PTT Şubeleri Geçici Olarak Kapatıldı

03 Nisan 2020 01:10

PTT, korona virüsü (Covid-19) salgını sonrası açıklanan yardımlar nedeniyle yoğunluk yaşanan şubelerini geçici olarak kapattı. 

 


PTT, korona virüsü (Covid-19) salgını sonrası açıklanan yardımlar nedeniyle yoğunluk yaşanan şubelerini geçici olarak kapattı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın salgına yönelik önlem paketi kapsamında yaptığı nakit yardımlar, 1 Nisan’dan itibaren ödenmeye başlandı.

 


Ödemelerin yapıldığı çok sayıda PTT şubesinde yoğunluk oluştu ve virüs nedeniyle dikkat edilmesi istenen sosyal mesafe kuralına uyulmadı. Yoğunluğun yaşandığı illerden biri de Şanlıurfa oldu. Valilik yardımların kaymakamlar tarafından görevlendirilen personeller tarafından evlere teslim edileceğini duyurdu. Kısa süre sonra PTT’den de açıklama geldi. PTT’den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde bazı PTT iş yerlerimizde yaşanan yoğunluğun, çalışma arkadaşlarımız ve siz değerli müşterilerimizin koronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla 03.04.2020 tarihinden itibaren sosyal mesafe kuralının uygulanmadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerimizi ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı aldık.” Sosyal yardım ödemelerinin PTT çalışanları tarafından polis, jandarma ve bekçi eşliğinde eşliğinde evlerde yapılacağı aktarılan açıklamada, “Kapatılmayan iş yerlerimizde ise gün içinde yoğunluğun artışına göre hizmetimiz durdurulabilecektir” denildi. BİHA