URFA'LI ŞEHİT ASKER UĞURLANDI

27 Mart 2020 01:38

25 Mart 2020 günü akşam saatlerinde askeri uçakla Şanlıurfa’ya getirilen Şehit Piyade Uzman Çavuş İsmail Karataş’ın cenazesi, Şanlıurfa GAP Havalimanında Vali Abdullah Erin ve yetkililer tarafından karşılandı 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyon sırasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İsmail Karataş, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Sızan köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi.


25 Mart 2020 günü akşam saatlerinde askeri uçakla Şanlıurfa’ya getirilen Şehit Piyade Uzman Çavuş İsmail Karataş’ın cenazesi, Şanlıurfa GAP Havalimanında Vali Abdullah Erin ve yetkililer tarafından karşılandı. 


Bu sabah Bozova’ya bağlı Sızan köyüne götürülen Şehit Karataş için burada helallik alındı ve cenaze namazı kılındı. Yapılan duaların ardından tekbirlerle omuzlara alınan Şehit İsmail Karataş’ın cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.


Şehit İsmail Karataş için kendi köyünde düzenlenen törene Vali Abdullah Erin’in yanı sıra, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Selim Bağlı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ile vatandaşlar katıldı.


Defin sonrası şehidin tabutuna sarılan bayrağı, özel muhafazası ile şehidin babasına takdim eden Vali Erin, şehit ailesine sabırlar diledi.