12 Mayıs 2019 08:27

URFA'LININ ABLASI DA VAR..

Klişeleşmiş bazı tanımlamalar vardır..URFA'NIN ABİSİ,URFA'NIN AMCASI,URFA'NIN SAHİBİ gibi..

Halk arasında sıkça kullanılan bu cümleler bazen,bazı şahısların üstüne yapışır ama bazılarınında ayağı yere basmaz,o tanımlamalar,yakıştırmalar yapışmaz,askıda kalır.

Bana göre ,siyasette son 17 yılın en önemli figürü olan Milletvekili Gülender Açanal'a URFA'LININ ABLASI tanımlaması tam olarak yerine oturur.

Hani "Arslanın erkeği,dişisi olmaz" diye bir deyim vardır.Açanal işte böyle biri.

Partisine yıllarca her aşamada,her kademede hizmet vermiş,kaymamış,dik durmuş sonunda hak ettiği yere geç de olsa gelmiş,hakkı pişmanlıkla teslim edilmiş bir Urfa'lı ve bir siyasetçi.

Son yerel seçimlerde Haliliye'den sorumlu olarak yeni,genç ama bir o kadarda deneyimli başkan Mehmet Canpolat'ın yanında yer alarak yaptığı çalışmalar,büyük kaosa rağmen Haliliye Belediye Başkanlığının yeniden alınmasına büyük katkı sağlamıştır.

Açtığınız her telefona cevap veren,attığınız her mesaja bıkmadan,üşenmeden illaki cevap veren bir siyasetçi,bir Abla,bir kardeş,bir Urfa'lı..

Her zaman herkes,ben de dahil olmak üzere söyleriz:Bir siyasetçi,bir Milletvekili,bir Başkan Bir Belediye Başkanı,bir müdür illaki insanların telefonlarına cevap vermeli ve de vermek zorunda.Bu cevap olumlu veya olumsuz olur,hiç farketmez.Sonunda insanları kale almış olursunuz,bu da onlara artı olarak geri döner.İşte Sn.Açanal bunları fazlasıyla yapıyor.

Kendisine verilen emaneti ve değeri fazlasıyla taşıyor.Umarım bundan bazıları da ders çıkarır,başkalarının hatalarına düşmezler.


Sn.Gülender Açanal herkesi dinliyor.Yardımcı olmaya çalışırken Urfa adınada Mecliste görevini hakkıyla yapıyor.

Tabi öncelikli olarak iş konusunda gelen talepleri haklı,gerçek gerekçelerle insanlara anlatıp onların gönüllerini alıyor.

Kendisine,Urfa için iletilen proje ve taleplere sahip çıkıyor,araştırıyor,inceliyor,gerekeni gereken mercilere ulaştırıyor.

Yorgunda olsa yüzünden gülücükler eksik olmuyor,insana pozitif enerji veriyor.Bu davranışları da onu yukarılara taşıyor.

Yerel seçimler sırasında o kadar önemli bir tavır sergilediki,erkek siyasilerin konuşmaktan kaçındığı gerçekleri basbas haykırarak dillendirdi.

İşte onun için diyorum ki:URFA'NIN ABLASI da var..

Adı Zemzem Gülender Açanal ama asıl adı "URFA'LININ ABLASI..

Yolun şansın açık olsun URFA'LIN ABLASI..