Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  12 Temmuz 2025

   URFA'DA ARAÇ YANGINLARI ARTTI   URFA'DA ARAÇ YANGINLARI ARTTI   CANPOLAT ESNAFTAN KOPMUYOR   SİLAHLAR YAKILDI,GÜZELLİKLER YOLDA   SİLAHLAR YAKILDI,GÜZELLİKLER YOLDA   27 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLÜ BULUNDU   27 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLÜ BULUNDU   15 TEMMUZ'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ   15 TEMMUZ'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ   SADIK ARDA YILMAZTÜRK URFASPOR'DA   SADIK ARDA YILMAZTÜRK URFASPOR'DA   AV.ABDULLAH ÖNCEL'DE ORADAYDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

URFA'DA ARAÇ YANGINLARI ARTTI

SADIK ARDA YILMAZTÜRK URFASPOR'DA

15 TEMMUZ'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ

15 TEMMUZ'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ

SİLAHLAR YAKILDI,GÜZELLİKLER YOLDA

LEVENT GÜLEN DE URFASPOR'DA

27 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLÜ BULUNDU

SİLAHLAR YAKILDI,GÜZELLİKLER YOLDA

AV.ABDULLAH ÖNCEL'DE ORADAYDI

CANPOLAT ESNAFTAN KOPMUYOR

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ.."

28 Mart 2021 13:45

URFAPRESS Yazarı,Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK yazdı.İşte o köşe yazısı:

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ; İNSAN HAKLARI SAVUNUCULUĞU MUDUR?

Hukuk devletinde DEVLET; her ferdin yaşama hakkı başta olmak üzere diğer bütün temel haklarının teminatı ve koruyucusudur.

Şeyh Edebali’nin ünlü vecizesinde söylediği üzere; ‘’İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın’’ yasası gereği Devletler; ‘’Hukuk Devleti’’ olmayı başarabilirlerse toplumdaki hiçbir ferdin korunması için farklı uygulamalar yapılması ve yasalar çıkartılmasına gerek kalmayacaktır.


Bu erdemli yapının sağlandığı ülkelerde ne başka bir sözleşmeye ne de başka ülkelerin dayatmalarına gerek kalmaz. 2011 yılından beri Müslüman Türk Milletinin aile yapısına, sosyal hayatına , yaşam ve hayat felsefesine zehirli bir hançer gibi saplanmış olan 63 maddelik ‘’İstanbul Sözleşmesi’’ salim kafayla ve dikkatlice incelendiğinde bu senaryoyu kurgulayanların gayelerinin hiç de masum olmadığı ve asıl gayelerinin hemen anlaşılacağını düşünüyorum.


Aşağıda sıraladığım sadece üç maddenin irdelenerek akıl süzgecinden geçirilmesi bile bu metnin hazırlanma gayesini açıkça ortaya koymaktadır. Diğer maddeleri de ciddi olarak irdelendiğinde aile yapımız, millet bütünlüğümüz ve özellik le de ahlaki yapımız üzerinde çok önemli ve ciddi olumsuz etkileri olduğu tespit edilecektir.


1-Öncelikle sözleşmenin 12. Maddesini (hususen12/5 maddesini) mütedeyyin, vatan-millet sevdalısı insanlar açısından okuyup değerlendirip düşünmek gereklidir. Mesela bu maddede ifade edilen “Sözde namus, sözde örf, adet, töre ile mücadele edilmelidir’’ cümlesinden ne anlaşılması gerektiğine akıl yormak gereklidir.


Tabi bu arada bizim gibi kadim İslam kültürü toplumları için; Namus, örf, adet, gelenek ve töre’nin önemini de ayrı başlık altında konuşmak ve içinde bulundu ğumuz gerçekliği de ciddi olarak değerlendirmek gerekecektir. En töreci toplumlardan biri olan batı toplumu bu noktada bize; “Sözde namus, örf, töre vbg. ” kavramlarla mücadeleyi emrediyor. Bu madde üzerinde biraz düşünüp ve diğer maddeleri de aklınızda tutunca batının niçin bu değerlerle mücadele istediği hemen ortaya çıkmaktadır. Çünkü batı dünyası; Müslüman Türk toplumu için bu başlıkların ne ifade ettiğini ve bu değerleri hayat nizamı yapmış olmanın toplum ve devlet yapımıza nasıl güç kattığının farkındadır. Bu nedenle bu değerlerle savaşmamızı baş şart olarak ileri sürmek tedirler.

