25 Haziran 2018 11:28

VİRA BİSMİLLAH…

VİRA BİSMİLLAH…

Türkiye 2018 Genel Seçimi, Şanlıurfa için heyecan vericiydi. Seçimin en sevindiren yanı 4 partinin de meclise Urfa’dan vekil yollaması oldu. Herkesin bir temsilcisi artık Ankara’da. İşte tam da bu sebepten var ol demokrasi. Çok yaşa sen emi demokrasi.

Gelelim detaylara; yıllar sonra 2018 Genel Seçimiyle Şanlıurfa’da bir ilke imza atıldı. Daha doğrusu kendi elleriyle kazıyarak o imzayı atan İbrahim Özyavuz oldu. Özyavuz tam 19 yıl sonra Şanlıurfa’da MHP var dedi. Ben de buradayım dedi.

Ülke geneli için nasıl bir seçim yaşandı, etkileri ne olur bilemem ama İbrahim Özyavuz hem kendisinin hem de MHP’nin elmasını Ş.Urfa’ da kızarttı. En son 1999 döneminde Muzaffer Çakmaklı ile Urfa’da varlığını seçimsel olarak gösterebilen MHP’liler neredeyse 20 yıl sonra haklı bir sevinç yaşadılar.

İbrahim Özyavuz gerek gözlemlerimiz, gerek aleni veriler ışığında yıllarca siyasetin içinde olan, aşiret geleneğinin içinden çıkan, aşiret yaşamını siyaset yaşamını uyarlamaya çalışan bir siyaset adamı oldu.

Yine İbrahim Özyavuz ve söylemeden geçemem MHP 2.sıra adayı Ömer Çağlar Yılmaz gerçekten bu seçim sürecinde büyük emek verenler arasındaydı.

Denedi, vazgeçmedi, çalıştı ve seçildi. Mardin, Trabzon, İstanbul demeden her yeri zorlayan aday şimdi vekil. Bu başarı Sayın Özyavuz’un şahsından çok MHP adına atılmış bir goldür bence.

Şimdi durup izleme vakti. Tavırlar, duruşlar, uygulamalar nasıl olacak göreceğiz. Ancak bu çok renklilik değil mi zaten hayatı kıymetli kılan. İnşallah bu dönem haksızlıkların, zorbalığın ve adam kayırmanın dönemi olmaz. Haydi, Allah’tan hayırlısı… Yeni döneme Vira Bismillah…