Bayramdan Sonra Göremeyeceksiniz

06 Mayıs 2021 07:53

Şanlıurfa'da, bugün yıkımı gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi eski binası çok kolay bir şekilde yıkıldı. 

Şanlıurfa'da, bugün yıkımı gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi eski binası çok kolay bir şekilde yıkıldı.


 


Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yıkım töreni sonrası tekrar gittiği bölgede kepçe operatörü ile görüştü ve yıkımın doğru bir karar olduğunu bir kez daha aktardı.


 


Son dönemlerde Şanlıurfa'da kent merkezinde bir çok  yapı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatları doğrultusunda yıkılmıştı.


 


Tarihi Kızılay binası,  Ticaret Sanayi odasına ait olan binanın ardından bugün de bir süre önce boşaltılan Büyükşehir Belediyesi binası yıkıma gerçekleşti. 


 


Kentsel dönüşüm noktasında yıkılan bu  binalar yerine meydanlar yapılıyor. Alınan karar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi eski binası iş makineleri ile bugün yıkılmaya başlandı. 


 


KEPÇE OPERATÖRÜ İTİRAF ETTİ


 


Saat 14.00'de başlayan yıkım sonrası bölgeden ayrılan ve bir süre sonra tekrar alana gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kepçe operatörü ile ve diğer personellerle görüşerek bilgiler aldı. Kepçe operatörü binanın yıkımı konusunda doğru bir karar alındığını Başkan Beyazgül iletti. Bir diğer çalışan işçi ise belediye binasının yapıldığı dönemde sağlam yapılmadığını ve malzemenin eksik kullanıldığını ifade etti.


 


  Böyle bir binanın normal şartlarda ayakta kalmasının mücize olduğunu ifade eden kepçe operatörü,alınan karardan dolayı Başkan Beyazgül'e teşekkür etti. Başkan Beyazgül, ise enkaz çalışmalarının ardından en kısa sürede meydan çalışmasına başlanacağını söyledi.