"GÜVEN" GÜVEN TAZELEDİ

21 Şubat 2021 08:14

AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları 6'ncı Olağan Kongresi, 11 Nisan Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. 

AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları 6'ncı Olağan Kongresi, 11 Nisan Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.


 


 


 


Kongre divan seçimi, Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu akabinde istiklal marşının okunmasıyla başladı.


 


 


 


Tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Demet Saatçi Güven yeniden seçilerek güven tazeledi.


 


 


 


Kongrede konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Ak parti çatısı altında bu kutlu davanın bir neferi olarak Peygamberler şehri Şanlıurfa’ya hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşadığını dile getirdi.


 


 


 


Başkan Beyazgül:” Bu dava Hz. Hatice’nin kucağında, ocağında hanesinde büyüdü. Tüm dünyaya nur olarak yayıldı. İyilik olarak yayıldı. Sevgi olarak yayıldı. Şefkat olarak yayıldı. Bu dava Hz. Meryem’in saflığı, bu dava Kara Fatmaların, Nene Hatunların, cesaretidir. Ak kadınlarımız yeri geldi anne oldu yeri geldi sevgi olup tüm dünyayı kucakladı. Bir ve beraber olarak bu ülke için umut oldunuz.” Dedi.


 


 


 


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan:” Bugün peygamberler şehri Şanlıurfa’nın kadınlarını selamlıyorum. Bügün Halil-ür Rahman şehri Şanlıurfa’nın kadınlarını selamlıyorum. Ateşi gül bahçesine, narı nura dönüştüren Şanlıurfa’nın kadınlarını selamlıyorum diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü. “ Biz kadınlar bugün siyasette varsak ve siyasete yön verebiliyorsak bu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesindedir.”


 


 


 


Kongrede yeniden seçilerek güven tazeleyen AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven: “ Herkesin kapısını çalmaya özen gösterdik. Sofralarına misafir olduk en önemlisi yar olduk sırdaş olduk. Çok kısa bir zaman içerisinde otuz iki bin üyeyi Ak Parti ailesine kazandırdık. Ak davanın ak neferleri olma bilincini ve dava şuurunun taşıyıcısı olmak için daha çok çalışacağız.” Diye konuştu.


 


 


 


AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay Gara’da şehit olan vatandaşlara rahmet dileyerek yakınlarına ve Türk Milletine de başsağlığı dileklerini iletti. Şehitlerin kanı yerde kalmadı diyen Milletvekili Akay:” İnşallah son teröristi de toprağa gömene kadar mücadele devam edecektir diye konuştu. Akay, kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.


 


 


 


AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı ise Ak Parti’nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarına emin adımlarla yürürken bu kutlu yürüyüşte kadınların ne kadar önemli bir yeri olduğuna değindi.


 


AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri:” Bize sevmeyi annelerimiz öğretmiştir. Ben ülkemi, ezanımı, vatanımı sevmeyi ilk olarak annemden öğrendim. Ak kadınlarımız önce anne, abla, bacı, kardeş, evlattır. Kadınlar toplumu şekillendiren topluma yön vereni bütünleştiren ve aileyi ayakta tutan kadınlarımızdır.” İfadelerine yer verdi.


 


 


 


AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Ak Parti’den önce kadın temsileyitinin yeterli düzeyde olmadığını belirterek Ak Parti’nin kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık ve fırsat eşitliği sayesinde temsil oranının arttığını belirtti.


 


 


 


AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ise konuşmasında Siverek örneğini verdi Siverek’te ilk kadın belediye başkanı olan Ayşe Çakmak’ın başkan olma sürecine değinen Gülpınar kadınların hayatın her alanında yer dinmesi için daha çok çalışacağız dedi.


 


 


 


AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız:” Kadınları görmezden gelen bir siyaset anlayışı başarıya ulaşamaz. Kadınlarımızın siyasete ve sosyal hayata katılımları konusunda Cumhurbaşkanımızın birçok imzası bulunmaktadır. TBMM’de Ak Parti grubunda 54 kadın milletvekilimiz vardır. Bu kadına verilen değerin bir ispatıdır.” İfadelerini kullandı.


 


 


 


AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat ise kadınların temsiliyet makamındaki yerinin giderek arttığına işaret ederek Cumhurbaşkanımızın kadına verdiği önem ve destekleriyle 2023 vizyonuna doğru emin adımlarla ilerlemekteyiz dedi.


 


 


 


Kongrenin ilerleyen dakikalarında telekonferans yöntemi ile Şanlıurfa’ya seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salonda bulunanları rabia selamı ile selamladı. Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’nın ismini anons eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İl Başkanı Kırıkçı’dan çıtayı en yükseklere taşıyacakları yönünde söz geldi.


 


 


 


Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve eşi Betül Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Karaçizmeli, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, çevre illerden Kadın Kolları İl Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.


 


Ali ÇİZMECİOĞLU/URFAPRESS.NET