Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  23 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Gözün gördü,gönlün beğendimi?

 

GÖZÜN GÖRDÜ GÖNLÜN BEĞENDİ Mİ EY GENÇ!

Bugün acı bir tablo ile karşınızdayız saygıdeğer okurlar. Size 22 yaşında hayata 15 bin lira borç ile başlamış gençlerin hikâyelerinden söz edeceğiz.

Düşünün henüz 18 yaşında gençliğinin ilkbaharında üniversite sıralarında oturuyorsunuz. Kulağa ne kadar tatlı geliyor değil mi?

Ama bu güzelim gençliğin başlarda duman olduğu zamanlarda gelin görün ki cep delik cepken delik.

E tabii denize düşen yılana sarılır hesabı gençlerde bir koşu Kredi Ve Yurtlar Kurumu’na sarınıveriyor mecburen. Buraya kadar her şey pek güzel pek ferah.

Sonra her sene belli miktarlarda bu krediler, çok az kesimin ki -belli koşuları taşımak üzere – burslar zamlanır ve fakültenin sonundan 2 yıl sonra faiziyle gençlerden tahsil edilmeye başlanır.(sadece krediler )

Hep olduğu gibi kâğıt üzerinde, proje tıkır tıkır işler. Öğrencinin ihtiyacı olduğu anda devlet para verir. Daha sonra öğrenci mezun olunca hatta bir jest yapılıp 2 sene beklendikten sonra öğrenci taksit taksit öder ve diğer kardeşlerinin eğitimine katkıda bulunur yeni krediler gelmeye başlar.

Sistem pırıl pırıl devir daim ile öğrenci okutuluyor 10 numara 5 yıldız. Yalnız atladığınız noktalar var sayın yetkililer. Mesela ülkemizde diplomalı işsizler ordusu diplomalı işsizler ülkesine dönüşmek üzere. Ha tabi bide yeni mezun olmuş 22 -23 yaşına gençler sudan çıkmış balıktan halliceyken verilen kredinin, hayatlarının tam dönüm noktalarında, asgari ücretin kulağından tutmuş bir ücretle işe başlamış sayılırken ‘’faizi’’ ile geri alınması gerçeği.

Çünkü çoğu yeni mezun ‘’asgari’ ’tutar olan 1400 lirayı bile bulmayan ve asgari olmayan şartlarda çalışarak ücretli öğretmenlik yapıyor ve bu ülkenin çocukları, gençleri için çabalıyor. İşte bu asgari, olması gereken en az tutar olan 1400 lirayı bile bulmayan maaşları ile bu gençler aylık en az 350 liralık bir senedin altına giriyorlar.

Durum öyle boyutlardaki borçlar 20 bin lirayı aşmış yürüyor. Evlenen çiftler önce kredi borçlarını hesaplatıyor. Ödeme planı çıkarıyor ve eğer sıra gelirse düğün için yıllar sonrasında bir tarih çıkarıyorlar. Ana babalar da çaresiz. Artık her evde en az 2 üniversite okuyan var ve ebeveynler borçları mı ödeseler, geriye kalan çocuklarını mı okutsalar yoksa zamanı gelip de hayata atılamayan, yuvasını kuramayan kredi girdabına dolanmış çocuklarını mı kurtarsalar? Biz karar veremedik. Buyurun siz beğenin, seçin, seçiminizi bizlere de haber edin e mi Sayın Sayın Yetkililer!

Ama unutmayın açık öğretim harçları bile minimum 275 TL. Zaten yurt paralarını söylemiyorum bile. Gerçi şu an millet şükretmekte. Fetö hainin sözde ‘’abla-abi’’ terör yuvalarından çoluğumuzu –çocuğumuzu kurtardık diye.

Ekleme Tarihi: 20 Eylül 2017 10:14

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  23 Nisan 2024