Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

B.Ş. Belediye Başkanının Dikkatine

 

B.Ş. Belediye Başkanının Dikkatine

Şanlıurfa belki de Türkiye’nin en hızlı ve düzensiz şekilde büyüyen şehirlerinden biridir.

Gelecekle ilgili öngörüsü olmayan yerel idareciler yüzünden yamuk yumuk, kıvrımlı, daracık yollarımız, talan edilen tarım arazilerimiz, ekonomik ömrünü doldurmuş ve depreme dayanıklılığını kaybetmiş binlerce eski apartmanımız, sığınağı, otoparkı olmayan onbinlerce yeni apartmanımız, esnafın işgal ettiği apartman bahçelerimiz, işgal altındaki kaldırımlarımız, hatta yollarımız, merkezdeki üç belediyemizin faaliyet gösterdiği otuzun üzerindeki binada bulunan dağınık idare şeklimiz, yılan hikayesine döndüğü halde bir türlü yenilenemeyen elektrik alt yapımızın ve binlerce sorunumuzun olduğu doğrudur.

Ama bu yazımızda bunlardan bahsetmeyeceğiz.

Bu yazımızda, Şanlıurfa’nın ulaşım sorununu ve kendimizce çözüm yollarını izah etmeye çalışacağız.

Büyükşehir belediyesinin yeni atağı; “TRAMBÜS”

25 metre uzunluğundaki bu araç bizim 3 metrelik otomobillerimizle zar-zor ilerlediğimiz daracak yollarımızda nasıl hareket edecek, duraklara nasıl yanaşacak bileniniz var mı? 25 metrelik devasa boyutuyla bu aracın şehir merkezinde yanaşabileceği bir tane bile durak yoktur. Kaldı ki, bu aracın sağlıklı çalışabileceği elektrik enerjisini sağlayacak bir kurumumuzda yoktur.

Yani trambüs tam manasıyla bir hayal kırıklığı olacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanına tavsiyemiz, “lütfen bir hayal uğruna milyarlarımızı harcamayın”

Bu şehrin ulaşım sorununa kalıcı bir çözüm bulmak istiyorsanız, Abide kavşağı merkez alınacak şekilde Organize Sanayiden-Osmanbey Kampüsüne ve Abideden-GAP Havaalanına çalışacak bir tramvay projesini başlatınız. Belki onlarca yıl sonra sonuç alınacak bu projenin bittiğini görmeye siyasi ömrünüz yetmeyebilir ama “er adınız her dudakta anılır”…



Şehirlerarası Otobüs Bileti ve Yolcu Servisi;

Şanlıurfa otogarının (şehirlerarası otobüs terminali) yeni yerine taşınmasının akabinde şehir merkezindeki bütün bilet satış acentelerinin kapatılması ve otobüs firmalarının yolcu servis araçlarının kaldırılması Urfalıları son derece mağdur etmiştir.

Birkaç otobüs işletmecisinin bu keyfi uygulaması sonucu otobüs bileti almak isteyen ancak bilgisayar kullanmasını bilmeyen her vatandaş otogara gitmek zorunda kalmaktadır. Bu konuda Belediye ve sivil toplum kuruluşları son derece umursamaz davrandıklarından dolayı meydanı boş bulan otobüs işletmecileri aldıkları bu karardan geri adım atmamışlardır.

Büyük veya küçük Türkiye’nin neredeyse bütün şehirlerinde otobüs işletmelerinin hem giden hem de gelen yolcuları için ayrı ayrı servisleri mevcuttur. Urfa’dan bir başka ile giderken rayiç fiyatı üzerinden pazarlıksız olarak otobüs biletimizi alıp, otogara kendi imkanlarımızla gidiyoruz. Diğer illerde çarşı merkezindeki acenteden rayiç fiyatının en az %15 daha eksiğine biletimizi alıp, otogara firmanın servisiyle giderek yolculuğumuzu yapıyoruz.

Şehir merkezinde en az birkaç farklı noktada bilet satış gişelerinin kurulması ve biletli yolcuların otogara hem gidiş hem de dönüşlerinde servis tahsis edilmesi için Büyükşehir Belediyesi gerekli yaptırımı uygulamalı ve sivil toplum kuruluşlarının da bu konunun takipçisi olması bu şehir için yapılacak en faydalı eylemlerden biri olacaktır.


Ekleme Tarihi: 03 Ağustos 2017 17:12

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

Tramvay Metro Hızlı Tren Hasan ARSLAN

Hızla büyüyen ve nüfusu çok hızlı artan Urfa, metro, tramvay ve hızlı trende çok geç kaldı. Hiçbir somut adım yok. Çağdaş ulaşım, hızlı ve trafikten bağımsız raylı sistemlerdir.
03/09/2017 00:43

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024