SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

20 Aralık 2020 09:17

Şanlıurfa'da suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda paravan şirket kurarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 5'i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

 


Kayseri, İstanbul ve Şanlıurfa'da suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda paravan şirket kurarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 5'i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Kayseri, İstanbul ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, 1 telsiz, 1 kelepçe, 1 polis rozeti, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Yapılan araştırmada şüphelilerin paravan şirket kurdukları, bu şirketler üzerinden elde ettikleri karşılıksız çekleri ağlarına düşürdükleri vatandaşlara ticaret yapma bahanesiyle vererek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. İşlemlerinin ardından 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'suç örgütüne üye olmak', 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek', 'örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık', 'tehdit' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i tutuklanırken, 4'ü adli kontrolle 9'u da serbest bırakıldı.



URFASTAR