Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  24 Temmuz 2026

   MARUF GÜNEŞ'TEN SERT AÇIKLAMALAR   MARUF GÜNEŞ'TEN SERT AÇIKLAMALAR   MARUF GÜNEŞ'TEN SERT AÇIKLAMALAR   ALTIN FRENE SERT BASTI!   ALTIN FRENE SERT BASTI!   URFA'DAKİ KAZADA 3 KİŞİ ÖLDÜ   URFA'DAKİ KAZADA 3 KİŞİ ÖLDÜ   DÜĞÜN EĞLENCESİ KANLI BİTTİ   DÜĞÜN EĞLENCESİ KANLI BİTTİ   TARTIŞMADA SİLAHLAR KONUŞTU!   TARTIŞMADA SİLAHLAR KONUŞTU!   TARTIŞMADA SİLAHLAR KONUŞTU!  



Site İçi Arama

Röportaj

EKREM GERGİNCİ-URFAPRESS RÖPORTAJI

 URFAPRESS yazarı Ekrem GERFİNCİ-URFAPRES.NET Röportajı..

Anket

URFASPOR 1.LİG'E ÇIKARMI?
EVET
HAYIR

Günün Manşetleri

TARTIŞMADA SİLAHLAR KONUŞTU!

ALTIN FRENE SERT BASTI!

11 YIL SONRA O DOSYA YENİDEN AÇILDI

MARUF GÜNEŞ'TEN SERT AÇIKLAMALAR

URFA'DAKİ KAZADA 3 KİŞİ ÖLDÜ

MARUF GÜNEŞ'TEN SERT AÇIKLAMALAR

11 YIL SONRA O DOSYA YENİDEN AÇILDI

DÜĞÜN EĞLENCESİ KANLI BİTTİ

ALTIN FRENE SERT BASTI!

URFA'DAKİ KAZADA 3 KİŞİ ÖLDÜ

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Yılbaşında 4 Gün Sokak Yasağı

15 Aralık 2020 04:52

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.


 


Yurt dışından temin edilen aşının, belirlenen takvimde ve uygulama kapsamında, en kısa zamanda milletin hizmetine sunulacağını belirten Erdoğan, yerli aşı üretimiyle ilgili çalışmaların yakından takip edildiğini söyledi.


"İnşallah bahar aylarında kendi aşımıza kavuşarak çok daha yaygın bir aşılama sürecine geçeceğiz." diyen Erdoğan, bu süreçte tedbirlerin sıkı şekilde devam ettirileceğini vurguladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:


"Elde edilen kazanımları güçlendirmek için sokağa çıkma sınırlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacaktır. Sağlıkçılarımıza ve diğer çalışanlarımıza destek olmak amacıyla kamuya ait okul öncesi kurumları, ana sınıfları hariç faaliyetlerini sürdürebilecektir. Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malullüğü veya meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacaktır. Vazife malulü sağlık çalışanlarımızın aileleri, maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisinden çocuklarına eğitim öğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek çok imkana kavuşacaklardır. Sağlık Bakanımız ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımızı bu hususun süratle neticelendirilmesi hususunda görevlendirdim."


Salgın sürecinin yönetiminde görev alan kurumların tüm çalışmalarını anlık takip ettiğini bildiren Erdoğan, mevcut uygulamalarla ilgili ihtiyaç duyulacak sıkılaştırma ya da normalleşme adımlarını istedikleri zaman atma imkanına sahip olduklarını kaydetti.


Erdoğan, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çoğunun Türkiye'den daha kötü durumda olmasının, Türkiye'nin salgınla mücadelede geride değil ileride bulunduğunun işareti olduğuna dikkati çekti.


Mücadelenin başarıyla sonuçlandırılacağının altını çizen Erdoğan, aydınlık geleceğe doğru yürümeyi sürdüreceklerini söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'deki sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.


"Karabağ artık donmuş bir ihtilafı değil, hakkın batıla galip gelmesi sonucunda kazanılmış şanlı bir zaferi ifade ediyor." diyen Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:


"Dağlık Karabağ'ın kurtuluşuyla Kafkasya'da yeni bir dönemin kapıları aralanmıştır. Bundan sonra bölgede, merkezinde çatışma yerine barışın, gerilim yerine iş birliğinin, husumet yerine iyi komşuluk ilişkilerinin olduğu yeni bir statüko kurulacaktır."


Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye ilişkin şunları kaydetti:


"Küresel ekonomide belki de iktisat tarihine geçecek bir dönem yaşıyoruz. Türkiye ekonomisi her türlü zorlu teste, yeni gelişen fırsatlara ve farklı senaryolara karşı hazırlıklı durumdadır. Vatandaşlarımdan müsterih olmalarını, sürekli karamsarlık aşılayanlara inat bize ve ekonomi yönetimimize güvenmelerini istiyorum. Gençler ve kadınlar başta olmak üzere her kesimde istihdam oranlarını çok daha yukarı seviyelere çekecek politikalara öncelik vereceğiz."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Portföy akımlarının yanında uluslararası doğrudan yatırımları da ülkemize çekmenin peşindeyiz." dedi. 


Erdoğan, "Vatandaşlarımızdan birikimlerini dövizden TL'ye çevirerek, üretim ve istihdama katkı sağlayacak yatırımlarla mücadelemize destek vermelerini bekliyorum." diye konuştu.


Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:


"Türk lirası mevduat ve katılım hesaplarıyla ilgili faiz ve kar paylarındaki stopaj oranlarını düşürmüştük. Buna göre, stopaj oranları 6 aya kadar vadeli olan hesaplarda yüzde 15 yerine yüzde 5, bir yıla kadar vadeli olanlarda yüzde 12 yerine yüzde 3, bir yıl üzerinde olanlar için ise yüzde 10 yerine yüzde 0 olarak mart sonuna kadar uygulanmaya devam edecek. Geçtiğimiz hafta itibarıyla bankalarımızın döviz açık pozisyonu bulunmadığı gibi sektörde 3,2 milyar dolarlık döviz pozisyonu fazlası vardır. Ülkemiz, güçlü bankacılık sistemi sayesinde tüm yatırımcılara ihtiyaçları olan desteği sağlayabilecek potansiyele sahiptir."


Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk ekonomisine ilişkin şunları kaydetti: 


"Türk ekonomisine faiz, enflasyon, kur sacayakları üzerinden kurulan baskıların ve maliyetlerin üstesinden gelmek için yoğun mücadele içindeyiz. Üretim çeşitliliğimiz, lojistik imkanlarımız, güçlü tedarik zincirimiz, sunduğumuz teşvikler ve dinamik iş gücümüzle Türkiye'ye yatırım yapan herkesi memnun edecek seviyedeyiz. Üretimde ara malı ithalatına bağımlılığı asgari seviyelere indirerek yapısal cari açık problemiyle mücadelede önemli kazanımlar elde edeceğiz. Geçmişte enflasyonla nasıl baş ettik ve tek hanelere düşürdüysek şimdi bunu tekrar sağlayacağız. Yatırım ortamını iyileştirecek, yatırımcıların tereddütlerini giderecek iklimi güçlendirecek reformları tereddütsüz hayata geçireceğiz."


Erdoğan, Milli Uzay Programı'na ilişkin, "Ülkemizin bayrağını uzayda çok daha güçlü şekilde dalgalandıracağımız günler çok yakındır." dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük fedakarlığıyla uygulanan kısıtlamaların ve tedbirlerin olumlu etkilerinin görülmeye başladığını söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz." diye konuştu.


Erdoğan, Kovid-19 verilerine ilişkin, istatistiklerle ilgili yöntem değişikliklerinin uluslararası uygulamalar çerçevesinde yapıldığını söyledi.


Erdoğan, "Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz." dedi.


Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:


"Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran'a kadar uzattık. İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyelere mülkiyet veya tasarruflarında bulunan taşınmazların, irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımından kaynaklanan bedellere indirim veya erteleme kararı alabilme imkanı sağladık." dedi.


Erdoğan, sokağa çıkma sınırlamasının 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacağını açıkladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vazife malulü sağlık çalışanlarımızın aileleri, maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisinden çocuklarına eğitim öğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek çok imkana kavuşacaklardır." diye konuştu. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malülü/meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacak." dedi.


Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: 


"Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan kesime, 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız. Ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık desteği esnafımıza sunmuş oluyoruz. Hazine taşınmazları üzerindeki turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme sürelerini başvuru şartı aramaksızın 1 yıl erteliyoruz."


KAYNAK:MEDYA URFA



Yorum Ekle

Arkadaşına Gönder

Yazdır

Bu Kategorideki Diğer Haber Başlıkları

24.07.2026 07:52 · MARUF GÜNEŞ'TEN SERT AÇIKLAMALAR

24.07.2026 07:30 · URFA'DAKİ KAZADA 3 KİŞİ ÖLDÜ

24.07.2026 07:04 · TARTIŞMADA SİLAHLAR KONUŞTU!

24.07.2026 06:57 · 11 YIL SONRA O DOSYA YENİDEN AÇILDI

23.07.2026 06:17 · Tekne Ücreti Tartışması Kanlı Bitti

23.07.2026 06:14 · Tekne Ücreti Tartışması Kanlı Bitti

23.07.2026 06:09 · URFA'DA KAZALARIN SONU GELMİYOR!

