Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

GÜN DOĞAR,VEDAT DOĞAR..

 

GÜN DOĞAR, VEDAT DOĞAR..



Eli yedi yaşlarında okur yazarı olmayan Müslüm amca, İşkur’dan, Milli Eğitim hizmetlisi olarak ilkokulda işe başlar. Kısa zamanda İdarecilerin sevgisini kazanır. Bir müddet sonra, müslüm amcanın hanımı hastalanır. Okul İdarecileri müslüm amcaya katkıda bulunarak, hanımını Adana Balcalı Hastanesine yatırırlar.Uzun bir tedavi sonrası, müslüm amca ile hanımı, çaresizce evlerine dönerler.

Müslüm amca, İlkokul üçüncü sınıfta okuyan kızını ,annesine bakması için, okuldan alır. Öğretmeni, Müslüm amcaya, kızının okuldan almasının doğru olmadığını anlatır. Müslüm amca, ağıt içinde, kızından başka annesine bakacak kimselerin olmadığının mazeretini söyleyerek,.iki yıl kızını okula göndermez,

Bir müddet sonra ,Müslüm amcanın İşkur’da çalışma sürersi de dolunca,işten ayrılmış olur. Müslüm amca iş arayışına başlar ama Bir türlü iş Bulamaz. bu olup biten iki yıl içinde, Müslüm amcanın hanımı da ölür. Cenazeyi kaldıracak elde avuçta parası olmayan Müslüm amca, hem yokluğa, hem, hanımın ölümüne, hem de yetim kalan kızına, içten içe ağıtlar yakarak kahırlanır.

Maddi açıdan, Hanımının cenazesini kaldıramayacak kadar mağdur durumda olan, Müslüm amcanın yardımına, çalıştığı okul öğretmenleri yetişip, cenaze masraflarının tamamını karşılar .

Diş Hekimi Bozan AVCI da, uzun bir zaman müslüm amca ya kol kanat gererek, günlük iaşesini karşılar. Diş Hekimi Bozan Avcı, müslüm amcanın durumunu, Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli, Şeyhmus AYDOĞDU ile görüşür. Şehmus Aydoğdu’nun girişimiyle, Çocuğun kaydı, açık ilk öğretime yapılır. Sosyal Politikalar Müdürlüğünce, müslüm amcanın çocuğuna burs bedeli ödenir. verilen burs bedeli üzerinden günlük geçimlerini yaparlar.

Açık öğrettim Sınavına giren Müslüm amcanın kızı,sınav kapısında “Baba bana şans dile.” der. Babası, “Eehee.. kızım, o nasıl oli…? ben aynamiyam ki ne getirim?” sınav Görevlisi bayan polis, “Kızım senin annen nerde? Yanında Annen yok mu?”deyince, Çocuk, “Hayır annem öldü.”der, Bayan polis, “O zaman ben senin annenim, ben sana şans dileyeceğim. İnşallah herkesten önce sen başarılı bir şekilde sınavdan çıkarsın kızım …” deyip sarılarak yanaklarından öper..

Çocuğun Sınavdaki başarısını gören Hoca: “Yavrum sen çalışkan, zeki bir çocuksun, niye baban seni okuldan çıkardı?” diye sorar; Çocuk, “Hasta anneme iki yıl bakmam için babam beni mecburen okuldan çıkardı. Daha sonra okul arkadaşlarımda beni iki sınıf geçmiş olunca, bende onlardan geri kaldığım için okuldan çıktım.” der. Sınav bitimi ,polis annenin duası kabul olur. Hakikaten, Müslüm amcanın kızı, sınavdan başarıyla ilk çıkan olur.

Sosyal politikalar bursundan, ev geçimlerini yapan baba kız. Yaklaşık bir yılı bulmadan, 2019 yılı ocak ayı başlarında çocuğun, on yedi yaşına girmesinden dolayı, burs paraları kesilir. Diş Hekimi Bozan Avcı’da, umulmadık bir hadiseden ,aniden başka bir yere gider. buda yetmez gibi, İşkur üzeri çalıştığı okul hocalarıda, başka illere atamaları olunca, Müslüm amca ve kızı sersefil, kimsesiz olarak ortada kalır.

Müslüm amca, kapıcılık yapmak ister, okur yazarı yok diye, kapıcılık işinden de uzaklaştırılır. Şuan çaresizlik içinde olan Müslüm amca ve kızına, komşulardan, kim ne pişirirse, komşu hakkı diye ikram da bulunmaktalar .

