Büyükşehirde Bşk.Vekili Kim Olacak?

03 Nisan 2021 08:05

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye meclis Başkan vekili için çok sayıda isim aday oluyor.İşte o isimler.. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye meclis Başkan vekili için çok sayıda isim aday  oluyor.


 


31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası yapılan ilk oturumda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, meclis Başkan vekili olarak Ahmet Kaytan'ı aday göstermişti. 


Meclis grubunda çoğunluğu elinde bulunduran Ak parti Büyükşehir meclis üyelerinin oyları ile Birinci Başkan vekilliği için Ahmet Kaytan, ikinci Başkan vekilliği için ise Serdar İzol iki yıllığına meclis Başkan vekili olmuştu.


Meclis iç tüzügüne göre, bu ay meclis Başkan vekilliği için seçim yapılacak. Urfastar.com'un aldığı bilgilere göre 12 Nisan 2021 günü yapılacak olan meclis oturumunda 60 Ak partili, 28 muhalefet Parti'nin BŞB meclis üyeleri Başkan vekilleri için aday gösterecek.


Bu kritik toplantı öncesi Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ilçe belediye Başkanları ile istişare ederek Meclis başkan vekillerini işaret edecek. Mevcut Başkan Ahmet Kaytan'ın yanı sıra, BŞB meclis üyeleri Serdar Şeyhanlıoğlu, Hüseyin İnan, Kenan Kayral, Faruk Bayuk, Hüseyin Çetiner, ve Serdar İzol'un Meclis Başkan vekili aday oluyorlar. Öte yandan Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Parti gurubu adına kimi aday göstereceği ise merak ediliyor. Zira Ak parti grup Başkanı Faruk Bayuk bu görevi yürütmeyeceği öğrenildi. HDP ise meclis başkan vekilini toplantı günü açıklaması bekleniliyor. Seçimi, Ak Parti meclis başkan vekili adayı kazanmasına kesin gözle bakılıyor.



URFASTAR