URFA'DA FUHUŞ OPERASYONU

03 Haziran 2021 09:55

118 personelin katılımıyla 32 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Şanlıurfa'nın aralarında bulunduğu 6 ilde düzenlenen fuhuş operasyonunda yabancı uyruklu 49 kadını para karşılığında zorla fuhuş yaptırdıkları tespit edilen çok sayıda şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.


 


Muğla merkezli Manisa, Sakarya, Şanlıurfa, Aydın ve Antalya'da eş zamanlı olarak yapılan fuhuş operasyonunda 11 farklı ülkeden iş bulma vaadiyle Türkiye'ye getirilen yabancı uyruklu kadınları fuhuş yapmaya zorladıkları iddia edilen 31 kişi gözaltına alındığı öğrenildi.


 


118 personelin katılımıyla 32 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda 6 farklı ilde 31 şüpheli şahısla birlikte suçta kullanılan 8 SİM kart, 3 bilgisayar, 71 adet cep telefonu, bir yivsiz av tüfeği, 3 gram metamfetamin uyuşturucu, 55 kök kenevir, ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 32 adet mermi, kalem silah tabir edilen el yapımı suikast silahı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara edildiği bildirildi. 11 farklı ülkeden getirilen 49 kadın ise geri gönderme merkezine teslim edildiği ve buradan sınır dışı edilecekleri öğrenildi.


 


URFASTAR