EMRE ERKUŞ'tan açıklamalar

11 Şubat 2021 05:16

Şanlıurfa'da, 1. doz aşılanma sonrasında planlanan aşı takvimine göre bugünden itibaren 2.doz Aşı uygulaması sağlık personellerinde başladı. 

Şanlıurfa'da, 1. doz aşılanma sonrasında planlanan aşı takvimine göre bugünden itibaren 2.doz Aşı uygulaması sağlık personellerinde başladı.


Ayrıca bugünden itibaren 70 yaş üzeri vatandaşlarımıza, yarından itibaren ise, 65 yaş üzeri vatandaşlarımız MHRS, e-Nabız ve Alo 182 üzerinden randevularını aldıkları takdirde 1.Doz Aşı uygulamasına yapılabilecek.


2. Doz aşısı vurulan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M Emre ERKUŞ, aşı sonrası yaptığı açıklamada; "Sağlık Bakanımızın yapmış olduğu 1. Doz aşı sonrası bugünde 2.Doz aşılarımıza Şanlıurfa olarak başlamış bulunmaktayız.


Bugün ayrıca 70 yaşın üzerindekiler yarında 65 yaşın üzerindekiler sisteme tanımlanmasıyla birlikte ilk doz aşılarını yapabileceklerdir. Sistem içerisinde yarından itibaren 65 yaş üzerinde bulunan tüm vatandaşlarımızın MHRS, e-Nabız, Aile Hekimlikleri üzerinden randevularını alarak Covid-19 aşılarını olmalarını istiyoruz.


Pandemi dönemindeki bu aşılama toplumsal olarak el ele verebileceğimiz ve toplumsal olarak altından kalkabileceğimiz bir yüktür. Eğer toplumsal bağışıklığımızı % 70’in üzerine çıkarabilirsek eski dönemlere doğru yavaş yavaş adım atmaya başlıyıcaz. Bu süreci hep beraber, hep birlikte, el ele vererek bu süreci en az zayiatla en hızlı bir şekilde atlatmak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımıza Hayırlı günler diliyorum dedi.