Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Adaylar Hakkında Belge Yağıyor..!

 

AK Parti kendi ayağına sıkıyor!

Sağlam ve yekvücut bir tabanı yok AK Parti’nin. İşte FETÖ’nün ibadet denilen tabakasının ekseriyeti AK Parti tabanıydı aynı zamanda. Birisine dokununca nasıl çözüldüklerini hep birlikte gördük. Operasyon dalgaları kendiliğinden büyüdü. Kimi doğru kimi de iftiralarla kendilerini kurtarma adına isimler verdi. Suya düşen taşın oluşturduğu halkalar gibi hemen hemen her ailenin veya her apartmanın kapısı çalıncaya kadar büyüdü halkalar. Başka hiçbir örgütte tanık olunmamıştı böylesi itirafçılığa veya iftiralara.



AK Parti bundan hiç ders çıkarmışa benzemiyor!

Teşkilatta başkan veya yönetim kurulu üyesi olarak ismi açıklanan bir-iki kişiye görev verilmeden geri alındı. Yani isim açıklandı, sıkıntıları ortaya çıkınca isim geri alındı. Bunu gören siyasi rakipler birer hafiye gibi ismi açıklananlar hakkında bilgi ve belge bulmaya koyuldu. Sosyal medyadaki paylaşımlar, ticari hayattaki başarısızlıklar, karşılıksız kalan çekler, psikolojik tedavi süreçleri, ev arkadaşları ve akrabaların illegal örgütlere yakınlıkları… Hepsi orta yere saçıldı. Hepsi açıklanan ismin yeniden geri çekilmesi umuduyla yapıldı.



Bilgi toplayıp rakibi vurmak revaçta!

Gün geçmiyor ki bir ilçe başkanıyla ilgili “bel altı vurmalık” belge bize de ulaşmasın. Bu gibi durumlarda paralı haber yapmayan gazeteciler ve medya yayın organları öyle bir kıymete biniyor ki anlatamam. Adı “parayla haber yapıyor” şeklinde duyulan bir medya yayın organının yazdıklarını artık kimse dikkate almıyor. Ciddi olan medya yayın organları, bu gibi durumlarda kapısı ilk çalınan oluyor haliyle. Meslektaşlarım ne demek istediğimi daha iyi anlar.

Hiçbir dönem, hiçbir devirde böyle karalama kampanyaları görmedim ve duymadım. AK Parti içerisinde herkes birbirinin aleyhinde bilgi ve belge topluyor. O gün açıklamayan veya kullanmayan yarın öbürgün lazım olur diye arşiv yapıyor. Trollemek, jurnallemek, hafiyelik moda haline geldi neredeyse.



Sadece bel altı çalışan siyasi rakipler mi suçlu?

AK Parti Genel Merkezi o kadar özensiz isim belirliyor ki, daha sonra kendisi bile şaşırıyor bence. Bir tek cezaevinde yatan birisinin ismi açıklanmadığı kaldı. Bu da olursa kimse şaşmaz.

Şanlıurfa’da olmadı ama başka illerde oldu. Adam CHP’nin aktif üyesi veya KHK ile kapanan FETÖ derneğinin başkanı, AK Parti ilçe başkanlığına veya yönetimine getiriliyor.



Metal yorgunu olan AK Parti’nin kendisi galiba!

Parti kendi içerisinde, yani teşkilatlanmada yeni formüller ve taktikler geliştiremedi. Herkes birbirini yemeye başladı. Sahte hesapların haddi var hesabı yok. Herkes birbirini karalıyor. Muhalefete gerek kalmadı.

2019 seçimlerinde de böyle açıklanan isimlerin geri çekilmeye başlaması halinde AK Parti’nin nasıl fokur fokur kaynadığını ve herkesin birbirinin ayağına dolandığını görmek mümkün. Bu arada layık olmayan isimlerin geri çekilmesine karşı değilim. Sadece gazeteci olarak bir siyasi partinin nasıl kendi kendisini yiyip bitirdiğine tanık oluyor ve bunu anlatmaya çalışıyorum.



Galiba HDP/DBP’nin ahını aldı!

Örgütle olan mesafeleri dün neydiyse bugün de aynı olan ve seçilerek kazandıkları belediyeler tek tek ellerinden alındı HDP/DBP’lilerin. Bu alma süreci oy veren seçmenin zoruna gitti. OHAL sürecinden dolayı kimse tepkisini gösteremedi ama beddua eden çok oldu. Belki seçimde kurulacak sandıktan öfke patlaması da çıkar seçmenin.

Şimdi benzer durum AK Parti için de söz konusu. Genel merkez almak istediği belediye başkanlarını istediği gibi alamıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in koltuğunu teslim etmek istemediği tüm kulisler de en ince detayına kadar anlatılıyor.

İsmi alınacağı yönde konuşulan ancak bir türlü alınmayan belediye başkanıyla nasıl seçim çalışması yapılacak? İstifa etmeyen belediye başkanın adı kayyumla alınacağı dahi konuşuluyor. AK Parti’nin işi zor. Kendisi daha da zorlaştırıyor. Yani kayyum atayan parti kendi belediyelerine kayyum atayacak duruma geldi neredeyse.



AK Parti artık kendisini yenileyemiyor!

Kısır döngüye girdi. Genel merkezin almak istediği belediye başkanları hakkında seçmen aynen şunu konuşuyor, “Bu adamın ne olduğu belliydi baştan aday göstermeyecektin. Aday gösterdin seçimi beklemelisin.”

İsmi açıklanan başkan adayları hakkında bize belge yağdıranlara gelince… Ne olur bel altılık belge getirmeyin. Adam bir dönem ticari başarısızlık yaşamış, ödemelerini aksatmış. Başka bir aday bilmem kaç yılında psikolojik tedavi görmüş. Yok selam verdiği arkadaşı terör suçundan yargılanmış. Bunları haber yapmak gazetecilik değil, siyasi rakibinin tetikçiliğidir.

Ekleme Tarihi: 13 Ekim 2017 14:07

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024