BEYAZGÜL'DEN CEVAP GELDİ

30 Kasım 2020 07:16

Şanlıurfa'ya gelen Alişan ve Demet Akalın'ın koronavirüs tedbirleri hiçe sayılarak ağırlandığı iddiası sonrası Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi. 

 


Şanlıurfa'ya gelen Alişan ve Demet Akalın'ın koronavirüs tedbirleri hiçe sayılarak ağırlandığı iddiası sonrası Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi.

 


Yapılan açıklamada, "Sanatçılar, halka açık olmayan bir mekanda ağırlandı" dendi.

 


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk oldu. Programın sunucuları olan ünlü şarkıcılar Demet Akalın ve Alişan da bu kapsamda dün Şanlıurfa'ya geldi. İkili, Şanlıurfa'da Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile görüşürken, program çekimi için kentin tarihi yerlerini gezdi.

 


Çekimler esnasında ünlü şarkıcılara belediyeye ait sosyal tesislerde gece düzenlenmesi ise vatandaşlardan tepki aldı. Çekimler esnasında koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığını ve yasak olmasına rağmen restoran açıldığını öne süren vatandaşların ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden de resmi açıklama geldi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada; Şanlıurfa'nın lezzetlerinin "halka açık olmayan mekanda" tanıtıldığı vurgulandı.

 


İşte, o açıklama: "Sanatçı Demet Akalın ve Alişan, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 'Karahantepe' açıklamasından sonra STAR TV adına Şanlıurfa'ya gelerek Göbeklitepe, Balıklıgöl ve Karahantepe gibi tarihi mekanlarımızı tanıtmak, Şanlıurfa'nın benzersiz gastronomisine dikkat çekmek istemişlerdir. Sanatçılar, halka açık olmayan bir mekanda maske, mesafe ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde misafir edilmişlerdir. Benzer programlar, her gün hemen tüm televizyon kanallarında bu şekilde yapılmaktadır. Bu konuda yapılan kasıtlı manipülasyonlara karşı hukuki haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

 


BİHA



Gazete İpekyol