Urfa'da Tam 55 Adrese Karantina!

29 Haziran 2020 07:32

Şanlıurfa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu pozitif vaka tespit edilen kişilerin adreslerinde karantina uygulanması kararını aldı.55 adreste karantina uygulanmasına karar verildi. 












Şanlıurfa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu pozitif vaka tespit edilen kişilerin adreslerinde karantina uygulanması kararını aldı.55 adreste karantina uygulanmasına karar verildi.
 

 




Şanlıurfa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu pozitif vaka tespit edilen kişilerin adreslerinde karantina uygulanması kararını aldı.



Buna göre 10 ilçede 55 adreste karantina uygulanmasına karar verildi.



İşte kurulun kararı: 28 Haziran 2020 Pazar 23:47 "Çin Halk Cumhuriyeti’nde Aralık 2019 tarihinde başlayan COVID-19 vakaları Dünya üzerinde pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de görülmeye başlamıştır. Bu kapsamda İl genelinde çeşitli önlemler alınmaktadır. 28.06.2020 tarihinde olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu bu önlemler doğrultusunda aşağıdaki kararları almıştır. A- Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda COVID-19 pozitif tespit edildiğinden COVID-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar Akçakale İlçemizde iki (2), Ceylanpınar İlçemizde yedi (7), Eyyübiye İlçemizde on bir (11), Haliliye İlçemizde on iki (12), Harran İlçemizde iki (2), Siverek İlçemizde iki (2), Karaköprü İlçemizde on altı (16), Halfeti, Suruç ve Viranşehir İlçelerimizde de birer farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir. B- Karantina tedbiri uygulanan, geçen süre zarfında yeni pozitif vaka tespit edilmeyen ya da son vaka tespitinden sonra 14 gün geçmesi ve yeni vaka çıkmaması durumunda 29.06.2020 tarihi itibariyle Eyyübiye İlçemizde üç (3), Haliliye İlçemizde yedi (7), Karaköprü İlçemizde on bir (11), Suruç İlçemizde dört (4), Viranşehir İlçemizde yedi (7), Ceylanpınar ve Siverek İlçelerimizde de birer farklı adreste karantinanın sonlandırılmasına karar verilmiştir. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. "