ABDURRAHMAN KIRIKÇI KİMDİR?

06 Şubat 2021 08:15

Ak parti Şanlıurfa İl Başkanlığı için İstanbul'a Çağrılan 5 adaydan Abdurrahman Kırıkçı AK Parti Şanlıurfa’nın yeni İl Başkanı oldu. 

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıklayan Bahattin Yıldız’ın ardından gözler yeni Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanının kim olacağına çevrilmişti.


Ak parti Şanlıurfa İl Başkanlığı için İstanbul'a Çağrılan 5 adaydan Abdurrahman Kırıkçı AK Parti Şanlıurfa’nın yeni İl Başkanı oldu.


Geçtiğimiz günlerde AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı için ismi geçen Ali Delioğlu, Mustafa Yavuz, İbrahim Halil Kızılelma, Bekir Kan ve Abdurrahman Kırıkçı İstanbul’da Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.


Uzun süren toplantıların ardından AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığına 5 Adaydan Abdurrahman Kırıkçı seçilerek 2023 seçimlerine taşıyacak isim oldu.


Öte yandan belirlenen ismin ardından AK Parti Şanlıurfa 7. Olağan İl Kongresinin de 17 Şubat 2021’de yapılması planlanıyor. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı Kimdir? Abdurrahman Kırıkçı 1971 yılında Şanlıurfa’da doğdu. Hem sivil toplum alanında hem siyasi alanda görev ve aktiviteleri ile bilinmektedir. HAS parti kurucu il Başkanlığı görevini bir süre yürüttü. Yaklaşık 5 yıldır Suriye insani yardım platformunun koordinatör üyesi olarak çalışmalara katkı sunmaktadır. Bununla beraber Bölge Tabiat Varlıkları Koruma Kurul üyesi olarak da uzun bir süre görev yapan Kırıkçı, mühendislik ve ticari faaliyetlerine devam etmektedir. Çevre mühendisi olan Kırıkçı'nın "çevre" ve "şehir" üzerine kapsamlı bir tez çalışması da bulunmaktadır. Lise yıllarından bu yana sivil toplum ve siyaset içerisinde yer almıştır. Üniversite yıllarında da öğrenci temsilcisi olarak çeşitli panel ve etkinliklere katılmıştır. Evli ve dört çocuk babası olan Kırıkçı, orta derecede İngilizce, Arapça bilmektedir. 



URFASTAR