Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  10 Nisan 2026

   10 NİSAN'A DİKKAT!   10 NİSAN'A DİKKAT!   OTOMOBİL SULAMA KANALINA UÇTU   OTOMOBİL SULAMA KANALINA UÇTU   URFA GÜNE KORKUNÇ OLAYLA BAŞLADI   URFA GÜNE KORKUNÇ OLAYLA BAŞLADI   URFA GÜNE KORKUNÇ OLAYLA BAŞLADI   ÇOK SAYIDA YARALI VAR   ÇOK SAYIDA YARALI VAR   ANKARA'DA BULUŞTULAR   ANKARA'DA BULUŞTULAR   YEŞİLAY BÜYÜKŞEHİR İŞBİRLİĞİ  



Site İçi Arama

Röportaj

ACILAR HALA TAZE

 Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Şanlıurfa dahil 11 ili vuran bu felaket, milyonlarca vatandaşı etkilerken, on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Anket

URFASPOR 1.LİG'E ÇIKARMI?
EVET
HAYIR

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

KAŞMER PLANINI İPTAL ETMİYORUZ

11 Ekim 2018 12:13

Kaşmer Dağı'yla ilgili basın açıklamasında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, imar planının iptal edilmediğini belirterek "Askıya çıkarma kararı var" dedi.
Kaşmer Dağı'yla ilgili basın açıklamasında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, imar planının iptal edilmediğini belirterek "Askıya çıkarma kararı var" dedi.


"Ben parayı bilmiyorum, bende Şanlıurfa sevdası var" diyerek kendisine yönelik iddiaları sert bir dille eleştirerek kırgın olduğunu vurguladı.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantılarının Ekim Ayı ilk birleşiminde gündeme gelen, Kaşmer Dağı'nın imara açılmasıyla ilgili tepkiler devam ediyor.

İmar planı ile ilgili oluşan tepkilere yönelik Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde basın mensuplarıyla bir program düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, burada önemli açıklamalarda bulundu.



"ALGI YANLIŞ YÖNETİLİYOR"

Kaşmer Dağı'nın imara açılmasıyla ilgili yanlış algılar oluştuğunu söyleyen Çiftçi, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisimizin bu ay içinde almış olduğu Aşık-Öğütçü'nün imar planlamasına ilişkin karar bir takım tartışmalar, yorumlar, fikirler kamuoyu önünde tartışılıyor. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, tartışmanın yapılmasında, fikirlerin belirtilmesinde Şanlıurfa Büyükşehir Meclis Üyesi ve Büyükşehir Başkanlığı olarak mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Süreçle ilgili bir yanlış değerlendirme var, içerikle ilgili yanlış bilgiler var, algı yanlış yönetiliyor" ifadelerini kullandı.



"TEKLİFİ CELALETTİN GÜVENÇ GETİRDİ"

Açıklamalarına devam eden Çiftçi, "Birincisi, Aşık-Öğütçü planlı alan çalışması ne zaman başladı? 2015 tarihinde Bakanlar Kurulumuzda kararname ile karara bağlanana bir yer. Bu kararname ile hazineye ait olan 5 bin dönüm yer, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına kentsel dönüşüm alanı olarak onay veriliyor. Bu onay başvurusunu Eylül 2014'de meclisimizin kararı ile talepte bulunuluyor. Benim Karaköprü Belediye Başkanlığı dönemimde ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç döneminde belirleniyor. Biz onayı verdik fakat bu teklifi bize dönemin Belediye Başkanı getirdi. Biz olsaydık yine getirirdik" diye konuştu.



"BU YER, BALIKLIGÖL HAVZASINDA DEĞİL!"

Aşık-Öğütçü imar planının Balıklıgöl havzasına denk gelmediğine değinen, "Neden bu yer?" sorularını yanıtlayan Çiftçi, " Çok öncelerde yapılan çevre düzen planı Şanlıurfa'nın 30 yıllık vizyonunu belirleyen üst plan kentsel gelişim planını burası olarak belirledi. Bu yer 7.sınıf arazisi. Çevrenin, Orman Bölgenin, Devlet Su İşlerinden yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, bu bölgenin her şekliyle uygun olduğunu gösteriyor. Bizde bu görüşler çerçevesinde karar verdik. Burası herhangi bir havzada değil, Balıklıgöl havzasında değil onu söylüyorum. Balıklıgöl havzasının üst sınırı buraya bitişik olan alan. O alanda değil, bu alan çok geniş"



"KARARI YALNIZ VERMEDİK"

