Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

SİVEREKTEYİZ..

 


Siverekteyiz...

Babamın ilk tayin yeri. 4_ 5 yaşlarındayım daha. Babamda 25 yaşlarında filan. Yakışıklı, uzun boylu, tabiri caizse filinta gibi. Siyah pantolon, siyah gömlek, siyah kemer ve siyah ayakkabı giymiş.siyahın kumral tenine yakıştığının gayet farkında.

Aynanın karşısında avucuna sıktığı limonu (o zaman jöle filan yok.)saçlarına sürüp saçını şekillendirdi. Bense etrafında dört dönüyorum. Evin tek çocuğuyum henüz. Babasına aşık kızlardanım."Banada, Banada" diye bağırıp zıplıyorum etrafında. Aynı kıyafetten bana da yaptırmıştı. Kıyafet yetmemiş, saçımıda onun gibi yapsın istiyorum.
"Tamam tamam" dedi. "Yapacağım bekle."Nihayet benimde kısa saçlarıma limon sürdü." Ama seninki gibi yap" dedim. Limonu sürüp,yandan ayırdığı saçının ortasına elini bastırır yana doğru hafif kaydırırdı. Güldü," tamam hadi gel yanıma da düzelteyim" dedi. Kendi saçı gibi düzeltti saçlarımı.
Sinemaya götürecekti beni.Mutluluktan havalara uçuyordum. Elini tutmamı isteyerek elini uzattı. "Hadi bakalım.çıkalım"dedi.
Yolda arada göz ucuyla kontrol ediyorum babamı, nasıl yürüyor, ne yapıyor diye. Bende aynısını yaparak elim elinde yürüyoruz. Babam gibi giyinmenin gururunu taşıyorum çocuk kalbimle....

Ve aradan yıllar geçti. Bugün babalar günü. 9 yıl oldu babamın ebediyete göç etmesine.59 yaşında beni bıraktı. Ölüm döşeğinde hiç kimseyi tanımaz ve tepki veremezken ben kulağına eğilip "baba ben geldim. " dediğimde Allah şahidim öyle hızlı gözlerini açtı ve elini kaldırıp "ben iyiyim" dediki hala gözümün önünde o hali.o halde bile sadece bana tepki vermesi, baba kız aşkımızın ne derece büyük olduğunu gösteriyordu.Uzun uzun gözlerime baktı, iki damla yaş son tepkisi oldu...

Ah babam! Ulu çınarım,sırtımı dayadığım karlı dağım,güvenerek elimi verdiğim tek insan.
Bugün senin günün nurlar içinde uyu, inşallah mekanın cennet olur.Birgün bende senin yanına geleceğim, Allahtan dileğim odurki, Azrail senin kılığında bana gelsin, gelsinki seve seve, güle oynaya korkusuzca yanına geleyim.

Babalar günün kutlu olsun candan öte, can babam...

Ekleme Tarihi: 17 Haziran 2019 08:36

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 2 Yorum Eklenmiştir.

slm aişe

güzel insan yazılarınızın devamını bekliyoruz
19/07/2019 11:21

güllüsüm sıdıka

babacanın mekanı cennet olsun tatlı kardeşim do not rush.. hep gitmeye meyilli idin kız orta okulundan.. çocuklarımızın bize ihtiyacı var...
21/06/2019 13:00

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024