Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

İyiki Mezardan Çıkarma Adeti Yok!

 

Bu kentten gitmemek için ne kadar mazeret bulmaya çalışıyorsak, karşılığında o kadar gitmek için sebep çıkıyor.

Allah, Urfa’ya her şey vermiş. Dünyanın en önemli tarihi eserleri bu şehirde... Dünyanın en bereketli toprağı bu şehirde... Dünyanın en güzel yemek kültürü bu şehirde…

Dünyanın en güzel ve tükenmek üzere olan ceylanları ve daha bir sürü hayvanları burada neslini sürdürüyor…

En kıymetli fıstık ağaçları, bereket akan büyük bir nehir, kışın karlı yazın serin dağ, stratejik öneme sahip konum hepsi bu şehirde.

Ülkede, başka hiçbir kente nasip olmayan Peygamberler tarihi en büyük övünç kaynağı bu şehrin. Dünyanın gelmiş geçmiş en meşhur 20 astronomundan biri olarak kabul edilen El Battani, "Modern Kimyanın Babası" olarak tanınan Cabir Bin Hayyan, İslam bilginlerinin içerisinde en önemli ve farklı bir yere sahip olan İbn-i Teymiye gibi isimler de Şanlıurfa’dan çıkmıştır.

Fransızlara karşı verdiği mücadele ve sonunda elde ettiği zaferle sadece kendi kurtuluş destanını yazmakla kalmamış, tüm ülkeye de moral vermiş olan bir şehirdir Şanlıurfa.

Peki bu kadar değere ve gurur duyulacak bir geçmişe sahip olan Şanlıurfa’da şuan durum nedir?

Hızla artan nüfusu ve aldığı yüzbinlerce göç karşısında şehir adeta bir girdaba dönmüş durumdadır. Bir türlü çözülemeyen ve klasik hale gelen sorunlar giderek artmaktadır. Bunun perde arkasında ise çözüm üretebilen bilim insanı, sorunların takipçisi olabilecek siyasetçi ve tüm problemlerin üstesinden gelebilecek icraatçı belediye başkanları veya idareci çıkmaması bulunmaktadır.

Son 15 yıldır bunun daha bariz sıkıntısını yaşamaktayız. Örneğin kendi memleketimizden adam akıllı bir rektör çıkaramıyoruz. Bu örneği her alanda çoğaltmak mümkün… Sağlık, Milli Eğitim, İşkur gibi kurumlara bir siyasetçinin desteğine gerek kalmaksızın atanabilecek büyük yetenekler yok. Müftülüğe gelebilecek bir alimimiz yok. Bildiğimiz yok.

En büyük sancıyı ise siyaset sahnesinde yaşıyoruz. Sahneye çıkanlar inmek bilmediği gibi indiğinde tekrar çıkmaya çalışması da cabası. Kimi analizciler bu durumun koltuktan kalkanların bitmek tükenmek bilmeyen hırsından kaynaklandığını söylese de, asıl sebep sahneye çıkma kabiliyeti olan insanların yetişmemesinden ve onların boşluğunu dolduramamasından kaynaklanmaktadır. Eskiler fırsat vermese ve entrikalarla engel olmaya çalışsa da bunu aşabilecek yeni kabiliyetler çıkmıyor.

Şimdi isim isim ele almak gerekirse başhekimlikten gelen Ahmet Eşref Fakıbaba 2004 yılında seçildiği belediye başkanlığını, ikinci dönem de sürdürmeyi başarmıştı. 3’üncü dönem yapsa baştan beri bahsettiğim sıkıntılı durum burada da karşımıza çıkmış olacaktı. Bu kez milletvekili olarak meclise seçildi. Milletvekilliyken de bakan seçilmeyi başardı. Şimdi de partisince bakanlıktan büyükşehir belediye başkanlığına geri gönderileceği tahmin ediliyor.

AK Parti’nin kurucu il başkanı ve daha sonra milletvekilliği yapan Müfit Yetkin’in adı il başkanlığı için, iki dönem il başkanlığı yapan Yusuf Eğilmez’in adını yine il başkanlığı için geçmişti. Eski milletvekillerinden il başkanlığı için az da olsa ismi başka geçenler de vardı.

Abdulkerim Gök’ün adı bazı çevrelerce adı büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılmıştı. Kendisinin de gönlünün bundan yana olduğu tahmin ediliyor.

AK Parti’de durum bu iken diğer partilerde de durum farklı değil. Aziz Aydınlık, ara verdikten sonra tekrar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il başkanlığına getirildi. Sonra tekrar tekrar.

Niyazi Yanmaz, Saadet Partisi’nde milletvekilliğinden yıllar sonra il başkanlığına getirildi.

Halkların Demokrasi Partisi’nde (HDP) Celalettin Erkmen uzun yıllar sonra bir dönem il başkanlığına yeniden getirilmişti.

Bağımsız ve AK Parti milletvekilliği yapan Sabahattin Cevheri, yeni kurulan İyi Parti tarafından il başkanı yapılmak istendi.

İbrahim Özyavuz, Halil İbrahim Çelik, Ahmet Akay, Mehmet Yalçınkaya, kaç yıl öncesine kadar Ahmet Bahçıvan… Tekrar tekrar isimleri gündeme gelen siyasi aktörler…

Vakıf, dernek, sendika, oda başkanlıklarında da durum farksız…

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) başkanlığında belki teamül gereği İsmail Demirkol bu yaşta geri getirildi ama başka odalarda da sık sık yaşanan bir durum. Sivil toplum kuruluşu alanlarının hepsinde eskilerin kıymete bindiği dönemler yaşandı, yaşanıyor.

Şanlıurfa’nın spor camiasında bile aynı sıkıntı var. Kemal Saraçoğlu’nun yeniden kulüp başkanlığı için adının geçtiğini bilmeyen yok bence.

Adı geçen insanları eleştirdiğim için yazmıyorum tüm bunları. Aksine kendisi habersiz olanlar var içlerinde. Bir kısır döngüyü anlatmaya çalışıyorum burada.

Geri getirme hevesi, geçmişte tüm bilgi ve birikimini harcamış insanların üzerinden oluyor. Yaptığı görevin ardından gidip üniversitelerde akademik ve bilimsel çalışmalar yapan kişiler tekrar getirilmek istense sorun yok. Siyaset sahnesinde de siyasi olgunluk ve tecrübe eklemiş insanlar getirilmiyor. Aksine çeşitli spekülatif konularla anılanların bile geri getirilmek istendiği oluyor. Allah’tan diyorum, mezardan çıkarma gibi bir imkan yok. Yoksa “adam” kıtlığından Mustafa Osse’ler bile geri getirilirdi

AJANS URFA

Ekleme Tarihi: 03 Ocak 2018 10:19

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024