Evinde Bulunmayana Para Yok

03 Nisan 2020 01:48

Urfa Valisi açıkladı: Evinde bulunmayana para yok! PTT önlerindeki yoğunluğu azaltmak için harekete geçen Urfa Valisi Abdullah Erin, Bakanlık tarafından verilecek 1000 TL’lik yardımların hak sahiplerine evlerinde teslim edileceğini duyurdu. 

 


Urfa Valisi açıkladı: Evinde bulunmayana para yok! PTT önlerindeki yoğunluğu azaltmak için harekete geçen Urfa Valisi Abdullah Erin, Bakanlık tarafından verilecek 1000 TL’lik yardımların hak sahiplerine evlerinde teslim edileceğini duyurdu.

Evde bulunmayanlara ise parası teslim edilmeyecek. 02 Nisan 2020 Perşembe 22:37 Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınını önlemeye yönelik Şanlıurfa’da alınan yeni tedbirlerle PTT şubelerindeki yoğunluğun önüne geçmek amaçlanıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek 1000 TL’lik desteği alacak olan vatandaşların yeni uygulama ile PTT şubelerine gitmelerine gerek kalmayacak.

Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla hak sahiplerine evde ödeme yapılacak. Çalışmaya bir an önce başlanması için kaymakamlara talimat veren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kaymakamlıklarca görevlendirilen personelin 1000 TL’lik yardımları hak sahiplerine evlerinde teslim edeceğini duyurdu. "EVDE OLMAYAN ÖDEME ALAMAYACAK" Yardımları alabilmek için hak sahiplerinin evlerinde kalması gerektiğini belirten Vali Erin, 1000 TL’lik yardımı alacak olan hak sahipleri evde bulunmadıkları takdirde yardımların hane halkından herhangi birine teslim edilmeyeceğini kaydetti. Vali Erin açıklamasında "Hane başı 1.000 TL’lik yardım alacak hak sahibi vatandaşlarımıza, 03.04.2020 10:00’dan itibaren PTT dağıtıcıları, bekçiler ve kolluk birimlerimizce kendi ikametlerinde ödeme yapılacaktır. Evinde bulunmayan hak sahipleri ödemelerini alamayacaklardır" ifadelerini kullandı.

PTT kart veya diğer banka kartlarıyla para çekme makinelerinden işlemlerini yapacak vatandaşların ne zaman isterlerse bu işlemlerini rahatlıkla yapabileceğini anımsatan Vali Erin, şubelerde ise bu tarihten itibaren yardım ödemelerine yönelik her hangi bir işlem yapılmayacağının altını çizdi. Yardımlardan Kimler Faydalanıyor? Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca; 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında, hâlihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 1.000 TL ödeme yapılacak. Yardım almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak başvurular ise kabul edilmeyecek.