Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Şanlıurfa Belediyesinden Beklentiler..

 

Şanlıurfa Belediyesinden Beklentilerimiz

Yaklaşık bir yıldan beri Şanlıurfa’dan uzakta yaşıyor olsam da, 47 yıllık ömrü boyunca şehrine hizmet etmiş bir hemşeriniz olarak şehrimizde yaşanan olumlu ve olumsuz gelişmeleri halen yakinen takip ediyorum. Birikimine ve öngörüsüne güvendiğim aydın dostlarımla yaptığımız telefon görüşmelerinde Urfamız ile ilgili beyin jimnastiği yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda ön plana çıkan bazı sorunları gazetemizde bana ayrılan alan ölçüsünde Büyükşehir Belediye Başkanımıza aktarmak istiyorum…

65 Yaş Üstü Otobüs Kartı

Bugünlerde Urfa’da dost meclislerinde, kahvehanelerde, parklarda, cami çıkışlarında yaşlılarımızın en çok konuştuğu konu ücretsiz olarak kullandıkları “Urfakart”larının iptal edilmesidir. Hemen hemen tamamı iki doz aşı olan ve risk grubundan çıkan 65 yaş üstü büyüklerimizin sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkmasına rağmen ücretsiz “Urfakart”ları kullanıma açılmamıştır. Büyük kısmı dar gelirli olan bu yaşlılarımız şehiriçi otobüslere ücret ödeyerek binmeye devam etmektedir. Belediyemizin bu konuyu ivedilikle çözmesi yaşlılarımızın en büyük beklentisidir.

Cenaze Taşınması ve Mezarlıklarımız

Bir kere itiraf etmeliyim ki, Urfa’da son yirmi yılda mezarlıklar ve cenaze hizmetleri Belediyemiz sayesinde belli bir düzene girmiş ve vatandaşa büyük kolaylıklar sağlanmıştır. Ancak, Samsatkapı’daki Bediüzzaman Aile Mezarlığımız madde bağımlılarının merkezi durumuna geldiğinden dolayı kabir ziyareti yapmak isteyenlerin can ve mal güvenliği ortadan kalkmıştır. Bu sorunu çözmek Belediye ve Emniyetin ortak sorumluluğudur. Söz konusu mezarlığın içinde sürekli devriye gezmek üzere üçer kişilik (Polis, bekçi ve zabıta olabilir) timler oluşturulmalı, hatta mümkünse bu ekibe eğitimli bir köpek bile tahsis edilmelidir. O mezarlık bağımlıların istilasından kurtulduktan sonra da devriyeler devam etmelidir. Ayrıca Millet köprüsü ile mezarlık arasındaki boş alanın bodrum katı erkek ve bayanlar için umumi tuvalet üst kısmı ise cenaze namazı kılma alanı olarak düzenlenmesinde fayda bulunmaktadır. Zira cenazelerin Yusufpaşa Camiinde mezarlığa kadar omuzda taşınması büyük sorunlara yol açmaktadır.

Otogarın Taşınması

Şanlıurfa Otogarı yanlış yer seçimi yüzünden birkaç yıl içinde miadını doldurduğundan dolayı şimdi tekrar taşınması gündemdedir. Tekrar aynı yanlışa düşmemek için bu sefer yer seçimi konusunda Trafik Şube Müdürlüğünden, Otobüs firmalarından ve gerekirse Sivil Toplum Kuruluşlarından fikir alınarak tercihen Otobana yakın bir noktaya yeni otogar yapılmalıdır. Ancak otobüs firmalarına şehir merkezinde bilet satış acentesi ve yolcu servisi zorunlu tutulmalıdır. Bu arada mevcut otogarın yeri de ağaçlandırıldıktan sonra birilerine peşkeş çekilmeden Belediye görevlilerinin kontrolünde vatandaşlarımızın ücretsiz bir şekilde faydalanabilecekleri seyir balkonu olarak kullanılabilecektir.

Suriyeliler ve İşyeri Tabelaları

Daha önce farklı tarihlerde Belediye Meclisimizin aldığı kararlarda Türkçe dışındaki işyeri tabelalarının söküleceği belirtilmişse de, bu karar bir türlü uygulanmamıştır. Halen daha Şanlıurfa’da gezen biri her tarafta göze çarpan, görüntü kirliliğine sebep olan rengarenk arapça tabelalar yüzünden Halep ya da Şam da geziyormuş gibi hissetmektedir. Suriyelilere ait işyerleri üzerinde daha fazla denetim yapılması, özellikle gıda sektöründe faaliyet gösteren işyerlerindeki hijyenin en üst seviyeye çıkarılması elzemdir.

Meydanlarımız ve Ören Yerlerimiz

Eski Ticaret Odası, Kızılay İş Merkezi ve bahçelik vasfını çoktan kaybetmiş olan Kızılay Çay Bahçesinin yıkılmasıyla iki yeni meydanımız oldu. Lütfen bu meydanlara sahip çıkalım. Bu yeni meydanlarımız da birileri için rant kapısı olmasın… Mevlevihane meydanını ortaya çıkarmak için yaklaşık 200 kadar esnaf işyerini terk etti ama sonuçta o alanı sadece birkaç ay süreyle “meydan” olarak gördük, birkaç ay sonra bir köşesine bir baraka konuldu, çevresine üç beş tabure, masa derken şu anda meydan tamamen kapalı meydanın ana teması olan cami görünmüyor bile…
Şehitlik Çamlığın yaklaşık yarısı, Yenişehir Çamlığın tamamı, Balıklıgölün tamamı, kale eteği gibi ören yerlerimizin hepsi birilerine gelir kapısı olmuştur. Belediyemizin ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün bu konuya el atması gerekmektedir. Öğrencisi, dar gelirlisi, asgari ücretlisi bu alanlarda oturup dinlenebilmeli, bakkaldan, marketten satın alıp getirdiği çerezini yiyip, meşrubatını içebilmeli, ders çalışabilmeli ve bu aktiviteler için kimseye de ücret ödememelidir. Olması gereken budur!

Ekleme Tarihi: 08 Haziran 2021 07:38

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

Tebrik Cumali

Sizin gibi memleket sevdalısı birini urfada göremediğimiz için üzgünüm hedeflediğiniz önerilerinizi kutluyorum inşallah ilgili belediyeler kendine düşeni yapip vatandaşın bir yerlere bağlı olmadan bu bölgelerden faydalanir koca koca otobislerin sehirmerkezine girmemesi trafiğinde rahatlamasina vesile olacaktir. Saygilarimla değerli agabeyim
08/06/2021 16:30

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024