Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Evlilikte Huzur Nasıl Sağlanır?

 

Evlilikte Huzur Nasıl Sağlanır?





Evlilik; kültürden kültüre farklılıklar gösterse de tarih boyunca eski dönemlerden beri değişiklikler olsa da bir şekilde evliliği çiftlerin tarih boyunca deneyimlediğinden bahsedebiliriz.

Evlilik; kendi iradeleri ile bir araya gelen kadın ve erkeğin aynı zamanda evi geçindirme, cinsellik, çocuk sahibi olma, içsel dünyalarını paylaşma, destek olma, başarılarını kutlamak, üzüntüsüne ortak olmak, evlilik neredeyse küçük bir işletme gibi de düşünülebilir.

Evlilikte eşler arası karşılıklı saygı, sevgi, hoşgörü ve fedakârlığa dayanan ilişkilerde hem eşler hem de çocuklar sağlıklı bir aile ortamında büyürler.

Evlilikte önemli olan kişiliklerdeki ayrılıklar değil, beklentilerdeki ortaklıktır.

Eşlerin birbirini sevmeleri, saymaları, birbirine güven duymaları, özenli, duyarlı, hoş görülü, paylaşımcı davranmaları evlilik bağını güçlendirir.

Aile içi ilişkilerde bazen tartışmaların olması doğaldır. Anlaşmazlıklarda ve tartışmalarda izlenen yol ve nasıl sonuçlandığı çok önemlidir. İletişim çatışmalarından en çok çocuklar etkilenir.

Evlilikte çiftler, sosyal sorunları, cinselliğe, cinsel alandaki sorunları, sosyal alana yansıtabiliyorlar. O zamanda evlilik sadece şekil olarak kalıyor.

Eşler arasındaki sorunlardan en büyüğü de iletişim problemi olduğunu söyleyebiliriz.

Aile Danışmanlığı

Geleneksel toplumlardan, modern topluma geçiş ile birlikte toplumda yaşanan bir takım değişim ve dönüşümler aile kurumuna da yansımış ve böylelikle aile içi ilişkilerde yeni algılar yeni yaşam biçimleri ortaya çıkarmıştır.

Örneğin; aile birliği algısının değişmesi, eşler arası iletişim sorunları, boşanma, aile fertlerindeki madde bağımlılıkları, ebeveynlerin yaşlanması sonucu ortaya çıkan problemler, ergenlik dönemindeki sorunlar, ebeveynler arasındaki, ebeveyn çocuk arasındaki iletişimsizlik aile danışmanlarının bu çözümlere aile ile birlikte katkıda bulunması açısından destek hizmeti vermektedir.

Çiftler bazen aile danışmanlığına ne kadar haklı olduklarını duymak için gelebiliyorlar. Danışman orada şunu sorabilir; - siz bu beyle, bu kadınla hayatınızı sürdürmek istiyor musunuz?

Ön koşullarınız var mı?

Bu gerçekçi bir talep mi?

Karşı tarafında aynı şekilde beklentileri neler?

Bu sorulara verilecek gerçek, içten yanıtlar kişilerin aslında ne istediklerini de ortaya çıkarabilecektir.

Kişi halen birey olamamışsa kişilik sorunları varsa bunu evliliğine de aktarabilecektir.

Eşler Nasıl Bir Duruş Sergiliyor

Kişi olaylar karşısında nasıl bir durum sergiliyor. Olaylara “ Çocuk Duruşu” şeklinde mi karşılık veriyor. Ya aşırı seviniyor veya hemen küsüyor, darılıyor mu?

Ebeveyn duruşu mu sergiliyor. Size sürekli akıl mı vermeye çalışıyor? Şunu böyle yap, bunu böyle yapma.

Yoksa “ Yetişkin” tavrımı sergiliyor. İki yetişkin olarak olaylara, durumlara baktığımızda olaylara karşı tutumumuz da çözüme daha rahat gidebiliriz. Karşımızdakinin sözünü kesmeden dinlemek, anladığını teyit etmek için sormak, ben bunu bu şekilde anladım. Doğru mu? Yanlış anladıysak telafi etmemiz daha kolay olabilir.

Aile toplumun temelini oluşturan çeşitli fonksiyonlara sahip olduğu kadar bazı sorunları da içinde barındırmaktadır.

Küçük dokunuşlara aile içinde o kadar ihtiyaç vardır ki bazen, bir tebessüm, sevgi dolu bir bakış, iyi ki varsın mesajı, bir bardak çayı sevgiyle sunmak, taktir etmek, değer vermek, gözlerinin içine bakarak sohbet etmek, küçük gibi görünür fakat büyük mucizelere kapılar açar.

Daha mutlu bir aile için Belgin Turan başka neler mümkün.

Ekleme Tarihi: 29 Ağustos 2018 11:32

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024