Urfa'da Maskesiz Çıkmak Yasaklandı

16 Haziran 2020 05:40

Sağlık Bakanı açıkladı: Urfa'da sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı . 

 


Sağlık Bakanı açıkladı: Urfa'da sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı .

 


Kurallara uyulmadıkça koronavirüsle mücadele edilemeyeceğini vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 ilde daha sokağa maskesiz çıkmanın yasaklandığını duyurdu.

 


Yasak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa'ya da geldi.

 


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 5 ilde daha maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını açıkladı.

"VİRÜSLE MASKESİZ MÜCADELE EDİLEMEZ"

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, vaka artışlarıyla dikkati çeken şehirler başta olmak üzere artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarının, valilerin başkanlığında riske karşı kararlar almayı sürdürdüğünü belirtti. Bu kapsamda, maskenin yaptırımı bulunan bir sosyal sorumluluk olduğunu ifade eden Koca, virüsle maskesiz mücadele edilemeyeceğini vurguladı. ŞANLIURFA DA ARALARINDA Bakan Koca, Şanlıurfa, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri ve Rize'de maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını bildirdi. Böylece 42 ilde (Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa) maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

 


BİHA



Gazete İpekyol