Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

HAYATTAMISINIZ..?

 

Hepimizin kendine göre anlamlandırdığı ve anladığı kadar yaşadığı yaşam süresine (yani doğumundan ölümüne kadar olan süreye) hayat denir.

Hayat kimine göre bir nefes alıp verme, kimine göre göz açıp kapama, kimine göre de bir kapıdan girip diğerinden çıkmak olarak ifade edilse de ki yukarıda, ifadeler hiçbir şekilde yerine göre yanlış olmamakla beraber yaşanılan ya da yaşanılacak süre ile hayatı ve içinde var olan her şeyi küçümseme anlamını yüklemekle, bize verilen hayat nimetini kendimize ve etrafımıza zehir etmekteyiz.

Ne zaman şeb'le şekeri birbirinden ayırır ve şeb'in hakkını şebe, şekerinde hakkını da şekere verirsek işte o zaman hayat anlam kazanacak, hem hayat ve hem de biz hayat bulacağız.

Yukarıdaki hayatla ilgili bazı ifadeleri fenafil olan hiçlik makamında bulunan veli ve evliyaların ya da dâhilerin sözlerini hakkıyla anlamamız için o sözleri ne için ne zaman, nerede ve ne için söylediğini bilmemiz gerekmektedir.

Yoksa bir iki veciz kelimeyle hayatı anlamlandırmak zulümden öteye varmaz.

Nasıl olurda bu kadar küçümsediğiniz bir hayatta, başarıyı, başarılı olmayı, adaleti, iyi olmayı, iyilerle olmayı, iyilik etmeyi ve iyiliği emretmekle kalmayıp kötülere karşı mücadele edeceğiz.

Öyle ki kötüler dünyevi her açıdan kendilerini geliştirmiş ve bu gelişmişlikle yeryüzünün her tarafında eziyet ve zulümler ederken, bunlarla nasıl baş edeceğiz.

Hangi inanç, donanım, aksesuar, bilinç ve izan, organize, sistem bizi yaşadığımız daha doğrusu yaşamaya çalıştığımız dünyayı alev topuna getiren emperyalist ceberrut zalimlere karşı korunmamızı sağlayacak ve ne zamana dek kendimizi bile korumaktan aciz bir şekilde onların hegemonyası, sultası, oyun ve boyundurukları altında olacağız.

Evet, ve ne zamana dek iyiler iyi olmakla, ya da bir iki kelamla kendilerini avutup kötülerin oyuncağı olup, onların izin verdiği kadar hayatlarını yaşamayı kendilerine yakıştıracaklar?

Ne zaman ki kendimiz hayatı ve içindekileri olması gerektiği gibi anlamlandırır, bilgiyi kuşanır, Ahlak ve erdemi de eksik etmez, İnsan onur ve izzetine yakışır bir hayatı kendimize yakıştırır, yaşar ve yaşatmaya çalışırsak hayatı da kendisine yakışır bir şekilde yaşamış olacağız.

Yoksa sizin olmayan ya da size yakışmayan bir hayatın içinde olursunuz.

Gelin bize verilmiş olan hayatımızı yaşayalım, kimsenin hayatımızı anlamsız etmesine, anlaşılmaz kılmasına ve en nihayet kast etmesine müsaade etmeyelim.
Urfa Damga

Ekleme Tarihi: 08 Nisan 2019 09:04

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024