Komşu sohbetine çağırılan , baba kız, ya tvde dizi izlerken , ya türkü dinlerken ,veya basit bir konu bahis olunca, baba ölen hanımını, kızı ise, ölen annesini aklına getirir, göz yaşı dökerek, ağlaşmaya başlarlar. ister istemez sohbetin havası bozulur ortamın tadı kaçar.

Müslüm amcanın yetim kızı, şuan, Mahmut oğlu Kulesi civarı, çıkmaz sokakta olan, şark usulü evlerinde, Açık ilk öğretim hazırlık sınavına ders çalışmakta. Baba ise sefillik içinde, kızını yalnız başına evde kalmasının korkusunu yaşamakta.

Müslüm amca,ve kızını, yakından, uzaktan, tanıyıp bilmeyen, durumlarından halen, haberi olmayan, Eczacı Vedat DOĞAR, ı dün sanki Allah söyletti.

Vedat bey sohbetinde, “Arkadaşlar, ben bu yıl, üç kişiye burs vereceğim, bunun sayısın da artıracağım.Sayın Hüseyin ÖTEGEÇELİ Müdürüm, Sayın Celal ÇİFTÇİ, sayın Selahattin DEMİRKOL beyefendi, İsmail Mutlu,Musa KALDI ve de Celal BUCAK kardeşim, bana sizlerin isim tespiti yapmanızı istiyorum , bu kontenjanlar sizin.” Demesiyle ,Müslüm amca gibiler için bir burs bedelinin insan yaşamdaki önemini de öne çıkarmış oldu.

Aşiretler , kurum, kuruluşlar, sivil inisiyatif gurupları ,herkes kendi bünyesinde olan öğrencisine, dul ve yetimine, Vedat Doğar gibi burs sağlanırsa, bazı öğrenciler sokaklara dökülmeleri uyuşturucu illetine düşmez ve önlenir. Müslüm amca ile kızı da yokluk içinde Afrika'dakiler gibi acından da ölmez.

Dört Buçuk TRİLYON kan parası toplayan aşiretler, TIR' ca şov yapanlar burs işinin neresindeler. ? neden gün gibi doğmuyorlar..?

BAŞTA DEDİK YA ….!

''GÜN DOĞAR VEDAT DOĞAR''

Ekleme Tarihi: 31 Ocak 2019 00:05

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 4 Yorum Eklenmiştir.

NOKTA ATIŞI Osman Ataman BİNER

SEVGİLİ KARDEŞİM,ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNDİĞİNİZİ,BU TOPLUMDA BÜYÜK BİR PROBLEM OLAN BURS KONUSUNDA TOPLUM VE DEVLET OLARAK ÇOK YETERSİZ KALDIĞIMIZI ÖZELLİKLE BELİRTMEK İSTERİM.GENEL KONULARDA YAZAN BİRİ OLARAK BÖYLESİNE TOPLUMUN ÖNEMLİ PROBLEMLERİNE NOKTA ATIŞI YAPARAK DEĞİNEN YAZILARI TAKDİRLE KARŞILADIĞIMI ÖZELLİKLE BELİRTMEK İSTERİM.BU KONUYU ÖZELLİKLE ŞEHRİMİZİN ZENGİNLERİNİ TAHRİK EDEREK VURGULAMAK ÜZERİNE ÜZERİNE GİTMEK HAYIRLI OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.TEKRAR TEŞEKKÜRLER...
26/02/2019 20:55

Harika yazı Rıdvan ORTAKAYA

Böyle anlamlı bir yazıyı ele almak en az burs verilmiş kadar önemlidir. Bu konuda duyarlı olan herkesi yürekten kutluyorum. Müslümanlığın gereğini yapmak lazım. Müslümanlık sadece ben Müslümanım demekle olmuyor. Burs veren katkı sağlayan herkesten ALLAH razı olsun
04/02/2019 09:31

İnfakta hayır var... Halil Çakır

Vedat Doğar gibi memleketin zengin ettiği nice hali vakti yerinde iş adamlarımız var..Bu zenginlerimiz elde ettikleri servetleri herhangi bir buluş,icat ve mucitlikle uzaydan getirmediler..Hepsinin bu kente ve ihtiyaç sahibi kentli hemşerilerine yardım etmek gibi bir borç ve sorumluluğu var..Öteki tarafa sadece kefenle gidileceğini unutmayalım..İnfakta hayır vardır..
03/02/2019 19:44

Tebrikler Selim

Yazınız çok önemli bir sorunu gündeme taşımış. Umarım gereken yerler de okur.
31/01/2019 16:31

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024