Projenin "Neden bugün?" gündeme geldiğini açıklayan Nihat Çiftçi, "Bu plan 2015'de başladı 3-4 yıllık bir plan, kolay olmuyor. Karar verildi, kararlar kesinleşti, ilgili kurum görüşleri alındı, buraya işgaller başladı. Ve biz bu işgalleri defalarca, muhafaza altına aldık. Gaziantep yanı başımızda. TOKİ ile bir toplantı gerçekleştirdik. Arkadaşlarla birlikte "55 bin konut Gaziantep'de yapıyorsunuz, Şanlıurfa'nın ne suçu var" dedik. TOKİ başkanı bizden burayı talep etti, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak. Yani biz Şanlıurfa'da kentsel dönüşümü bekleyen yerlere karşılık burayı verebiliriz. Yeni bir proje karşılığı veremeyiz. Gecekondu dediğimiz alanları ilan etmişiz. Onlara karşı biz burayı harcayacağız, onlara karşı biz burayı vereceğiz. Onun için ben veremem. TOKİ Başkanımız "Başkanım doğru söylüyorsunuz, biz hazineden yasal anlamda alabiliyoruz ama büyük bir emek var. 2 yıldır çalışmışlar, biz hazineden talep edelim birlikte bir planlama yapalım" dedi. Ve buna karar verdik, yalnız başımıza vermedik. Bunun üzerine çalışmalar başladı" sözlerine yer verdi.



"ASKIYA ÇIKARMA KARARI VAR"

Uydu Kent planlamasının askıya çıkarıldığını ifade eden Çiftçi, "Ekim ayında grup kararıyla ve meclisteki tüm siyasi patilerin ortak kararı, oybirliği ile onay aldık. Bir plan onay aldıktan sonra bitmiş değildir, yürürlüğe girmiş değildir. Diğer kamu kurum ve kuruluşlar, sivil tolum kuruluşları, basınımızın, halkımızın çalışmayı askıda görebilmesi için çalışma meclis tarafından onaylanmıştır. Yani askıya çıkarma kararı var. Askıda yapılabilecek tüm ilaveler, görüşler, fikirler tekrar meclisimizin önüne gelip, komisyona havale edilip, çalışılıp, görüş rapor haline getirilip, meclise tekrar gelir ve meclis karara bağlar. Ya evet itirazınız doğru der, kabul eder. Ya da itiraz şu gerekçeden dolayı doğru değil der, tekrar karara bağlar. Bu karar tekrar ilan edilir, duyulur" sözlerini kullandı.



"MÜLKİYETLE İLGİLENMEDİK"

Nihat Çiftçi konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Bu yerin mülkiyeti yüzde 96 kamu, yani 5 bin dönüm Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın kentsel gelişim ve dönüşüm alanı, 3600 dönümü hazineye ait, içinde 400 dönümü mülkiyet. Hiçbir zaman mülkiyetle ilgilenmedik, bakmadık. Kime aittir bilmiyoruz, kapalı kalır. Çünkü kapalı kalmazsa siz duygusal davranırsınız. Geçmişine bakabilirler, devletin tapusu burada, kadastrosu burada. Özel mülkiyeti ne yapayım? Siz özel mülkiyetsiniz olmazsınız mı diyeyim? "



"BU YER, FAKİRE-FUKARAYA GİDECEK"

Projenini kentsel gelişim ve dönüşüm için kullanılacağını vurgulayan Çiftçi, "Ne zaman artık evler yıkılacak? İşte arkadaşlar bu kentsel dönüşüm bunun için yapılacak. Bu arkadaşlar bizi bekliyor. Bu arkadaşlar bize emanet verdi. Benim dönemimde değil, ben gelişimle ve dönüşümle uğraşan bir kardeşinizim. Bunun için çaba sarf ediyorum Bu alan, dağlık alan bunun için kullanılacak. Yasal anlamda başka bir şey için kullanamazsın. Yasa açık ve net. Kentsel gelişim ve dönüşüm için kullanılacak. Herkes benden su ve yol beklerken, biz devasa projeleri nasıl yapacağız. Temel yola mı harcayacağız yoksa kardeşlerimizin kentsel dönüşümüne mi harcayacağız. öncelik neresi? Öncelik tabi ki su, tabi ki yol. Bunları yapan bu kadrodur. 10 ilçede arıtma tesisi yaparken, çöp aktarmasını yaparken, bir yerden de şehrimizi gecekondudan nasıl kurtarabiliriz. Geçmiş geçmişte kaldı, ondan dolayı bu yer halka gidecek, fakire-fukaraya gidecek" dedi.



"NE YAPAYIM AİLEMİ Mİ DEĞİŞTİREYİM?"

"Ben parayı bilmiyorum, bende Şanlıurfa sevdası var" diyen Çiftçi, "Bu yerde arsa baronlarının yeri olmamış olabilir. Bu yer Karaköprü ilçe sınırları içerisinde kalabilir. Ben Karaköprü'den gelmiş olabilirim. Ne yapayım ailemi mi değiştireyim? Ey Şanlıurfalı kardeşlerim ne yapayım, Nihat Çiftçi olarak 17 yıldır huzurunuzda, her şeyi açık, şeffaf yapan bir insan olarak aile mensubiyetimi mi değiştireyim? Eleştiri alıyorum, benim yerlerim Karaköprü'de. Benim babamdan kalan yer 2 katlı imar planı. Kamuoyu diyor ki 10 yıldır, bu adam orayı 5 katlı yapacak, herhalde onun için çalışıyor? Arkadaşlar ben niye onun için yapayım. Ben parayı bilmiyorum, silmişim, kafamda yok. Şanlıurfa sevdası var, ona hizmet var, bu sorumluluk öyle kolay değil" sözlerini kullandı.

