Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

MİTHAT POLAT VE TOPLUM..

 

MİTHAT POLAT


Şanlıurfa da böylesi Erdem sahibi değerlerin, Deniz Feneri misali, yaşantıları daima topluma yol gösteren bir bilge, bir irfan sahibi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Toplumu ayakta tutan en önemli mihenk taşlarının başında, hiç şüphesiz ki; erdemli ve gönül insanlarının varlıkları gelmektedir. Erdemli ve gönül insanların onurlu, vakarlı duruş ve kişilikleri, toplumları ayakta tutar.



Erdem; Her insanda bulunmayan, özgüvenli ve onur sahibi kişilerin diğer adıdır. Erdem vasfına haiz olan kişilerde yalan, dolan, hile, kandırma, aldatma gibi toplumda derin yaralar açacak bir vasfı da bulunmaz/bulunamaz. Bu insanlar, Topluma yön verme noktasında, herkes tarafından kabul görmüş kişi / kişilerdir.



Bugün yaşadığımız bu toplumda, en büyük sıkıntımızdan biriside, erdem sahibi insanların yokluğu veya kıtlığıdır. bu şehirde yaşayan her insanın sığınacağı ve güvenebileceği erdem ve onurun bir arada olduğu insan sayısı maalesef iki ellerin parmak sayısını geçmemektedir.



İşte tam burada yaklaşık 20 yıldır görmediğim, Şanlıurfa da yaşayan değerli bir ağabeyimden bahsetmek istiyorum. Bu insan hayatını; yüzlerce kan davasını çözerek geçirmiş, tefecilerin eline düşmüş binlerce mağdur insanın mağduriyetini gidermiş, fakir-fukaraya gücü nispetinde yardım etmeyi kendine ilke edinmiş bir erdemli insan; MİTHAT POLAT'tan bahsetmek istiyorum.



Kendisi aslında bir çok Makam ve mevkilerden gelip geçmiş, hani tabiri yerindeyse, ehliyet ve liyakatini en iyi taşıyan ender şahsiyetlerden birisidir. Kendisiyle 20 yıl aradan sonra görüşmemiz esnasında bile, kan davasıyla sonuçlanacak iki sorunu, anında çözüme kavuşturarak, bana barış elçiliğini aynel-yakin olarak göstermiştir. Şanlıurfa da böylesi Erdem sahibi değerlerin, Deniz Feneri misali, yaşantıları daima topluma yol gösteren bir bilge, bir irfan sahibi olarak karşımıza çıkmaktadır.



Sayın MİTHAT POLAT, toplumun tüm katmanlarıyla görüşme halinde olduğuna şahit olmam benim bu yazıyı yazmamda da ayrıca etkili olmuştur. Bir Gazeteci olarak değerli ağabeyim MİTHAT POLAT, şahsına kefil olabileceğim ender şahsiyetlerden birisidir. Çürümüşlüğün ve kokuşmuşluğun yoğunlaşmaya başladığı bu şehirde, bu tür erdemli insanlara sahip çıkmak benim için bir namus borcudur.



Değerli ağabeyim MİTHAT POLAT; Ekonomiden-iktisada, siyasetten-edebiyata, felsefeden-sosyolojiye kadar her konuda, bilgi ve birikim sahibi bir insandır. Size tatlı şivesiyle saatlerce konuşsa abartısız olarak dinlemekten imtina etmeyeceğiniz bir şahsiyettir.



MİTHAT POLAT; toplumsal sorunları öne çıkaran ve bu konuda kafa yoran, çile çeken, fildişi kulelerde değil halkın içinde yaşayarak, sorunları merkezinden çözme noktasında hedef ve planları olan bir şahsiyettir.



MİTHAT POLAT; onurlu ve güvenilir olmanın yanında, toplumun aynası ve dili olarak, gelişen olaylar kaşısın da durumdan vazife çıkararak susmaz, Susmanın; haksızlığı kabul etmek anlamına geldiğini bildiği için, bedeli ne olursa olsun, hakikati haykıran tam bir çağdaş "Köroğlu" dur.



Aradan geçen 20 yıl gibi bir zaman sonra elmas arayan bir madencinin sonunda muradına ermesi gibi bende kaybettiğim bir değeri uzun zaman sonra tekrar bulmanın mutluluğunu yaşıyorum. küreselleşen dünyada, değersizleşen insanların içinden bu tür cevherler keşfetmek o kadar zor ki, bulunca da değeri paha biçilmez oluyor.



Benim naçizane görüşüm, MİTHAT POLAT gibi değerleri toplum olarak sahiplenmek ve toplumun tüm alanlarında değerlendirilerek onlara sahip çıkmak gerektiği kanaatindeyim.



Değerli ağabeyim MİTHAT POLAT, İyi ki varsın...

Ekleme Tarihi: 30 Ekim 2018 10:07

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024