Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

ÖĞRENCİ KAPMACA

 

ÖĞRENCİ KAPMACA

Çocuklarımız TEOG sınavının 1.basamağını geride bıraktılar gençlerimiz üniversiteye yerleştirme sınavının birinci basamağına haftaya girecekler. Şimdi önümüzde TEOG ikinci dönem ortak sınav ile haziran ayında başlayacak olan LYS maratonu var. Öğrenciler canla başla bir saniyelerini boşa geçirmeden ders çalışırken veliler de ellerinden geldiğince çocuklarına yardımcı olmaya çalışıyor. Yani hemen hemen her evde bir sınav değerlendirmesi, kaygısı ve tabiî ki çözüm arayışı var. Anlayacağınız velilerin kafaları çok karışık.



Kurt puslu havayı severmiş ya, bizim malum kurtların hepsi şehre inmiş meğer.. Hem de sadece gariban velilerin evlerine yakın avlanıyorlar ne hikmetse.



Yığınlarca açılan özel eğitim kurumları, kurs merkezleri ve gayri resmi hizmet veren sözde eğitim büroları…



Okul çağında bir çocuğunuz mu var yandınız.

Nereden duyarlar, nereden alırlar telefon numaralarını…

Saatlerce konuşmalar, dil dökmeler, yalanı yanlışa katıp doğruluk abidesi gibi yemin billahlar çekmeler…



Neymiş efendim eşi menendi görülmemiş bir eğitim anlayışıyla başlayıp öğrencilerini, en iyi yere taşıyabilecek eğitim ordusunun en iyi neferleri, onların kadrosundaymış. Buraya kadar yine idare edilebilir. Çünkü herkes ekmeğinin derdinde tabii ki tanıtım yapmalı ancak ya öğrenci kapmak için başka kurumlar hakkında ortaya atılan çirkin iddialara ne demeli!



Zaten başka bir kurumu aleni alarak asılsız bir şekilde yerden yere vuran bir anlayış, öğrencilerine doğruluğu, dürüstlüğü, başkalarına saygı duymayı ve hak yememeyi nasıl öğretebilir ki?



Rekabetin de bir şerefi vardır. Bırakın yapacaklarınızla değil yaptıklarınızla insanlar sizi tercih etsinler size değer versinler ve başkalarına da tavsiye etsinler.



En çok rahatsız olduğumuz noktaların başında da devlet okullarında okuyan çocukların acınacak durumda olması düşüncesi. Allah aşkına şimdiye kadar özel okullar mı vardı da hepimiz elimize ekmeğimizi alacak birer meslek sahibi olduk.

Ayrıca o özel eğitim kurumlarının başında oturan vasıfları ne olursa olsun hiç de önemli değil, çok değerli hocalarımız bu gün o kurumun anahtarı cebinizde kasasının şifresini siz veriyorsanız bunu devlet okullarında gördüğünüz eğitimin ve öğretmenlerinizin sayesinde olduğunu unutmayın lütfen!



Artı bizlere katılan sadece akademik kariyer edinme bilgileri değildi. İyi bir vatandaş olma, iyi bir insan olma yolunda da okuduğumuz okulların katkısını da göz ardı etmezseniz seviniriz.



Diğer yandan emek veriyorsunuz, yıllarca o öğrencinizi iyi bir yerde görebilme hayalini kuruyorsunuz. Nihayet son sınıfa getiriyorsunuz. Sınav grubu öğrencinizin gözlerine bakınca gözlerinde emeğinizin ışıltısını izlerken haydi bakalım bir özel eğitim kurumu allem ediyor, kulem ediyor velinin kafasını allak bullak ediyor sanki çocuğun o güne kadar kazandığı başarıların mimarı eski öğretmenleri ve okulu değilmiş gibi öğrenci başka bir yere aktarılıyor. Nasıl bir vicdana sahipsiniz ki sadece üç beş ay boyunca eline iki test verdirip önceki bilgilerini kullanmasını sağladığınız öğrencilerin başarılarını göğsünüzü gere

gere kendinize mal edebiliyorsunuz.



Öyle kurumlar var ki bu işi tamamen ticari açıdan değerlendiriyor. Evet, sonuçta mutlaka cebinizi düşünmek zorundasınız. Ancak elinizdekinin ticari birer -mal-olmadığının farkına varın lütfen. Eğer çocuklarımızla böyle bir zihniyetle ilgilenirseniz üç beş yıla kalmaz bu mallar sizin elinizde ekşiyip kokmaya başlar ki kendinizi nasıl temizlersiniz Allah bilir.



Her zamanki gibi bu işi layıkıyla yapan özel eğitim kurumlarımızı bu sitemlerimizin dışında tutuyor ve çocuklarımızın eğitimine sağladıkları katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.



İnşallah üstüne alması gerekenler almıştır da memleketimizin kabuk bağlamaya başlayan eğitim yarasını bir an evvel iyileştiririz.




Huzur ve sevgiyle kalın:

Ekleme Tarihi: 06 Mart 2017 16:24

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024