31 Aralık 2018 09:08

SİZE GÜLE GÜLE...

SİZE GÜLE GÜLE...


Uğurlamak bazen mutlu ederken bazen gözyaşlarına boğar arkada kalıp el sallayanı. Bunu gidenin kıymeti belirlese bile yine de hüzün salar hep kalplere...


Koca bir yılsa arkasında kaybolana kadar bakılan, yaşanmışlıkların tacını takmak lazım o zaman. Ne olursa olsun hangi duygularımız ağır basmış olursa olsun pişmanlık, üzüntü, keder dahi olsa yaşanılanlar, bize kattıklarının hatırına bir tebessümü hak etmiştir arif olanın yanında.


Ama öyle şeyler vardır hiç yaşanmamış olması için tüm servetimizi dökmeye razı geleceğimiz ve gitsin de dönmesin diyeceklerimiz. Onları uğurlayalım giden bu yılla beraber ve öyle bir yere uğurlayalım ki bir daha hiç kimseye ulaşamasınlar.




Şapkayı indirip başımızdan, içine biriktirdiklerimizi bir bir ayıklarsak zorla kendimize yakıştırdıklarımızı da saymazsak ne kalır elimizde acaba. Kendimiz için hep güzel dilekler dileyip ancak onları gerçekleştirme aşamasında vazgeçemediğimiz anlık beklentilerimizin ve bizi her daim diplere çeken zaaflarımızın oyunlarıyla hep yenilgileri benimseyişimizi uğurlayalım mesela.




Zamana karşı söylenirken zamanı boşa geçirmek adına yıllar sonra baktığımızda bile aklımızın alamayacağı ancak çok olağanlaştırdığımız evimizin başköşesinde ağırladığımız teknolojinin değerlerimizi yerle bir eden insanlaştırdığımız tarafını uğurlayalım.




Ülkemizin , milletimizin ve bu cennet vatanımızın üzerinde oynanan oyunların en acı, en kahreden ve çaresizlikten dudağımızı titretip, gözlerimizi düğümleyen al bayrağa sarılı şehit cenazelerimizi ve yaşarken her gün ölen gazilerimizin acılarını bir daha yaşamak üzere uğurlayalım.




Çocukların, kendilerini koruyup kollayacak onları hayata hazırlayacak olan büyükleri tarafından gördükleri şiddeti ve istismarı uğurlayalım.


Her geçen gün gençlerimizi biraz daha duyarsızlaştıran, canileştiren ve hatta yok eden uyuşturucu illetini uğurlayalım.




İnsanlığı; haksızlığa, adaletsizliğe mahkûm edip mazlumların çaresizliğinden nemalanan ve yürekleri kömürleşmiş insan zannedilen ancak hiçbir şeye benzetilemeyecek kadar değersiz mahlûkatları uğurlayalım

.


Kendi paraları pulları her gün biraz daha katmerleşirken fakirin fukaranın bir tas çorbasına göz dikip, kısmetlerini ellerinden almaya çalışanları uğurlayalım.


Gözünü haramdan başka yana çevirmeyen ancak karşısındaki insanları kendi zihniyetlerine uygun kıstaslarla eleştirip onları toplumdaki bazı kesimlere hedef göstererek ötekileştirmeye çalışanları uğurlayalım.




Sanat adı altında çeşitli şekillerde gönderdikleri bilinçaltı mesajlarıyla çoluğumuzun çocuğumuzun beynini yıkayıp onları milli ve manevi değerlerden uzaklaştırıp her gün biraz daha Batılı hayranı yaparak Avrupai yaşamın çirkinliklerine özendiren şarkıları, dizileri ve filmleri uğurlayalım.




Hepimizin içinden geçen ama kendimize yakıştırıp dile getiremediğimiz ve bizi rahatsız eden bütün olumsuz düşüncelerimizi, çevremizde yaşam enerjimizi alıp karanlığa ve çaresizliğe iten tüm insanları uğurlamak; bütün güzellikleri, huzuru, güveni iyilikleri sevgiyi yaşatabilecek insanları kucaklamak dileğiyle mutlu yıllar...




Sevgi ve huzurla kalın...