2- Sözleşmenin 3/f maddesinde ise; ‘’Kadın kelimesi 18 yaş altındaki kızları da kapsar’’ denilerek toplumumuzdaki Kadın-Kız kelimelerinin içi boşaltılarak bu kelimelerin taşıdığı mananın kendilerince (sözde medeni olmak için) bir ehemmiyetinin olmadığı vurgulanmaktadır.

Bu tavsiyeyle toplumumuz da tarih boyunca kullanılagelmekte olan, hanımların medeni halini ifade eden ‘Kadın-kız’ kelimeleri nin gereksiz olduğu, ‘’Sözde namus’’ tan ne kast edildiği ortaya konulmaktadır.13 yıldan beri, sözleş me gereği yazılı ve sözlü medyada ve hukuki metinlerde; ‘’İki yaşında kadın hayatını kaybetti’’! gibi aptalca ifadelerle tarihi ve kültürel hafızamıza bir dinamit konulmuştur.

3- Diğer bir başlık ise ‘’Cinsiyet’’ konusudur. Sözleşmenin ana konusu, varlık sebebi ‘’Kadına şiddetin önlenmesi’’ olmasına rağmen , cinsiyet kavra mının anatomik, tarihi ve kültürel manasından çıkartılarak ne idiğü belirsiz ‘toplumsal cinsiyet’ ya da ‘cinsiyetsiz toplum’ gibi bir ucube icat edilmesinin gayesi ne olabilir? Diğer maddelerde sözü edilen bazı konularla beraber düşünüldüğünde ‘’Cinsiyetsiz toplum’’ diye insan anatomisi, fizyolojisi ve insan Fıtrat’ı ile alakası olmayan bir insan ırkı yaratılmaya çalışıldığı görülmektedir.

‘’Cinsiyetsiz toplum gerçekleştirme’’nin ne manaya geldiği ve toplumumuz için tasarlanan yapının ne olduğunu araştırıp tartışılması başlı başına hayati bir konu gibi durmaktadır. Bu başlık altında LGBT vgb. gayri ahlaki ve gayri insani patolojik yaşam şekillerine ''İnsan hakları’’ başlığı altında meşruiyet kazandırmaya çalıştıklarını göz ardı etmemek gerekir. Yakın zamana kadar Dünya Sağlık Örgütü'nün(DSÖ) ''Psikolojik hastalık-cinsel sapma'' kabul ettiği eşcinsellik, batının zorlamasıyla bu listeden çıkartılarak ''Yeni Dünya düzeni planlayıcıları'' nın projeleri gereği, bir ‘’insan hakkı’’ gibi dünyaya kabul ettirilmeye çalışılmaktadır.

İstanbul sözleşmesinin kabulünden bu yana örgütlenme hakkı verilen (LGBT) örgütlerinin üye sayısı Ülkemizde 250.000’e ulaşmıştır. Kim kendi çocuğunun LGBT’ li ya da Lezbiyen olmasını ister?! Bu konu bir ‘’tercih, ya da kendi yaşam kurallarını belirleme’’ özgürlüğü değildir. Temelinde organik ,anatomik ya da psikyatrik bir geçerli sebep olmadıkça bu haller ‘’Cinsel ve psikoloji sapma’’ dır; yani hastalıktır. Kadim Türk-İslam kültürü ve bütün kitabi dinler bu durumu böyle değerlendirmektedirler.

Böylesine bir sapma ;batı istedi ve dayattı diye ‘’sözde medeni dünya yaşamı-hayat tarzı’’ olamaz, olmamalıdır. İnsanlık tarihi boyunca bütün kültürlerde ve bütün semavi dinlerde insanlar bu hastalıklı ruh hali ve cinsel sapma ile mücadele halinde olmuşlardır. İstanbul sözleşmesi ve benzeri metinler vasıtasıyla batılı toplumların ''İslam ile savaş ve mücadele'' si devam etmektedir.

