07 Temmuz 2018 09:44

ANLIYORMUSUN..?

Anlıyor Musun ?


Şanlıurfa Valiliği Özel Kalem Polisi Mustafa Özsoy tayin oldu.Şanlıurfa bir değerini daha kaybetti.
Nasıl mı ? Hemen bir örnekle özetleyelim ;
Şanlıurfa Valisi Sayın Abdullah Erin’den randevu aldık ve kendisini makamında beklerken koridorlarda çığlık çığlığa bir ses yankılandı.

Ses aynen şunu söylüyordu : “Ben çocuğuma ilaç alamıyorum. İşim yok evime ekmek götüremiyorum. Bu devlet, bu makam bana bir çare bulsun.” Ortamın kalabalığında, çeşitli mevkilerde insanlarla bir aradayken Sayın Mustafa Özsoy gözden kayboldu. Takip edince fark ettim ki o sesin yanında Özsoy’un sesi . Yumuşakça , göstermeden , diliyle ve bedeniyle dövmeden sordu :
- İlaç için kaç lira lazım ?
Cevap :
-38 lira .
Sessizce cüzdanını açtı parayı gizliden uzattı. Bununla ilaç alın.Kalanıyla istersen erzak alın.İş için de önce İşkur’a başvuru yapın ve bana iletişim bilgilerinizi bırakın. Olduğum yerden olup biteni gözlemledim. Özel kalem de olsa, ne kadar zengin olsa da ,neticede bir devlet memuruyum diyerek ilgilenmeyebilirdi. Ki yardım isteme şekli ona müdahale etme hakkı da verir nitelikteydi. Ama o onca insanın arasında yardım etti. Vali Bey olayı belki de duymadı bile. Çünkü sorun çözüme kavuştu. Kavuşturuldu.

Vali Bey’in yükünü onunla birlikte beraber yüklenen ,yükün bir kısmını tek başına taşıyan insan. Gittiği yerde de yine arı gibi çalışacak biliyorum. Ama artık Şanlıurfa için arı gibi çalışacak kaç insan var bilemiyorum. Ki böyle çalışkan insanlara her zaman denk gelemeyeceğimizi Şanlıurfa yıllar sonra Kasım Hafız’ın emekleriyle bir külliyeye kavuştuğunda gördük. O sırada ne Urfa’dan bakan olmuş Sayın Bakan ne de bir başka Sayın vardı elini taşın altına koyacak. Ki hepsi de yerli yerinde makamındaydı.

Neden Şanlıurfa bir değer daha kaybetti dedim anlıyor musun?