Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

İYİ BİR TAVSİYE

 

İYİ BİR TAVSİYE


Yerel seçimler için geri sayım başladı desem başım ağrımaz. Biz gazeteci eşrafı da ufaktan sokağa inmeye, ayağımızı suya sokmaya başladık. Sorup, soruşturuyoruz kim olur kim olsa daha iyi olur bakınıyoruz.


Belli bölgelerde iş daha kolaysa olsa da Suruç gibi karmaşık noktalar insanın kafasını kurcalayan noktalar. Benim Suruç için ağzımda tuttuğum bir baklam var. Yani geçmişi kuvvetli, siyasette yedi göbeği olan bir aday fikrim var aslında.



Hazırsan açıklıyorum: Bozan Halil Şahin. Kim ki bu deme aklını zorla hafızanı biraz yor hatırlarsın. Tamam, tamam ben de anlatıyorum; dedesi Urfa’nın ilk vekiliyken sınırlar çiziliyor ve hop Suriye’de kalıyorlar. Sonra Bozan Bey engin siyaset deneyimini bir kez daha konuşturuyor ve sonuç; Suriye’den milletvekili seçiliyor. Yani sınırları aşıyor. Sonra Bozan Halil Şahin’in babası da yine Suriye’den vekil seçiliyor. Kendisi eczacı oluyor ama dedesinin, babasının ve ailesinin diğer üyelerinden gelen siyasi mirası da reddetmiyor, kendini geliştiriyor.


Benim kendilerini Suruç için düşünme nedenim deneyimden ziyade zannımca tarafsızlığıdır. Hem Arapça, hem Kürtçe, hem Türkçe biliyor olması bile her kesime hitap edeceğine dair bir işaret benim gözümde. Çünkü hepimiz biliyoruz ki Suruç özellikle seçimler öncesi zor bir sınavdan geçti halende geçmekte.


Sağlıklı, tarafsızlık anlayışına dayalı, hizmet odaklı bir yerel idare yani belediye şu an için Suruç’un sahip olması gereken en önemli ihtiyaç. Halil Bozan Şahin’i çoğunuz biliyorsunuzdur da bilmeyenlerin de şöyle bir göz ucuyla değerlendirip listelerine almalarını tavsiye ederim.


Her yazımda, her haberimde, her röportajımda belirttiğim gibi bu yazımda da yeniden belirteyim; benim ve meslek etiğini, mesleğinin onurunu unutmayan, ihlal etmeyen her gazeteci tarafsızdır. Tarafsız kalmak zorundadır. Tek derdimiz vatan sevgisi, şehirlerimize duyduğumuz aşktır. İşimizin kalbi fark etmek, keşfetmektir.


Yine de son karar partilerindir. Ben her partinin ve isteyen herkesin görebileceği bir yere aklımdakileri bırakıyorum. Arada açın, bir bakın bence. Yani Suruç sizin önemliyse hatta Urfa yerel seçimler de sizin için önemliyse benden iyi bir tavsiye.

Ekleme Tarihi: 26 Ağustos 2018 11:14

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024