordusuyla Ermenistan arasında devam eden savaş sadece Azerbaycan’ın savaşı değil, bütün Türk milletinin savaşıdır.

Bu savaşta Türkiye, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan vatandaşı olan bütün Türklerin gönlü Azerbaycan’dan yana olmakla birlikte şu an imkan verilse hemen cepheye koşacak yüzbinlerce Türk evladı çıkacaktır.

Ancak fert olarak verilecek destek sadece moral desteği olacaktır. Cephedeki soydaşlarımızın moralden ziyade fiziki ve diplomatik desteğe ihtiyacı vardır. Bu kapsamda Türk devletlerinin bir araya gelip ortak bir açıklama ile Ermenilere uygulanacak yaptırımları açıklamaları ve bütün dünyaya “devletleri ayrı olsa da Türklerin kardeş olduklarını” ispat etmeleri gerekmektedir.

Ermenilerin bugüne kadar Türk milletine yaptıkları bütün katliamların, bütün saldırıların, bütün alçaklıkların hesabının sorulması için elimize tarihi bir fırsat geçmiştir. Ermenistan’da elinde silah olan, namlusunu Türk’e çeviren kaç kişi varsa hepsi o topraklara gömülmelidir. Zafer Türk’ün olmalıdır, Turan yolunda önümüze çıkan her engel yok edilmelidir.

Ekleme Tarihi: 19 Temmuz 2020 09:17

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024