Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

CERABLUSTAYIZ!

 

CERABLUSTAYIZ!



Son zamanlarda İŞİD”in merkezi haline gelen ve her geçen gün ülkemiz için daha da büyük bir tehdit haline gelen CERABLUS”a dün itibari ile TSK giriş yaptı.

Önceki gün sabaha karşı 04.00”te Cerablus”a F-16”lar ile hava saldırısında bulunan TSK 08.30 itibari ile de Tanklarla Cerablus”a doğru hareket başlattı.

Peki, Suriye”deki iç savaş haberleri ile sık sık adı geçen Cerablus nerede?

Cerablus Suriye için olduğu kadar TÜRKİYE için de neden bu denli önemli?

İzninizle ilk önce bunları cevaplarını vereyim.



Cerablus (yerel adıyla Jarabulus) Suriye’nin en büyük illerinden Halep’e bağlı bir ilçedir. Suriye’nin kuzey batısında, Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısında yer almaktadır. İlçenin hemen doğusundan geçen Fırat nehri nedeniyle değerli tarım arazilerine sahip olan Cerablus’un nüfusu yirmi beş bin civarında olduğu tahmin edilmekte.



Cerablus şu sıralar orta doğuyu kan gölüne döndüren IŞİD terör örgütünün kontrolünde olan bir ilçe.

Birkaç gün önce Gaziantep”te bir mahallede patlatılan canlı bomba ve yine son birkaç gündür Gaziantep”in çeşitli ilçelerine düşen havan mermileri halktan ta gelen yoğun tepki üzerine nihayet TSK”nın harekete geçmesine vesile oldu.

Cerablus, İŞİD”in kontrolünde olmasından dolayı sınır bağımızdan dolayı son zamanlarda ülkemiz için büyük tehlike ve tehdit oluşturmaya başlamıştı. Aslında bu kaçınılmaz bir adımdı. Fakat neden ise daha önce böyle bir adım atılmadı.

Barzani”nin Türkiye”yi ziyaret etmesinin hemen akabinde başlatılan bu operasyon ile ilgili olarak Türk Dışişlerinden yapılan açıklamada “amaç bölgenin İŞİD tehlikesinden arındırılması ve Suriye başta olmak üzere Irak”ın toprak bütünlüğünün korunması” olarak nitelendirildi.

Evet, TSK”larının ilk önce Hava”dan başlatılan ve açılan yol güzergâhının hemen akabinden Tankların giriş yaptığı Cerablus inanıyorum ki kısa sürede temizlenecektir.

Peki ya sonrası?

İşte bana göre asıl mesele de burada yatmakta.

TSK Cerablus”ta ne kadar kalacak?

Cerablus İŞİD tehlikesinden nasıl korunacak?

Bana göre dün ülkemizi ziyaret eden ABD”nin 2 nolu adamı Joe Biden”nin yanı sıra bir gün önce yine ülkemizi ziyaret eden Barzani ile bu konular en üst düzeyde ele alındı ve yapılması gereken noktasında bir uzlaşıya varılmıştır.

Temennim, Cerablus”un bu operasyonlar sonrasında yeniden ülkemiz için tehdit oluşturan bir takım güçlerin eline geçmemesidir.

“Fırat Kalkanı” adı verilen veTSK”lerimizce başlatılan operasyonda başarılar temenni ediyorum. Dilerim bir tek Mehmetçiğimizin dahi burnu kanamadan evlerine, ülkelerine, vatandaşlarına dönmeleridir.

Ekleme Tarihi: 25 Ağustos 2016 08:24

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024