Batının bu gibi sapkın küresel düşünce, tutum ve davranışlarına, doğunun kadim medeniyetlerinin doğru, gerçek ve ilahi olan ''Hayat Programları'' ile karşı çıkmaları gereklidir. Batıdan gelen her fikr’i hareketi ve ‘yaşam şekli tavsiyesini’ doğru kabul etmek zorunda mıyız? Böyle bir tavır ile hareket etmek, bir çeşit dogmacılık olmaz mı!? Kaldı ki tarih boyunca batılıların dayattığı doğmaların insanlık için yıkım ve ahlaki çöküntü olduğuna dair onlarca yaşanmış kötü örnekler vardır.


‘’Batı’’ dediğimiz ‘’Tek dişi kalmış canavar’’ hiçbir ahval ve şart altında HİLAL&HAÇ çatışmasını sürdürmekten vaz geçmemiştir. Böyle olmazsa 20yy tarihi, yüzlerce insanlık dramı ve on milyonlarca insanın ölümüne sebep olan saldırı ve savaşların yüzyılı olmaz dı! 20.yy’da yaşanan katliamların ve zulümlerin hiç birinde İslam âleminin en ufak bir başlatıcı rolü olmamıştır. Kadim İslam Milletleri böyle bir hastalıklı yaşam şeklinin bir hayat felsefesi olarak kabul etmeyerek ‘’İslam Kültürü’’ ne sahip çıkarak, tavır koymak zorundadırlar. İslam dünyası sahip olduğu Kur’an destekli hayat nizamı için bu konuda son sözü söyleyen ve kural koyan bir rol oynamak zorundadır. Hulasa İstanbul sözleşmesi asla bir insan haklarını koruma belgesi değildir.

Kadın ölümlerini ve kadına karşı uygulanmakta olan negatif ayırımcılığı da önleyememiştir. Özünde toplumlar için iyilik hedeflemeyen ‘’İstanbul sözleşmesi’’; özellikle Türkiye ve diğer İslam toplumlarında ailesel ve ahlaki çözülmeyi sağlamak için kurgulanmış kötü niyetli bir metindir, projedir. Polonya, Bulgaristan Vbg. batılı Hristiyan ülkeler bile bu sözleşmeye ‘’Aile yapımızı bozar’’ diye taraf olmamışken Türkiye’nin onaylayan ilk devlet olmasını anlamakta zorluk çekmekteyim. Müslüman Türk toplumunun sahip olduğu değerler ve tarihi kaynaklar, dünyaya yeni bir hayat nizamı ve ‘ahlak kuralları bütünü’ sunmaya çok daha elverişli değerler taşımaktadır.


Yorum Ekle

Arkadaşına Gönder

Yazdır

Bu Kategorideki Diğer Haber Başlıkları

12.07.2025 08:25 · URFA'DA ARAÇ YANGINLARI ARTTI

12.07.2025 07:40 · 27 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLÜ BULUNDU

12.07.2025 07:32 · 15 TEMMUZ'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ

12.07.2025 07:30 · 15 TEMMUZ'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ

