Haliliye'de Komisyon Seçimi Yapıldı

05 Ocak 2021 07:15

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi Toplantı Salonu'ndaki toplantı Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat başkanlığında yapıldı.  

 


Haliliye Belediyesi 2021 Ocak Ayı ilk meclis birleşimi bugün gerçekleşti.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi Toplantı Salonu'ndaki toplantı Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat başkanlığında yapıldı.

Mecliste açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Toplantı, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat Başkanlığında Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı. Mecliste açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Gündemde yer alan önergeler arasında, “Kentte bulunan tarihin yeniden yazılmasına sebep olabilecek ve tüm dünyanın dikkatini çeken Karahantepe’deki kazılar hangi aşamada, en iyi şekilde tanıtılması ve geliştirilmesi için ne gibi faaliyetlerde buluna bilir? Kültür Komisyonu, Turizm Komisyonu ve Arge Komisyonu tarafından araştırılması” teklif edildi. Önergenin ilgili komisyonlara havale edilmesi meclis üyelerini oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemde yer alan diğer maddeler üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ YAPILDI

Önergelerden sonra gündemde yer alan Denetim Komisyon Seçimi için üye adayları belirlendi. AK Parti'den 4 isim, Saadet Partisi'nden de 1 isim aday oldu. İşte o isimler: Ahmet Çelik- AK Parti Emin Coşkun- AK Parti M. Nurullah Karakeçili- AK Parti Mehmet Keskin- AK Parti Ömer Faruk Aksoy- Saadet Partisi Meclis üyeleri tarafından 5 isim için oy kullanıldı. Kapalı olarak yapılan seçimde Ahmet Çelik 31, Emin Coşkun 36, M. Nurullah Karakeçili 34, Mehmet Keskin 35 oy ile Ömer Faruk Aksoy 31 oy ile üye seçildi. Ahmet Çakar, Feyat Akbaş ve Ali Kaya aldığı 36 oy ile İmam Kılıç da aldığı 30 oy ile üye seçildi. Seçim sonrası seçilen üyelere görevlerinde başarılar dileyerek meclis gündemini kapatan Canpolat, meclisin yarın aynı saatte 2'inci birleşim için toplanacağını belirtti.