İşte 5 Kişinin Öldürülme Sebebi

27 Aralık 2020 08:26

Şanlıurfa'da yaşanan ve 5 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavganın perde arkasında yine arazi anlaşmazlığı olduğu öğrenildi.İşte ölenlerin isimleri.. 












Şanlıurfa'da yaşanan ve 5 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavganın perde arkasında yine arazi anlaşmazlığı olduğu öğrenildi.İşte ölenlerin isimleri..
 

 




Şanlıurfa'da yaşanan ve 5 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavganın perde arkasında yine arazi anlaşmazlığı olduğu öğrenildi.



                             



Şanlıurfa'nın kangrenleşen ve çözüm bulunamayan sorunlarının başında arazi kavgaları ve bu kavgalar yüzünden yaşanan ölümler geliyor. Her yıl onlarca insan, bu feci kavgalarda can verirken, bugün Şanlıurfa'da yaşanan silahlı kavganın perde arkasında da arazi tartışmasının olduğu öğrenildi.



Öğleden sonra yaşanan silahlı kavgada toplam 5 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi ise yaralandı. Olayın hikayesinin ise neredeyse 20 yıl öncesine dayandığı kaydedildi. Yaklaşık 20 yıl önce Karaköprü ilçesine bağlı Korukezen Köyünde akraba olan Arıcı ve Polat aileleri arasında yaşanan arazi tartışması nedeniyle Polat ailesinin köyden ayrılarak Remzi mezrasını oluşturduğu ifade edildi.



Aradan geçen zamanın ardından son 2 yıldır yine aileler arasında tarla sınırı nedeniyle husumet olduğu öğrenilirken, tarlada çalışma yapılması üzerine tartışma çıktığı aktarıldı. Yaşanan tartışmanın kavga dönüşmesi ve silahların çekilmesinin ardından Korukezen köyünde ikamet eden Arıcı ailesinden Elif Arıcı, Mustafa Arıcı ve Ömer Arıcı olay yerinde, M. Emin Arıcı ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, yaralanan Ömer Faruk Arıcı ise Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Remzi mezrasında yaşayan Polat ailesinden ise İbrahim Polat olay kaldırıldığı özel bir hastanede yaşamını yitirirken, yaralanan Müslüm Polat ise Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.



BİHA



Gazete İpekyol