12.07.2025 07:21 · SADIK ARDA YILMAZTÜRK URFASPOR'DA

12.07.2025 06:39 · AV.ABDULLAH ÖNCEL'DE ORADAYDI

12.07.2025 06:35 · AV.ABDULLAH ÖNCEL'DE ORADAYDI

12.07.2025 06:30 · AYNI YERDE PEŞPEŞE KAZALAR

12.07.2025 06:18 · LEVENT GÜLEN DE URFASPOR'DA

12.07.2025 04:29 · URFA'DA ARAÇ YANGINLARI ARTTI

12.07.2025 04:07 · CANPOLAT ESNAFTAN KOPMUYOR

12.07.2025 03:58 · SİLAHLAR YAKILDI,GÜZELLİKLER YOLDA

11.07.2025 06:53 · URFA'DA SAHTE MİT'Çİ OPERASYONU

11.07.2025 06:51 · URFA'DA SAHTE MİT'Çİ OPERASYONU

11.07.2025 06:31 · URFASPOR SEZON STARTINI VERDİ

11.07.2025 06:18 · ÇINAR TARHAN URFASPOR'A İMZA ATTI

11.07.2025 06:09 · FİYATLAR DÜŞTÜ VATANDAŞ AKIN ETTİ

11.07.2025 06:01 · BURAK CAN ÇAMOĞLU'YLA YENİDEN

11.07.2025 05:41 · HALİLİYE PARKLARINDA DÜZENLEME

11.07.2025 05:31 · EVET,1923 BİR DARBEDİR!

11.07.2025 03:52 · Yeni ve Modern Pazar Yeri Yapılacak

11.07.2025 03:48 · Yeni ve Modern Pazar Yeri Yapılacak

10.07.2025 08:13 · HALİLİYE BELEDİYESİ GEÇİT VERMİYOR

10.07.2025 08:07 · 18 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜRÜLDÜ

10.07.2025 07:51 · Enver Geçgel Urfaspor'a Sponsor Oldu

10.07.2025 07:29 · İşte URFASPOR'un İlk Yarı Fiküstürü

10.07.2025 07:26 · İşte URFASPOR'un İlk Yarı Fiküstürü

10.07.2025 06:42 · URFA KURAKLIKLA KARŞI KARŞIYA

10.07.2025 06:19 · TOPRAĞA GÖMÜP AMBULANS BEKLEDİLER

10.07.2025 06:16 · TOPRAĞA GÖMÜP AMBULANS BEKLEDİLER

10.07.2025 06:07 · "İSTEDİĞİMİ YAPARIM" DEMİŞTİ!

10.07.2025 06:05 · "İSTEDİĞİMİ YAPARIM" DEMİŞTİ!

10.07.2025 05:59 · AİLE HEKİMLERİNE MÜJDE GELDİ

10.07.2025 05:56 · AİLE HEKİMLERİNE MÜJDE GELDİ

10.07.2025 04:23 · URFA BUGÜN KABUS YAŞAYACAK!

10.07.2025 03:26 · URFA GÜNE FECİ KAZAYLA BAŞLADI

10.07.2025 03:11 · HALİLİYE BELEDİYESİ GEÇİT VERMİYOR

09.07.2025 08:01 · AMBULANS UÇAKLA URFA'YA GETİRİLDİ

09.07.2025 07:40 · MEHMET NACAK YOĞUN BAKIMDA

09.07.2025 07:39 · MEHMET NACAK YOĞUN BAKIMDA

09.07.2025 07:30 · DÖRDÜDE SUÇUSTÜ YAKALANDI

09.07.2025 07:27 · DÖRDÜDE SUÇUSTÜ YAKALANDI

09.07.2025 07:23 · URFA'DA OTELDE SİLAHLI KAVGA

09.07.2025 07:20 · URFA'DA OTELDE SİLAHLI KAVGA

09.07.2025 06:58 · URFA'DA EKMEĞE ZAM GELDİ!

09.07.2025 06:51 · URFA'DA EKMEĞE ZAM GELDİ!

09.07.2025 06:48 · URFA'DA EKMEĞE ZAM GELDİ!

09.07.2025 06:46 · ORHAN NAHIRCI URFASPOR'DA

09.07.2025 06:44 · ORHAN NAHIRCI URFASPOR'DA

09.07.2025 06:27 · AVUKATLAR KAVGASI BİTMİYOR!



Flash Haber

LEVENT GÜLEN DE URFASPOR'DA

 Futbol kariyerine İsviçre’nin Grasshopper altyapısında başlayan 31 yaşındaki savunmacı, profesyonel düzeyde Kayserispor, Ankaraspor, Volos NFC (Yunanistan), Miedź Legnica (Polonya) ve son olarak ŁKS Łódź formalarını giydi.

Köşe Yazarları

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

Osman Ataman BİNER

 

Beyhan KOCAMANEL

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Erkan GÖNCÜ

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  12 Temmuz 2025