Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Erol Kaya Yüreğinizi Serinlettimi?

 

AK Parti Genel Merkezi’nden gelen üst düzey yöneticilerin Şanlıurfa’da eskisine göre daha fazla ilgi görmesinin sebebi sizce ne olabilir? Bana göre yerel yöneticilerden umut kesildi, genel merkezden gelenlerden medet bekleniyor. Bu arada “AK Parti” diyorum çünkü Şanlıurfa’da başka partili belediye kalmadı.

Şanlıurfa’ya son günlerde gelenler içerisinde en fazla ilgi çeken isim kuşkusuz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya oldu. Kaya, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı. Bu nedenle özellikle belediyeler için son derece önemli bir isim. Bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın bir isim olduğu göz önünde bulundurulacak olursa, belediye başkanlarının her şeyi bu adamın iki dudağının arasında dersek abartmamış oluruz sanırım.

Belediye başkanları için, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısının Şanlıurfa’ya gelmesi çok önemli bir durum. Ama bu defa halk için de çok önemli oldu. Bizi gören okur veya vatandaş Erol Kaya ile ilgi sorular sorup durdu. Kaya, basının da içerisinde olacağı bir program düzenlemedi. Ama yine de vatandaş merak ettiği için soruyordu. Bunun en büyük sebebi de halkın yerel yönetimlerden yana memnuniyetsizliği. Halk bulduğu her fırsatta belediyelerden yana şikayetini dile getiriyor. Bugün sokağa çıkıp, mikrofonu uzattığınızda 10 kişiden 7’si belediyelere ateş püskürüyor. Üstelik bu 7’nin nerden baksan 5’i AK Parti’li vatandaş. Vatandaş bir türlü sesini duyuramadığı için de umudunu genel merkezden gelen yetkililere bağlıyor haliyle.

Kentte ciddi bir temizlik sorunu var. Özellikle ara sokaklar. Sinekle mücadelede yetersizlik, imar konularındaki rahatsızlık, torpille işe alımlar, şaibeli ihaleler vatandaşın canına ‘tak’ etmiş durumda. Hele “doğrudan temin” denilen adeta “doğrudan götürme” ihaleleri belediyelere rüşvet yuvası gibi bakılmasının en başında geliyor. Doğrudan Temin’in sınırı 50 bin küsur olmasına rağmen büyük işler dahi 2’ye, 3’e bölünerek akrabalara veya kişisel menfaat temin edilen kişilere dağıtılıyor. Gerek yapılan işlerle alakalı meslekler gerek işin yapıldığı ile alakalı insanlar gerekse de belediyeleri takip edenler bunu apaçık görüyor. Ve bu durumdan edindiği rahatsızlığı her gittiği ortamda anlatıyor. Sosyal medya bu kadar yaygınlaşınca belediye başkanlarına da yaptıkları haksızlıklar ve usulsüzlükler direkt iletiliyor. Hatta bazen tasvip etmediğimiz bir üslupla bile gündeme getiriliyor. Ama buna rağmen belediye yöneticileri “banamısın” demiyor ve bildiklerinden şaşmıyorlar. OHAL onlara yaradı. Ürkek ürkek eleştirilerini iletenlere belediye çalışanlarının kullandığı sahte hesaplardan FETÖ’cü diye saldırı yapılması yetiyor.

Bu kadar memnuniyetsizlik ve şikayetlere rağmen sessizlik içerisinde bekleyenler, ister istemez umutlarını belediyelerin bağlı olduğu genel merkezlere bağlıyor. Şanlıurfa’da tamamı AK Parti’li belediye olduğu için, ilk en önemli isim partinin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci isim de Erol Kaya. Erdoğan geldiğinde tepkiler, Faruk Çelik’e yönelik oldu ve protestolarla fazlasıyla iletildi. Sonuç da alındı. Faruk Çelik gitti yerine halkla iç içe olan Ahmet Eşref Fakıbaba geldi. Bu sebeple olmadı belki ama tepkilerin hızlı yerine ulaştığına herkes inanmak istiyor. İnanıyor da. Dolayısıyla artık üst düzey yetkili gelince Urfa’da siyaset yapanlar özellikle de elinde yetki bulunduranlar yandı. Yani yapılacak ilk mitingte, küçük veya büyük gruplar halinde “yuhalanma” şeklinde protestolar düzenlenirse sürpriz sayılmaz. Belediye başkanı veya vekilden kurtulmanın en kestirme yolu, bu olarak görülüyor.

Erol Kaya konusuna gelecek olursak. Urfalıların yüreğini şişiren belediye başkanlarının ancak hakkından Erol Kaya’nın geleceği düşünülüyordu. Bence öyle de olmuş. Toplantıların nasıl geçtiğine dair gelen bilgiler insanların yüreğini serinletecek türden. Anlatıldığına göre, belediye başkanlarına projelerini sormuş. Herkesin çalışmadığı ve çok ağır kaldığı bir ilçe belediye başkanını proje konusunda bayağı sıkıştırmış. İlçesine pek uğramayan bir belediye başkanının yerine vekalet eden başkan yardımcısını kibarca kovmuş, başkanın toplantıya gelmeme mazeretini de reddetmiş. Büyükşehir belediyesinin projelerini yerinde görmek istemiş. Görünce de çevresinde kıymetlenecek arsaların kimin olduğunu sorgulamış. Biraz sert tutum sergileyen Kaya, bu kez başkanları bayağı bir sarsmış. Başkanların en çok zoruna giden ise, bundan böyle ilçe başkansız iş yapmamaları konusundaki aldıkları kesin talimat olmuş. Halk açısından partinin izni olmadan başkanın iş yapamaması sakat bir durum ama sakat bir belediye başkanının ilçe başkanına zimmetlenmesi bence iyi bir durum.

Ayrıca Erol Kaya’nın Şanlıurfa’daki belediye başkanları içerisinde bir tek, o da adeta dilinin ucuyla Twitter’dan Nihat Çiftçi’ye teşekkür etmesi dikkatlerden kaçmazken, hemen ertesi gün gittiği Gaziantep’te Fatma Şahin’e övgüler dizmesi başkanlar adına alınması gereken bir ders oldu.

AK Parti’li belediyeler cephesinde son durum bu. Başkanından şikayetçi olanların yüreği biraz da olsa serinlesin istedim bunları anlatarak.

Ekleme Tarihi: 16 Ağustos 2017 12:53

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024