ÇADIRCI'dan KURTULUŞ Mesajı

11 Nisan 2020 01:28

Merkezi Ankara'da bulunan Şanlıurfa Platformu ve Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Şanlıurfa'nın kurtuluşunun 100.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Merkezi Ankara'da bulunan Şanlıurfa Platformu ve Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Şanlıurfa'nın kurtuluşunun 100.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.


 


İki STK adına açıklama yapan yönetim kurulu başkanı Habip ÇADIRCI ;


 


Bereketli hilalin kilit taşı olan Şanlıurfa  sahip olduğu değerler itibariyle insanlığa beşiklik etmiş ve stratejik konumu nedeniyle birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.


 


Büyük medeniyetlerin doğduğu peygamberler şehri Şanlıurfa’da halk topraklarını işgal eden düşmanlara karşı destansı bir mücadele örneği sergiledi.12’ler olarak hatıralarını yâdettiğimiz o büyüklerimiz sayesinde Urfa halkı örgütlendi ve işgalin üzerinden bir yıl geçmeden Fransızlara Urfa’yı dar etti ve bu kutsal topraklardan kovdu.  Birlik ve beraberliğin tek yumruk haline geldiği Kuvayi Milliye ruhu ile 11 Nisan 1920’de tarihe altın harflerle yazılan şanlı bir zafer kazanıldı.Şanlıurfa’nın 11 Nisan 1920’de 12’lerin önderliğinde yaptığı eşsiz mücadelenin sonunda tarihte kendi kendini kurtaran şehirlerden birisi olma onurunu yaşadı.Şanlıurfalıların 11 Nisan’da gösterdiği eşsiz kahramanlık milli mücadele döneminde Anadolu’ya örnek olmuştur.


Bu bakımdan bizlere emanet edilen bu şehrin ne kadar değerli olduğunu gelecek nesillere aktarmak amacıylaherkes üzerine düşeni yapmalıdır.


Büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek bu toprakları bizlere emanet eden şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anarken tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimin 11 Nisan Kurtuluş Bayramını kutluyorum, dedi.


URFAPRESS