Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

22. Yılında Başbuğu Anıyoruz

 

22. Yılında Başbuğu Anıyoruz

Sanal ortamda okuduğum her yazıya itibar etmemekle birlikte doğruluğunu aklımın ve vicdanımın onayladığı yazıları da mutlaka not alıyorum. Bunlardan biri olan “Bundan 250 yıl geriye giderseniz Amerikalı bulamazsınız, 700 yıl geriye giderseniz Rus bulamazsınız, 1200 yıl geriye giderseniz İngiliz, 1700 yıl geriye giderseniz Fransız, 2000 yıl geriye giderseniz Alman bulamazsınız… Ama insanlık tarihinde hangi döneme giderseniz gidin mutlaka Türk adına rastlarsınız… Çünkü tarihten Türk’ü çıkarırsanız geriye hiçbir şey kalmaz” sözündeki ifadenin doğruluğunun yanı sıra anlatım bakımından da dikkatimi çekmişti.

İşte binlerce yıllık bu tarih sahnesinde irili ufaklı 50 devlet kuran Türk milletinin başına birçok defa namı yıllarca anlatılan, yazılan, efsaneleştirilen kudretli Başbuğlar geçmiştir. Bu başbuğlar sayesinde kimi zaman esaretten kurtulan, kimi zaman zayıf düşmüş devletini güçlü kılan, kimi zaman da yeniden bir devlet kuran Türk milleti için başında bir Başbuğ bulunması büyük bir şans hatta Yüce Yaradan’ın bir lütfu olarak kabul edilmiştir.

Yıllar önce Kayseri ili, Pınarbaşı ilçesi, Yukarıköşkerli köyünde karıştıkları bir kavga dolayısıyla Padişah Abdulaziz’in fermanı ile Kıbrıs’a gönderilen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, ilkokul ve ortaokuldaki öğretmenlerinin fikirlerinden etkilenerek özelde İngiliz işgali altındaki Kıbrıs’ı kurtarmak genelde de dünya üzerindeki bütün esir Türkleri kurtarıp Turan’ı kurmak gibi bir ülkünün peşinden ana vatan Türkiye’ye gelerek Kuleli Askeri Lisesine giren, ardından Kurmay Albay rütbesine kadar yükselen ve daha sonra emekliye ayrılarak milleti uğruna kurduğu hayallerini siyaset yoluyla gerçekleştirmek üzere Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte onlarca mesleki ve/veya gençlik kuruluşunu kurup teşkilatlandırarak Türk milletine armağan eden Alparslan TÜRKEŞ hiç tartışmasız çağımızın Başbuğudur. Ve onun ebediyete intikalinden sonra da Yüce Yaradan tarafından henüz bizlere yeni bir Başbuğ bahşedilmemiştir.

Savaş sanatının incelikleri, teşkilatçılık, işletme, iktisat ve siyaset konularında engin bilgi, birikim ve yüksek bir zekaya sahip olan Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in kurduğu/kurdurduğu onlarca sivil toplum kuruluşu içinde kuşkusuz en önemlisi hatta gözbebeği Ülkü Ocakları adındaki gençlik teşkilatıdır. 50 yıldan beri ülkücü teşkilatlarda ve devletin çeşitli kademelerinde görev almak üzere, Türk milletinin yüksek menfaatlerini koruyacak ve kollayacak şekilde yüzbinlerce genç yetiştiren Ülkü Ocakları Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in Türk milletine hediyesidir.

Ülkü Ocaklarına gelen her gence Türk töresi ve İslam ahlakı anlatılmadan önce Başbuğ Alparslan Türkeş’in “Türk töresinin bir şartı da haddini bilmektir. Ne kendinizi dev aynasında görerek herkese yukarıdan bakacaksınız, ne de kendinizi kimseden aşağıda göreceksiniz… Türk töresinin bir diğer şartı da yüksek vazife duygusudur. Vazifeyi ne pahasına olursa olsun yapmaktır. Türk milletine hizmet yolunda şahsi menfaatlerden, şahsi zevklerden feragat etmek, vazgeçmektir. Kişiler kendilerini millet için feda etmelidir, Türk milleti ancak böyle yükselecektir, onu sizler yaşatacak, sizler yükselteceksiniz… Ve en önemlisi sır saklamayı çok iyi bileceksiniz, sır saklayacaksınız” tembihleri öğretilirdi.

80 yaşında olmasına rağmen dimdik ayakta ve görevinin başında Türk milletini bulunduğu noktadan daha ileriye götürmek için mücadele ederken 4 Nisan 1997 akşamı geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Bayındır Hastanesinde ruhunu Cenab-ı Allah’a teslim eden Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in manevi evlatları Ocaklardan yetişen ülkücü gençliktir. İşte bu bilinçle her yıl dönümünde olduğu gibi bu sene de Şanlıurfa Ülkü Ocaklarının gayretleriyle bilinen yerde ve bilinen vakitte (4 Nisan 2019 Perşembe Yatsı Namazı sonrası Yusufpaşa Camisinde) Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in mübarek ruhu için mevlit okutulacak ve hatim duası yapılacaktır. Bu vesile ile Şanlıurfa’daki bütün ülküdaşlarımla kucaklaşmayı dilerken, Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’i de rahmet, minnet ve şükranla anıyor, ruhuna Fatihalar gönderiyorum.

Ekleme Tarihi: 04 Nisan 2019 05:27

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024