23.07.2026 06:04 · BİR ZİNCİRLEME KAZA DAHA!

23.07.2026 06:00 · URFA'DA KAHREDEN FECİ KAZA

23.07.2026 05:46 · 12 YIL CEZASI VARDI POLİS YAKALADI

23.07.2026 05:35 · DÜNYA BEYİN SAĞLIĞI GÜNÜ

23.07.2026 04:35 · JANDARMA İKİSİNİ DE PAKETLEDİ

22.07.2026 06:08 · ALTIN YİNE YÜKSELİŞE GEÇTİ

22.07.2026 05:42 · HALİLİYE'DE YAZ ŞENLİKLERİ

22.07.2026 05:11 · ATM BAŞINDA ANLADIM

22.07.2026 04:33 · KAFA KAFAYA ÇARPIŞTILAR

22.07.2026 04:27 · KORKULU BEKLEYİŞ SONA ERDİ

21.07.2026 08:08 · YÜZÜMÜZE BAKACAK YÜZÜNÜZ KALSIN

21.07.2026 07:42 · URFA'DA 2 KIZKARDEŞİN ACI SONU

21.07.2026 07:21 · URFA'LI DİKKAT,FİYATLAR UÇTU!

21.07.2026 07:14 · BİR ZİNCİRLEME KAZA DAHA!

21.07.2026 07:07 · URFA'DA HASTANEDE SİTEM ÇÖKTÜ!

21.07.2026 07:02 · KARDEŞLER SUSTU SİLAHLARI KONUŞTU!

21.07.2026 06:53 · URFA'DA ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ

19.07.2026 08:39 · MİLYONLARCA LİRALIK OPERASYON

19.07.2026 08:25 · KAZA SONRASI BÜYÜK KAVGA

19.07.2026 08:14 · URFA'DA OTOMOBİL KANALA UÇTU

19.07.2026 08:09 · ARAMA NOKTASINDA FİLM GİBİ OLAY!

19.07.2026 07:59 · DOKTORUN ÖLÜMÜNDE YENİ GELİŞME

18.07.2026 06:12 · KÖPRÜLÜ KAVŞAKTA İLK ETAP HİZMETTE

18.07.2026 06:08 · KÖPRÜLÜ KAVŞAKTA İLK ETAP HİZMETTE

18.07.2026 05:46 · İKİ AİLE ARASINDA DÜĞÜN KAVGASI

18.07.2026 05:37 · POLİS BİBER GAZIYLA MÜDAHALE ETTİ

18.07.2026 05:29 · URFA'DAKİ YANGIN KORKUTTU

18.07.2026 03:25 · URFA YİNE FENA SALLANDI

17.07.2026 06:53 · BİR BÜYÜK OPERASYON DAHA

17.07.2026 06:47 · URFA'NIN KANATLI SERVETLERİ

17.07.2026 06:33 · ALTIN FİYATLARI ÇAKILDI!

15.07.2026 04:57 · URFA'DA KARAVANDA ÖLÜ BULUNDU

15.07.2026 03:56 · O KADIN YAKALANDI

15.07.2026 03:51 · URFA'DA AKIL ALMAZ OLAY!

15.07.2026 03:43 · GEÇGEL'DEN ÖNEMLİ HAMLE İDDİASI

15.07.2026 02:19 · URFA'DA DOKTOR ÖLÜ HALDE BULUNDU

15.07.2026 01:38 · YARDIM KURULUŞLARI VE AHBAP!

14.07.2026 07:39 · URFA'DA HUZUR OPERASYONU

13.07.2026 07:48 · İŞTE O 10 NOKTA!

13.07.2026 07:33 · MOTOSİKLET KAZASINDA CAN VERDİ

13.07.2026 07:22 · ÜRETİCİLER ŞOKTA!

13.07.2026 06:49 · CİNSEL SALDIRI OLAYINDA 14 TUTUKLAMA

13.07.2026 06:16 · APARTMAN KÜLTÜRLÜ SAKİNLERİ!



Flash Haber

MARUF GÜNEŞ'TEN SERT AÇIKLAMALAR

 Galatasaray Başkan Vekili ve Şanlıurfalı iş insanı Maruf Güneş, kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı.

Köşe Yazarları

Dr.Gamze Pınar PARMAKSIZ

 

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

Erkan GÖNCÜ

 

Ayten DOĞAN

 

Prof.Dr.Ali Rıza ÖZTÜRKMEN

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Mustafa ARISÜT

 

Ekrem GERGİNCİ

 

MEHMET CANBEYLİ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Beyhan KOCAMANEL

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Gölge ADAM

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  24 Temmuz 2026