06 Ağustos 2019 10:49

ÇARPUK ÇURPUK..!

Her şeyde olduğu gibi kelimeleri de katletmekte üstümüze bir millet var mıdır? Yok mudur? Bilmem ama bildiğim bir gerçek ki yaptığımız işin çokta doğru bir iş olmadığı her yönüyle ortada.

Yahu arkadaş nasıl da kopyacı olduk bu da yetmez ne kadar da çarpıtmayı sevdik, çarpık anlayışa sahip olduk anlamadım gitti!

Çarpık anlayış dedik ya; çarpık davranış, çarpık niteleme ve akabinde çarpık yapılaşmadan tutun çarpık ilişkiler ve yaşayışlar...

Sahi öylede değil mi?

Biz kendi hastalıklarından kurtulmak için doktoruyla bile iki dakika derdini konuşamayan, doktorunun ne dediğini anlamayan, iyileşmesi için kendine yazılan reçeteyi bırakın az çok anlamayı yazılanı bile okuyamayan verilen tedavi şekillerini, ilaçlarını anlamamız gerektiği kadar anlamasak ta kullanmıyor muyuz?

Bir kısmımız da okumadan, bilmeden bilgin olduğu gibi okumadan doktor ve eczacılıkta yapmıyor mu?

Hastalanan bir tanıdık ya da yakınına sonucunu görmediği, adını dahi telaffuz edemediği ilacı ya da yöntemi karşısındakilere iyi mi gelir kötü mü gelir? Düşünmeden.

Tavsiye eden hatta ye ye iyi gelir, iyileşirsin deyip doktor ve eczacının yerine kendini koyan bizden başkaları mı?

Keşke bu çarpıklık yalnızca sağlıkta ki uygulama ve anlayışımızda olsaydı, ama ne yazık ki içtimai hayatımızın her alanında bu gerçeklik çıplaklığıyla ve ağır sonuçlarıyla devam etmekte.

Örnek mi? İstemediğin kadar.

Gelirimize göre yaşamıyoruz, İnandığımızı iddia ettiğimiz kendi dinimizi dahi bilmiyoruz ki dinimize göre yaşayalım, genelimiz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi, hiçbir zararını görmediğimiz hatta birçok açıdan ehemmiyeti olan kendi örf ve ananelerimizden öcü gibi kaçarken diğer tarafta da bize yabancı olan batı adetlerini hazmeden bir topluluk olmadık mı?

Dili Müslüman, ticarette kapitalist, müzikte özgün, yemede obezit, israfta müsrif, her yıl hacca gider ama komşusuna yardım etmez, sinemada Hollywood, efkârda arabesk takılan uzaylılar değil ya!

Çarpık kelimesinin en fazla önünde kullanıldığı ve birbiriyle sanki eş olduğu.

Çarpık Yapılaşma için hiçbir şey anlatmıyorum görüyorsunuz!

Şelaleyi pardon Çarpıklığı görüyorsunuz anlatmama gerek yok.

Bilmemek ne ise de; yanlış, eksik, hatalı çarpık çurpuk bilmek çok daha kötü sonuçlar ortaya koymakta.

Atalarımızın dediği gibi "Yarı hoca adamı dinden, yarı doktor da adamı candan eder"