Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

TEMEL ŞART,MİLLİYETÇİLİK!

 

Kalkınmanın Temel Şartı, Milliyetçilik!



Küresel emperyalist çeteler ellerindeki medya gücünü de kullanarak yıllardan beri milliyetçiliği kötü ve zararlı bir fikir sistemiymiş gibi göstererek Türk milletini uyutmayı başarmışlardır.

Ama artık yeter!

Artık buraya kadar… Uyuyan dev artık uyanmalıdır!

5 bin yıllık devlet tarihi olan, asırlar boyunca dünyanın üçte birine adaletle hükmeden Türk milleti, kalkınmanın, ilerlemenin velhasıl kurtuluşun milliyetçilikten geçtiğinin bilincine varmalıdır.

Biz şimdi Türk milliyetçiliği dediğimiz zaman ufku dar olan insanların aklına hemen siyeset gelebilir. Ama biz bu kapsamı daha da geniş tutarak evde, okulda, işyerinde, kışlada, cephede, mecliste, sokakta ve fabrikada yani hayatın her alanında Türk milliyetçiliği yapılmasını arzuluyoruz.

En basit ifade ile; Mutfakta patates soyan bir ev hanımının, o patatesin üreticisinin karşılaştığı zorlukları, o patatesi alacak kadar parası olmayanları düşünerek kabuğunu daha ince soyması, gerektiği kadar patates kullanması bir çeşit milliyetçiliktir.

Okuldaki öğrencinin demirbaş malzemelere zarar vermemesi, eğitim için tahsis edilen malzemeleri düzenli kullanması, yırtmaması, kırmaması, devletin kendisine sağladığı bu imkanlar karşılığında mutlaka çalışkan, ahlaklı ve başarılı bir öğrenci olması bilinci milliyetçiliktir.

Devlet memurunun 8 saat boyunca işini aksatmadan çalışması, gelen her vatandaşa güler yüz ile muamele etmesi, rüşvet almaması, kanunsuz iş yapmaması, kamu malını hor kullanmaması milliyetçiliktir.

Kışlada temel eğitimini alan Mehmetçiğin teorik ve pratik tüm dersleri iyi dinlemesi, iyi öğrenmesi, şartlar hasıl olduğunda bu öğrendiklerini uygulaması milliyetçiliktir.

Cephede savaşan Mehmetçiğin, sivile, kadına, çocuğa, yaşlıya merhametli davranması, birliğimize, bütünlüğümüze kastedenlere karşı acziyet içine düşecek derecede acımaması milliyetçiliktir.

Mecliste görev yapan vekillerin milletimizin ve devletimizin faydasına olacak kanunları ivedilikle çıkarması, seçmenin yani halkın istek ve taleplerini meclise taşıması, milletimizin sıkıntılara çare bulması milliyetçiliktir.

Belediye otobüsüne binen yolcunun, koltukları yırtmaması, ücretini tam ve eksiksiz ödemesi, hamileye, çocukluya, yaşlıya yer vermesi milliyetçiliktir.

Kanundan gelen hakkını kullanarak, miting, yürüyüş, basın açıklaması yaparken, çevreye saldırmamak, camı çerçeveyi indirmemek, kolluk kuvvetlerine taş atmamak, kamu veya şahıs mallarını tahrip etmemek milliyetçiliktir.

Fabrikada çalışan işçinin daha fazla üretim yapabilmek için çaba göstermesi ve işverenin de sosyal haklarını, ücretini zamanında ödemesi milliyetçiliktir.

Uyuşturucu tacirlerini, torbacılarını, alıcılarını, satıcılarını gördüğü an ihbar etmek, gençleri bu bataktan uzak tutmak, uyuşturucunun zararlarını anlatan bilgi notları dağıtmak, afişler asmak, konferanslar düzenlemek, yani bu sektörün belini kırmak milliyetçiliktir.

Misyonerlik faaliyetleri içinde olanları ifşa etmek, gençleri kafe köşelerinde çeşitli tehlikelere maruz kalmamaları için kitap okumaya, öğrenmeye, araştırmaya yönlendirmek, gençleri bir çatı altında toplayarak dini ve milli bilinç vermek milliyetçiliktir.

Gençleri sporun her dalına yönlendirmek, başarılı olmaları için zemin hazırlamak, başarılı olanlara daha fazla imkan sunmak milliyetçiliktir.

Gereksiz ışıkları kapatmak, damlayan muslukları onarmak, israfın her türlüsünden kaçınmak milliyetçiliktir.

Dini ve milli bayramlarda, çeşitli özel günlerde, güvenlik kuvvetlerimiz şehit verdiğinde evine, işyerine şanlı Türk bayrağını asmak milliyetçiliktir.

Ülkesinin ve milletinin menfaatlerini şahsi menfaatinin üstünde tutmak, yaptığı her işte devletime nasıl faydalı olurum düşüncesini taşımak milliyetçiliktir.

İşe eleman alırken, tayin yaparken, terfi ettirirken liyakatı esas almak, torpil yapmak hevesiyle kimsenin hakkını yememek ve yedirmemek milliyetçiliktir.

Bize ayrılan alanı aşmamak için çoğaltmadığımız bu örneklere bağlı kalmak milliyetçiliktir. Milletimizin kalkınması, devletimizin güçlenmesi, bayrağımızın dalgalanması, ezanımızın susmaması için bu ölçülerde milliyetçi olmamız gerekir.

Ekleme Tarihi: 12 Mart 2018 14:41

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024