Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

YEMİNİNİ UNUTANLARA…

 

YEMİNİNİ UNUTANLARA…

Milletçe yaşadığımız bu sıkıntılı günler, birlik ve beraberliğin önünde hiçbir gücün duramayacağını ve hâkimiyetin kesinlikle milletin iradesiyle şahlanacağını yeniden idrak etmemizi sağladı.



Bu topraklar çok büyük bedeller neticesinde bize vatan oldu.

Vatan namusumuz… Vatan şerefimiz…

Vatan bağımsızlığımız… Vatan, sevgiliye özgürce türküler yakılan dağlarımız… Hak yolunda huşu ile coşup bir damlasından umana kavuştuğumuz…

Evladımız… Canımız… Kanımız…

Kınalı kuzularımızı uğruna feda ettiğimiz… Memedeki bebesini beşiğinde bırakıp cepheye koşan Nene Hatun’un yadigârı, isimsiz nice kahramanların sessiz sedasız buluştuğu kutsal toprağımız...



Nedense adettendir kaybedilen değerlidir her zaman. Bir şeylerin ardından yakınır durur insanoğlu ve yeniden elde etmeye çabalar. Ne mutlu bize ki bizler bağımsızlığımızı ve toprağımızı bırakın kaybetmeyi göze almayı, yan bakana bile gereken cevapları verdikten sonra tüm gücümüzle, yediden yetmişe herkes kendi hükmünde mücadelesini gösterdi.

Başarıya ulaşamayan tüm planların her zaman bir alternatifi vardır. Maalesef şu anda da bu alternatifler üzerinde çalışılıyor. Bize düşen farkına vardığımız bu oyunlara alet olmak yerine oyunu bozmaktır.

Bu hususta herkes kendi üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.

Biz öğretmenlerin de omuzlarında büyük bir yük var. Bunun üstesinden gerektiği gibi gelebilmemiz için vicdanımızın sesini hep duyarak, mesleğe başladığımız zaman ettiğimiz yemine bağlı kalmalıyız. Ettiği yemini unutanlar için hatırlatma yapalım isterseniz.

"Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk İnkılâp ve İlkelerine, Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetciliğine sadakatla bağlı kalacağıma; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını Milletin hizmetinde olarak tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma; Türk Milletinin millî, ahlâkî insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları geliştirmek için çalışacağıma; insan haklarına ve Anayasanın temel ilkelerine dayanan millî, demokratik, lâik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim."

( meb.gov.tr.)

Bununla birlikte okullar açıldıktan sonrada öğrencilerimiz farklı ruh hallerinde olabilirler. Çünkü onlar henüz kendi kimliklerini oturtamadıkları için ailelerinin, komşularının, arkadaşlarının etkileriyle mevcut durumlardan kaynaklı olarak ayrıştırıcı, kışkırtıcı ya da ezici, rencide edici söylemlerde bulunabilirler bize düşen yukarıdaki metinden yola çıkarak çocuklarımıza birlik beraberlik mesajı vermektir. Bu sadece “Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi, Çerkezi, Lazı yok hepimiz insanız” demekle olmuyor. Öğretmenlerin gerek sınıf ortamında öğrencilerine gerek sosyal yaşamlarında velilerine bu düşünceyi hissettirmesi gerekir.

Çocuklar bize geleceğimizin emaneti, geçmişine ihanet etmeyen bir milletin eğitimcileri olarak onların bu zor günleri atlatmasına yardımcı olmak dileğiyle

Sevgi ve huzurla kalın…

Ekleme Tarihi: 30 Ağustos 2016 10:45

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024