Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

FİLMİN ADI, “BAŞBUĞ”

 

FİLMİN ADI, “BAŞBUĞ”

1944 senesinde henüz genç bir subay iken Türkçülük fikir sistemi hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Nihal ATSIZ ile mektuplaştığı için gözaltına alındı. Tırnaklarının sökülmesine varana kadar insanlık dışı bir işkence silsilesinden geçirildi. Bir yılı aşkın bir süre tutuklu kaldıktan sonra beraat ederek ordudaki görevine geri döndü.

60 ihtilali sonrası Başbakanlık müsteşarı olarak görev yapmakta iken, ihtilalcileri eleştirdiği ve Türk milliyetçiliğine davet ettiği için sürgüne gönderildi. Müşavirlik görevi adı altında sürgünde bulunduğu Hindistan’dan 1963 yılının Şubat ayında Türkiye’ye döndü. O zamana kadar teoride kalan Türk milliyetçiliğini pratiğe dökerek kitlelere anlatmak amacıyla, Huzur ve Yükseliş Derneğini kurdu. Derneğin kuruluşundan rahatsız olan şer odakları Mayıs 1963’de Talat AYDEMİR’in yaptığı ihtilal girişimini bahane ederek O’nu gözaltına aldı. Mamak’ta 4 ay süreyle bir hücrede işkence gördükten sonra aynı yıl Eylül ayında takipsizlik kararıyla serbest bırakıldı.

Savunduğu fikriyatın siyasal zemine oturtulmasının elzem olduğunu gördüğünden dolayı, önce üye olarak kayıt yaptırdığı, ardından müfettişlik görevini yürüttüğü Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisine 1965 Kurultayında Genel Başkan seçildi. Partiyi Türk milliyetçiliği fikir sistemine göre dizayn ettikten sonra 1969 kurultayında partinin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirdi.

Ülke çapında yuvalanarak, üniversitelerde, fabrikalarda, kamu kurumlarında kadrolaşmaya çalışan komünizm tehlikesini zamanında farketmesiyle büyük bir mücadele başlattı. Kendisine inanan gençlerle adeta bir gönüllüler ordusu kurdu. 4 Ocak 1968’de manevi evlatlarından Ruhi KILIÇKIRAN şehit edildi. Ruhi’nin ardından binlerce ülkücü daha şehit edildi. Ne hiç birinin kanı yerde bırakıldı, ne de şehitlerin mevzileri boş kaldı. O, ülkücü evlatlarıyla birlikte bir başbuğ edasıyla kahramanca savaştığı için Türk milleti kendisine Başbuğluk ünvanını layık gördü.

1968 ile 1980 arasında hak ile batıl arasında yaşanan kanlı savaşta kaybettiği evlatlarına olan özlemini; “Çoğu zaman rüyalarıma girerler. Sanki geçit resmi yapar gibi. Gözlerimin önünden geçerler. Oruç Reis ile kol kola yürür Yusuf İmamoğlu, Dursun Önkuzu, Süleyman Özmen, Erdem Arabacı gibiler. Uykularım kaçar, kalkar Cenab-ı Hakka sığınır dualar okurum. Ercümentim gelir aklıma. Mezar bile dar gelmişti yavruma. Mezara sığmamıştı.” diye dile getirmişti.

12 Eylül 1980 ihtilalinden sonra gözaltına alınarak, 4 yıl 6 ay tutuklu kaldıktan sonra yine beraat etti. İçerideyken verdiği talimatla evlatlarına kurdurduğu Muhafazakar Partiyi veto edilince Milliyetçi Çalışma Partisini kurdurdu ve 1991’de siyaset yasağı kalkınca partinin başına geçti. Aynı yıl gerçekleşen seçimlerde Refah ve Islahatçı partilerle ittifak sonucu çıkarılan 19 milletvekili ile kurultayı toplayarak partinin adını yeniden MHP olarak değiştirdi. Ancak birkaç ay sonra 6 milletvekili MHP’den ayrılarak BBP’yi kurdu ve MHP’nin milletvekili sayısı 13’e düştü. O’nun hayalleri yine yarıda kalmıştı. En güvendiği evlatlarından darbe yemişti.

Sonraki seçimlerde baraj geçilemeyince MHP bir daha milletvekili çıkaramadı ama O, yılmadan, yorulmadan ömrünün son gününe kadar ülkücü gençleri yetiştirmeye devam etti. 4 Nisan akşamı 22.45’te ebedi aleme göç ederken tam 80 yaşındaydı.

Evet… Doğru tahmin ettiniz Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’ten bahsediyorum. Başbuğ Türkeş, 25 Kasım 1917 doğumlu ve yarın doğumunun 100. yılı münasebetiyle 100 bin evladı Ankara’da toplanacak. Belki de yaş itibariyle büyük çoğunluğun hiç görmediği Başbuğlarının fikirlerinin yaşadığını ispat Ankara’da toplanmaları taktire değer bir eylemdir.

Gençler bu eylemi yaparken, orta yaş grubundan ülkücüler ile teşkilatın yetkililerine de tarihi bir görev düşmektedir.

Bu önemli görev “BAŞBUĞ” adını taşıyacak eğitici ve öğretici bir sinema filmidir. MHP ve Ülkü Ocaklarının öncülüğünde oluşturulacak bir tertip heyetiyle ülkücü senaristler, yapımcılar harekete geçirilmeli ve henüz çok geç olmadan Başbuğ ile teşvik-i mesaisi olan ülkücüler de hayatta iken, hiç kimsenin keyfine göre değil tamamen gerçekleri beyaz perdeye yansıtarak bir film yapılmalıdır. Ancak böylece yüzlerce yıl sonra doğacak torunlarımız bile Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’i tanıma fırsatı bulacaklardır.

Bu vesile ile Cennet Mekan Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’i doğumunun 100. yıldönümünde fatihalarla yad ediyoruz.

Ekleme Tarihi: 24 Kasım 2017 13:52

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024