AYRINTILAR GELİYOR...

AJANS URFA

Yorum Ekle

Arkadaşına Gönder

Yazdır

Bu Kategorideki Diğer Haber Başlıkları

09.04.2026 07:30 · 10 NİSAN'A DİKKAT!

09.04.2026 07:16 · OTOMOBİL SULAMA KANALINA UÇTU

09.04.2026 07:13 · OTOMOBİL SULAMA KANALINA UÇTU

09.04.2026 07:11 · URFA GÜNE KORKUNÇ OLAYLA BAŞLADI

09.04.2026 07:04 · URFA GÜNE KORKUNÇ OLAYLA BAŞLADI

09.04.2026 07:02 · URFA GÜNE KORKUNÇ OLAYLA BAŞLADI

09.04.2026 06:59 · ÇOK SAYIDA YARALI VAR

09.04.2026 06:51 · ANKARA'DA BULUŞTULAR

08.04.2026 05:55 · YEŞİLAY BÜYÜKŞEHİR İŞBİRLİĞİ

08.04.2026 05:32 · 15 YAŞINDAKİ GENÇ İNTİHAR ETTİ

08.04.2026 05:26 · KARAKÖPRÜ'DE BÜYÜK KAVGA

08.04.2026 05:12 · URFA'DA LAHMACUN FİYATI UÇTU!

08.04.2026 04:38 · ŞOK ÜSTÜNE ŞOK!

08.04.2026 04:29 · İKİ KARDEŞE SİLAHLI SALDIRI

08.04.2026 04:20 · MÜZE İSTİYORLARMIŞ

08.04.2026 02:55 · BU SEVGİYE AD KONULAMAZ

08.04.2026 02:24 · KARAKÖPRÜ'DE BÜYÜK KAVGA

08.04.2026 02:17 · URFA'DA LAHMACUN FİYATI UÇTU!

08.04.2026 02:06 · KARI KOCA HASTANEYE KALDIRILDI

06.04.2026 05:25 · TAM BİR TON İKRAM EDİLDİ

06.04.2026 05:23 · TAM BİR TON İKRAM EDİLDİ

06.04.2026 05:10 · HACI BİRSEN'DEN SERT AÇIKLAMALAR

05.04.2026 06:30 · URFA'DA KUYUMCU SOYGUNU

05.04.2026 04:47 · URFASPOR 3 PUANI 3 GOLLE ALDI

04.04.2026 06:31 · EN BÜYÜK ZAM BU GECE OLACAK!

04.04.2026 06:21 · HASTANEDE BÜYÜK ARBEDE

04.04.2026 05:58 · VALİ 3 AYLIK VERİLERİ AÇIKLADI

04.04.2026 05:51 · KONU ERDOĞAN'A İLETİLDİ

04.04.2026 04:42 · URFA'YA ÖNEMLİ PROJE

04.04.2026 04:37 · URFA'DA BÜYÜK KAZADA YARALILAR VAR

04.04.2026 04:11 · URFA'DA YAKAYI ELE VERDİLER

04.04.2026 03:52 · KONU ERDOĞAN'A İLETİLDİ

04.04.2026 03:43 · HASTANENİN AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

04.04.2026 03:34 · URFA'DA BÜYÜK KAZADA YARALILAR VAR

03.04.2026 02:53 · KAÇAMADAN YAKALANDI

03.04.2026 02:21 · BÜTÜN TEKLİFLER YASALAŞTI

03.04.2026 02:15 · TELEFONLARA BÜYÜK ZAM GELDİ!

03.04.2026 01:57 · ÇİZMECİOĞLU AİLESİNDEN TEŞEKKÜR

03.04.2026 01:37 · VALİ ŞILDAK BAKAN KÜRÜM'LE GÖRÜŞTÜ

03.04.2026 01:30 · BÜLENT BOZTEPE HAYATINI KAYBETTİ

03.04.2026 00:13 · BU HAFTA SÜPER LİG ALEV ALEV

03.04.2026 00:09 · LPG'YE REKOR ZAM!

09.03.2026 06:39 · URFA'DA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

09.03.2026 06:25 · URFA DEĞERLİ BİR URFA'LIYI KAYBETTİ

09.03.2026 06:21 · EMİN ÖNEN'DEN UYARILAR GELDİ

09.03.2026 03:37 · URFA'DA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

08.03.2026 07:18 · YAKALANDILAR AMA OLAY AYDINLANMADI

08.03.2026 07:15 · YAKALANDILAR AMA OLAY AYDINLANMADI

08.03.2026 04:28 · URFASPOR'DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

08.03.2026 01:30 · URFASPOR'DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR



Flash Haber

URFA GÜNE KORKUNÇ OLAYLA BAŞLADI

 Olay, Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Çamlıyayla Mahallesindeki özel bir okulun güvenlik kulübesinde meydana geldi.

Köşe Yazarları

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Mustafa ARISÜT

 

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

Osman Ataman BİNER

 

Beyhan KOCAMANEL

 

Erkan GÖNCÜ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

MEHMET CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  10 Nisan 2026